Cykel – Cykelhelg

Circle K, 20 maj 2017 klockan 2017-05-20 09:45 - 2017-05-21 17:00

Passa på att samla mil med trevligt sällskap under helgen 20-21 maj. Nocout ordnar då en cykelhelg med övernattning.

Upplägg
Vi samlas vid Circle K klockan 09:45 för avfärd 10:00. Färden går till Söderköping där lunch (ingår) intas. Efter lunchen tar vi en tur ut på Vikbolandet som leder till en efterlängtad fika i Arkösund. Väl tillbaka installerar vi oss i fyrbäddsrum på vandrarhemmet, kanske fräschar till oss lite, innan det är dags för middag på en lokal restaurang. Mätta och nöjda sover vi sedan gott under natten.

Dag två inleds med frukost (ingår) innan vi tar en lite sydligare rutt ut i skärgården. Inklusive färja. Efter ytterligare en fika vid kustbandet i Tyrislöt vänder vi tillbaka och kan passa på att prova Söderköpings lunchutbud (t ex Smultronstället) innan vi rullar hemåt mot Circle K igen. Beräknad hemkomst mellan 16 och 17.

Cykling
Cyklingen är ca 15 mil per dag, uppdelat på tre femmilssträckor, men det går att korta av rundturerna till ca fem mil istället för fem plus fem. Vi räknar med att ha (minst) två fartgrupper, en 24-26 km/h och en 27-29 km/h, fast som vanligt: alla ska med.

Följebil

Vi kommer att behöva (minst) en följebil för att transportera packning till och från Söderköping. Är du intresserad av att ställa upp med följebil, helst stor och/eller med drag, kontakta Oscar Gustafsson, oscar.gustafsson@gmail.com. Som följebil behöver du inte betala någon anmälningsavgift, har chans att cykla rundturerna, förväntas förbereda lunchen på lördagen (körkort och bil är dock viktigare än kockkunskaper) samt vara behjälplig vid inköp/transport av mat till lunch och frukost.

Anmälning

Anmälningsavgiften är 500:-. Då ingår övernattning i fyrbäddsrum på vandrarhem inklusive städning, lunch lördag och frukost söndag. Tillkommer gör fika, middag lördag samt lunch söndag.

Det finns maximalt 28 platser och sista anmälningsdag är 17 april. Anmälningslänk: Finns HÄR

Packlista
  • Sängkläder (reselakan elt, lakan, påslakan och örngott)
  • Handduk + hygienartiklar + ev. mediciner
  • Ombyte för kvällen samt ev. sovkläder
  • Cykelkläder för två dagar efter väder
  • Cykelhjälm
  • Vattenflaskor
  • Utrustning för att klara av en punktering

Det som ni inte har med på cykeln packas med fördel i en väska av lagom storlek.

Frågor och kommentarer
Oscar Gustafsson, oscar.gustafsson@gmail.com