KM Simning

Linköpings simhall, 18 mars 2018 klockan 13:00 - 15:00

KM Simning

Efter en helg med både Skid och Roddmaskins-KM är det nu äntligen dags för årets KM i simning!

Som vanligt avgörs detta KM i grenen 100m frisim och fördelningen av KM poäng sker enligt det vanliga systemet. Dessutom kommer vi enligt tradition även att tävla i samtliga simsätt på halva distansen 50m.

I år har det ju varit fullt tryck på NocOut:s anordnade simkurser. Därför tror vi att detta års KM kommer att bli större än någonsin. Som vanligt kan ALLA vara med i detta KM. Det enda man behöver göra är att simma 100m på valfritt sätt. Några minuter i plurret och en adrenalinkick rester av dagen är det helt klart värt! Har du gått någon av våra kurser så utmana varandra. Utse t.ex. ”snabbast från kursen”! Dessutom utlovas badmössor och NocOut-muggar till samtliga deltagare.

Så ta med din snabbaste sim-stass och GET IN!!!

Anmälan

Anmälan sker vid sekretariatet så fort du kommer. Ange ditt namn och de grenar du vill delta i. Ange dessutom din självseedningstid i varje gren. Viktigt att du anger en rimlig tid, varken över- eller underskattning blir bra. Se till att sekretariatet har bockat av dig, annars kanske du inte blir uppropad.

Tider

12:30 – 13:00 Insläpp

13:00 – 13:20 anmälan & insim

13:20 – 13:30 Genomgång

13:30 – 14:45 TÄVLING

14:45 – 15:00 Prisutdelning

Tiderna för prisutdelning kan ändras beroende på hur snabbt vi blir klara. Hoppa INTE i vattnet innan kl 13:00!

OBS! Det är många som vill anmäla sig och det tar lite tid att skriva in folk så vänta inte till sista minuten, utan anmäl er innan ni simmar in.

Inpassering

Gratis inpassering för deltagare från 12:30 i sidgrinden bredvid kassan. Åskådare är också välkomna, men det är lite oklart var man som åskådare får gå in. Fråga i kassan och respektera medley-personalens instruktioner.

Grenordning

100m frisim

50m bröstsim

50m ryggsim

50m fjäril

50m frisim

Regler

Frisim:

I alla simsätt förutom ryggsim sker starten med ett dyk från startpallen. Man får inte simma mer än 15 m under vattnet. I frisim är alla simsätt tillåtna. Vid vändning måste någon kroppsdel beröra väggen. I frisim är det tillåtet att ställa sig på botten, men det är ej tillåtet att gå. Efter vändning får man inte simma mer än 15 m under vattnet. Målgång sker genom att beröra väggen med valfri kroppsdel.

Ryggsim:

Start sker i vattnet med ansiktet mot väggen och händerna hållande i starthandtagen. Under vattnet måste man simma på ryggen och får inte simma längre än 15 m under ytan. Den enda gången man får gå över i magläge under ett ryggsimslopp är vid vändning. Målgång sker på rygg.

Bröstsim:

Startar med dyk från startpallen. Tillåtet att göra ett armtag och bentag under vattnet för den som vill.

Fjärilsim:

Startar med dyk från startpallen. Tillåtet att simma under vatten med kickar upp till 15 m.

Allmänna regler:

  • Man måste genomföra och slutföra loppet på samma bana som start skedde.
  • Det är inte tillåtet att dra i linorna.
  • Man får inte hindra annan simmare.
  • Hjälpmedel som kan öka hastighet, flytförmåga eller uthållighet är inte tillåtna.
  • Pace-making inte tillåten.
  • Start sker från pallen (gäller alla simsätt utom ryggsim). Lämpligast är att dyka i, men i detta KM är det tillåtet att ta sig i vattnet på valfritt sätt.