Löpning – Backintervaller

Åbysäcken, Hackefors, 14 augusti 2017 klockan 19:00 - 20:00

Då utförpassen varit uppskattade och utförslöpning är en viktig del under backiga lopp så kör vi ett till pass där vi tränar på att springa utför på ett snabbt och skonsamt sätt.

Det blir samma upplägg som tidigare där vi kommer att öva på teknik i två olika backar. Den första är flack och den andra är lite brantare. Vill ni läsa en kortare text om teknik i nerförsbackar så rekommenderar jag denna http://trailrunnermag.com/training/trail-tips/improve-your-downhill-running-with-ian-sharman.html. Föredrar ni video så finns denna klassiker med Emelie Forsberg https://www.youtube.com/watch?v=azj6pjKrayo. Då vi kommer hålla oss till motionsspåret är det biten mellan 30s-50s som bäst motsvarar det vi ska försöka träna på. Där får man också se vilken skillnad bra teknik kan ge när Emelie springer om några andra löpare.

Trots att uppförsbackarna kännas jobbigast är det ofta nerförbackarna som gör att benen tar slut under backiga lopp. Det finns mycket att tjäna på att ha en bra teknik nerför eftersom man oftast då bromsar mindre och springer fortare med mindre ansträngning.  Med bra teknik minskar också skaderisken.

Åbysäcken ligger här.

Ansvarig ledare: Mikael Ceder