Löpning – Långpass

Ryds motionscentum, 19 november 2017 klockan 10:00 - 12:00

Samling för passet är Ryds Motionscentrum, vi springer iväg kl 10:00 så kom gärna någon minut innan för gruppindelning. Det blir löpning mestadels på stigar, lite motionsspår och kanske rakt genom något skogsparti. Några kortare asfaltspartier mellan skogsområdena förekommer. Gruppernas ledare bestämmer vägen, men planen är en tur genom Rydsskogen, över till Kärna Mosse naturreservat, vidare till Hellgrens hage och en tur genom Malmslättsskogen innan vi vänder hemåt igen via Kärna Mosse naturreservat och Rydsskogen. Ta chansen att uppleva stadsnära skog och upptäck områden du kanske inte besökt tidigare!

Som vanligt kör vi tre fartgrupper. Tempot kommer anpassas efter underlaget men de motsvarar 5:00min/km, 5:40min/km respektive 6:20min/km på väg.

Gruppen för det korta långpasset kommer denna vecka att springa mer på grus istället för asfalt. Vi börjar med en slinga som är ca 5km sen kommer vi tillbaka till starten och går ut på nästa slinga som också är 5km så om man tycker att det är för långt att springa 10 km så kan man sluta efter första slingan. Vi springer i 6:20- 6:40 tempo som vanligt. Ett bra pass om du har varit skadad eller vill komma igång att springa
Bana för det korta långpasset: https://connect.garmin.com/modern/course/16809089
Ledare: Per Sjökvist, Jenny Sandh, Josefin Axelsson och Henrik Carlberg.

Ansvarig ledare: Jenny Sandh