Löpning -Långpass #5

Ljung, 17 mars 2013 klockan 10:30 -

LSD 35 km. (Asfalt, grus)
Jag tycker ju man skall hålla nere längden på långpassen i normalfallet för sådan av vår kaliber. Vinsten med att köra överlångt överväger sällan konstnaderna i form av skadorna och dessutom kan ju de flesta av oss inte tillgodogöra oss de riktigt långa passen. Dock är det för många en riktigt bra investering att köra något rejält långt pass några veckor innan en mara för att vänja kroppen. Det brukar innebära att man klarar ett antal extra kilometrar innan man blir stum. Veckan efter detta pass är det sedan Göteborgsvarvets seedningslopp som jag antar många kommer att springa så därför blir detta tre veckor innan maran.

Preliminärt upplägg. Synpunkter emottages gärna!

Tre fartgrupper

1) 5:20 min/km tempo
2) 6:00 min/km tempo
3) Anpassas efter önskemål

Upplägg.
Start i Ljung. Vi springer sedan 15,1 km till Martin och Anna i Borensberg där vi har vätskestation. Från Martin springer vi på fina grusvägar genom skjutfältet till Västra Klasbäck, 13,6 km, där vi har en bil med utkörd vätska och som också kan ta med löpare hem. Slutligen 6,7 km hem.

Man kan antingen starta i Ljung eller vänta i Borensberg tills klungorna kommer. Man kan gå av i Borensberg, Västra Klasbäck eller Ljung. Det blir lite organisation med bilar men känns klart görbart.

Möjliga sträckor blir då.

6,7 km Västra Klasbäck -> Ljung
15,1 km Ljung -> Borensberg
20,4 km Borensberg -> Ljung
28,7 km Ljung -> Västra Klasbäck
35,4 km Ljung -> Ljung

De kommer att gå en bil från Ljung efter alla kommit hit så man kan skicka med medhavda dryck, vätska etc med bil till vätskestationerna

Är man relativt ny på långpass se detta pass som en möjlighet att flytta gränsen en bit.

Dryck:
I Paris verkar det vara
”Every 5km, you will find mineral water, dry fruits, fresh fruits and sugar.”

I Stockholm Maxim och druvsocker

Kommentera gärna upplägget här: https://www.facebook.com/NocOut.se/posts/123624374486869