Löpning – Långpass

Bergdalsgatan, 12 oktober 2014 klockan 8:30 - 11:30

Östgötaleden från Hamra Sluss till Hejdegården

Passet är dels ett ordinarie söndagslångpass men även ett pass med fokus på nya långlöpare.
Bilden ovan är från detta pass när det sprangs i september.

Vi startar med buss 566 som avgår från Bergdalsvägen kl. 8.40. Bussen utgår från resecentrum 8.33 och har flera stopp på vägen (då det är en landsvägsbuss kan man köpa resan med betalkort på bussen). Vi är framme vid Hamra Sluss ca 9.03 (hållplats Östanskog). Underlaget är varierande med stig, grus, gräs och på slutet asfalt. Beroende på väder kan vissa partier vara lite leriga. Vi delar upp oss i två grupper motsvarande 5:40- och 6:20-tempo, men tempot kommer bli lägre p.g.a. terrängen. Båda grupperna åker ihop till Hamra sluss, därefter börjar 5:40-gruppen med att springa Östgötaleden åt andra hållet ca 2 km för att sen vända och komma ifatt 6:20-gruppen på väg till Linköping.
Vi springer till Vidingsjö motionscentrum och därefter vidare till Bergdalsgatan.
Det här är löpning när det är som bäst, om man inte sprungit långpass tidigare är det perfekt att börja med!

Terrängskor kan vara bra om man har, men vanliga löpskor fungerar finfint också. Vatten och kanske en liten påse med russin/nötter kan vara gott att ha med ifall det är första gången man springer långpass.

Karta: http://connect.garmin.com/course/8023750

Ansvarig ledare: Ulrika Nordgren

Är det första gången du är med på ett långpass och känner dig osäker. Haffa Ulrika på onsdagsintervallerna eller inboxa henne på Facebook. Vi har god koll på vad olika löpare klarar och får in många nya medlemmar hela tiden. På detta pass kommer vi ta extra stor hänsyn och ge tips och råd till nya långpasslöpare. Läs råden som står under ”Långpass”.

Facebooklänk:

https://www.facebook.com/NocOut.se/posts/10152730586586054