Löpning – Långpass

Vallabacken, 25 oktober 2014 klockan 9:50 - 12:00

En härlig tur i vacker höstskog på stig och grusväg. Vi samlas vid Vallabackarna strax innan 10 (vi börjar springa 10:00) för att börja med en runda i Vallaskogen på stigarna där för att fortsätta genom densamma, under Lambohovsleden och ut på Tinnerö. Väl ute på Tinnerö kommer vi att följa de stigar som finns, ta oss upp på de kullar som finns, ibland flera gånger. Efter att ha sprungit runt på Tinnerö beger vi oss mot skogarna söder om Vidingsjö för att sedan ta oss mot Vidingsjökullen, över den, och sedan ut på Tinnerö igen. Efter det går rundan tillbaka mot var vi började. Små variationer kan uppkomma, även små överaskningar.
Då det är främst stig och lite grusväg så rekommenderas terrängskor för bättre grepp, då det även finns risk för att det kan vara blött i marken. Vätska och energi är också viktigt, främst vätska.

Det kommer att finnas två sträckor, 26 och 22 km långa. Den längre kommer att gå i ett tempo av 5 min/km och den kortare i 5:40 min/km. En tanke är att försöka få rundan så att den längre rundan kommer ifatt den kortare på vissa platser.

Passansvarig: Per Östlund

Facebooklänk: https://www.facebook.com/NocOut.se/posts/10152768897151054