Triathlonträning (med cykelfokus)

Ljung Eklunden 1 (hos Håkan Wettergren), 14 augusti 2018 klockan 18:30 - 20:30

En vecka sedan klubbmästerskapet på olympisk distans och bara några dagar kvar till IRONMAN Kalmar, då kör vi ett ”vanligt” triatlhonpass men med ett cykelfokus. Perfekt inför Kalmar.

Transport och parkering

Vi håller till vid Ljungsjön, mitt emot Ljungbadet. Parkering sker på Håkan Wettergrens tomt. Eftersom vi är många som vill träna, och tomten är begränsad i sin storlek, så ser vi gärna att man samåker ut. Blir det för många bilar kommer de som inte får plats att få parkera vid Ljungbadet. För den som vill cykla ut är det samling kl 17:40 vid Abiskorondellen för gemensam transport (dock är det inte säkert att det finns ledare).

Kom i tid så ni är klara att gå ner i vattnet senast 18:30!

Dagens pass

På dagens träning har vi särskilt fokus på cyklingen där planen är att vi ska gå all in på cyklingen. Det innebär inget annat än att vi ska ta det lite lugnare än vanligt på simning och löpning för att kunna pressa tröskeln på cykelmomentet. Syftet med att köra på det sättet är att vi ska vänja oss vid att våga köra på hårt på cyklingen men ändå kunna löpa med kontroll efter en tuff cykling. Allt för ofta lämnar vi lite för stor marginal i ansträngningen i cykelmomentet av respekt för löpningen. Här ska vi träna på att pressa oss riktigt hårt.

Dagens pass rent konkret blir alltså 750 meter lätt simning, 14 kilometer hård och tuff cykling följt av tre lätta kilometer löpning. Som alltid kan såväl simning som löpning kortas ner eller förlängas om man önskar.

Du behöver som vanligt ha en våtdräkt, simglasögon, cykel, cykelskor, hjälm och löparskor. Ta gärna även med handduk och varma kläder att ha efteråt.

Kom ihåg att du alltid är välkommen till våra triathlonpass (och övriga pass med såklart), oavsett nivå och erfarenhet!

Ansvariga ledare är Andreas Capilla.