Triathlonträning (med jaktstart)

Ljung Eklunden 1 (hos Håkan Wettergren), 21 augusti 2018 klockan 18:30 - 20:30

Bara dagar efter Kalmar och vad passar då inte bättre än ett härligt återhämtningspass med lite jaktstart. Det vill säga, man seedar sig och startar därefter i den ordning där de allra snabbaste startar sist. Går allting som planerat kommer alla att komma in i mål samtidigt.

Transport och parkering

Vi håller till vid Ljungsjön, mitt emot Ljungbadet. Parkering sker på Håkan Wettergrens tomt. Eftersom vi är många som vill träna, och tomten är begränsad i sin storlek, så ser vi gärna att man samåker ut. Blir det för många bilar kommer de som inte får plats att få parkera vid Ljungbadet. För den som vill cykla ut är det samling kl 17:40 vid Abiskorondellen för gemensam transport (dock är det inte säkert att det finns ledare).

Kom i tid så ni är klara att gå ner i vattnet senast 18:30!

Dagens pass

Passet är som sagt jaktstart och fördelat på distansen 750 meter simning, 14 kilometer cykel följt av 3 km löpning. Upplägget är som så att vi kommer seeda in alla startande med målsättning att det vid målgång ska vara så jämnt som möjligt. När vi kört det här tidigare år har det skiljt runt 20 minuter mellan första och sista startande. I mål var det sen inte mer än några minuter som skiljde mellan den som var först och den som var sist.

Du behöver som vanligt ha en våtdräkt, simglasögon, cykel, cykelskor, hjälm och löparskor. Ta gärna även med handduk och varma kläder att ha efteråt.

Kom ihåg att du alltid är välkommen till våra triathlonpass (och övriga pass med såklart), oavsett nivå och erfarenhet!

Ansvariga ledare är Anna Johansson, Joakim Stenman, Josefin Axelsson och Ulrika Nordgren.