Cykel- och löpläger 5-6 maj

Nocout ordnar 5-6 maj en cykel- och löphelg med övernattning.

Upplägg
De som vill cykla till vandrarhemmet samlas vid City Gross klockan 09:15 för avfärd 09:30. De som föredrar biltransport samlas 10:45 för avfärd 11:00. Färden går till Björkfors där lunch (ingår) intas. Efter lunchen kan deltagare antingen springa eller cykla lite olika turer, med fika på vandrarhemmet eller på lokal längre bort. Väl tillbaka installerar vi oss i fyrbäddsrum på vandrarhemmet, kanske fräschar till oss lite, innan det är dags för hämtmat från närmaste pizzeria (ingår) samt medhavd dryck av valfri karaktär (ingår ej). Mätta och nöjda sover vi sedan gott under natten.

Dag två inleds med frukost (ingår) innan vi ger oss ut på nya löp- eller cykelrundor. Beroende på val här finns det möjlighet till fika och/eller lunch. Beräknad hemkomst mellan 13 och 16 beroende på om det åks bil eller cyklas tillbaka.

Cykling och löpning
Det finns möjlighet att cykla upp till 16 mil första dagen, där den kortaste etappen är ca 5 mil, och upp till 12 mil andra dagen, även där med kortare etapper. Relativt kuperad terräng utlovas. Vi räknar med att ha (minst) två fartgrupper, en 24-26 km/h och en 27-29 km/h, fast som vanligt: alla ska med. För löpning blir det också olika sträckningar och tempon. Det kommer gå bra att kombinera löpning och cykling i många olika varianter. Mer detaljer kommer närmare lägret.

Följebil
Vi kommer att behöva ett antal följebilar för att transportera packning, eventuella cyklar samt de deltagare som inte cyklar till och från Björkfors. Är du intresserad av att ställa upp med följebil, helst stor och/eller med drag, kontakta Oscar Gustafsson, oscar.gustafsson@gmail.com. Som följebil får du halverad anmälningsavgift, har chans att vara med på alla turer förutom att cykla till och från Björkfors, förväntas förbereda lunchen på lördagen (körkort och bil är dock viktigare än kockkunskaper) samt vara behjälplig vid inköp/transport av mat till lunch och frukost, mathämtning på kvällen samt vid eventuella cykelhaverier. Då det som sagt behövs flera följebilar kommer självklart ansvaret att delas upp så rättvist som möjligt.

Anmälan
Anmälningsavgiften är 600:-. Då ingår övernattning i fyrbäddsrum på vandrarhem inklusive städning, lunch och hämtmat lördag samt frukost söndag. Tillkommer gör fika på lokal samt lunch söndag.
Det finns maximalt 36 platser och sista anmälningsdag är 24 april. Anmälningslänk: Finns HÄR

Packlista
Sängkläder (reselakan alt. lakan, påslakan och örngott)
Handduk + hygienartiklar + ev. mediciner
Ombyte för kvällen samt ev. sovkläder
Cykel- och/eller löpkläder för två dagar efter väder
Cykelhjälm om du ska cykla
Vattenflaskor
Utrustning för att klara av en punktering
Nödenergi
Det som ni inte har med på cykeln/kroppen packas med fördel i en väska av lagom storlek.

Frågor och kommentarer
Oscar Gustafsson, oscar.gustafsson@gmail.com