Fredrik Carlén

Dags för nästa intervju med NocOut Elit och den här gången är det Fredrik Carlén som svarar på frågor. Fredrik var med och startade NocOut för snart 3 år sedan och började samtidigt satsa på triathlon. Förra helgen satte han nytt banrekord i Björsäter triathlon och förbereder sig nu för säsongens två tävlingar på IornMan-distans. Bloggar på fredrikcarlen.com!

Läs vad Fredrik tycker och tänker om sin träning:

1. Varför NocOut.se?
Snyggaste och coolaste klubben som står för något nytt och fräscht. Jättekul att ha så många klubbkompisar som hela tiden peppar och hejar på varandra i stora och små tävlingar.

2. Träningsbakgrund?
Simmade i tidiga tonår men gav upp efter ett träningsläger där jag åkte hem gråtande och sov i 20h innan jag orkade gå upp, det var tufft. Började med motorsporten Trial som jag tävlade i fram till år 2000. 2001 började jag att cykla, som motionär först men senare även som tävlingscyklist, jag var mest utfyllnad i elitklungan men lyckades vara med och tävla några gånger. Gick över till triathlon 2009 och sen dess har jag tränat mer och smartare än någonsin.
3. Tävlingsresultat du är mest nöjd med (alla kategorier)?
Junior-SM guld Trial 1997. Kalmar IronMan 9:16 2011. Ö till Ö 7:a 2011. Givetvis även banrekorden på Gammalkil och Björsäter triathlon! =)
4. Målsättning 2012?
Att göra en IronMan under 9h och verkligen förbättra min löpning, jag tror det ena kommer att ge det andra.
5. Förebild?
Finns många stora idrottare men efter att ha sett dokumentären om Grete Waitz är hon en av mina idoler.
6. Träningsfilosofi?
Jag tror det handlar mycket om att träna så smart som möjligt, att se nyttan i varje pass och lägga hela pusslet, att våga ta i när det verkligen ska tas i och samtidigt våga köra lugnt när det är planen. Många glömmer även bort de mer intensiva passen när man tränar för långdistans, jag tror de är viktiga för att skapa överkapacitet.
7. Favoritträningspass?
Oj, det varierar men jag gillar cykeldistans, speciellt på träningsläger när man får lite nya vyer att beundra. Löpning runt Ågelsjön utanför Norrköping hör också till favoriterna.
8. Favoritträningspryl?
Skulle helst svara ”ingen” men visst är jag svag för kolfiberstyret på min Cervélo P3.
9. Bästa återhämtningen?
På tur i fjällen med min fru Anna.
10. Oanad talang?
Kan rabbla ett gäng decimaler i Pi samtidigt som jag jonglerar med i stort vilka 3 prylar som helst.