Gabriels grymma helg!

Gabriel Sandör, klubbens unga hårdsatsande triatlet, hade en riktigt bra helg där han under lördagen tog Junior-SM-GULD i Duathlon och under söndagen kom tvåa i seniorklassen under Hallstahammar Triathlon. Här kommer hans egen summering av helgen, läs och inspireras!

I helgen har jag kört två tävlingar: Knivsta duathlon och Hallstahammar Triathlon.

Vi bodde på campingen i Hallstahammar och åkte på lördagsmorgonen till Knivsta.
Benen kändes väldigt bra och under den inledande löpningen var tanken att inte gå för hårt och försöka spara energi till resten av loppet. Något som jag gjorde fel på under Linköping duathlon där jag gick ut alldeles för hårt i början.

Löpningen kändes väldigt bra och det kändes lätt och bra trots att farten var väldigt hög. Snittfarten på den enligt klockan 4,96km långa banan blev 15:42, en snittfart på ca 3:10min/km! Hampus Horndahl, min största konkurrent gjorde också en riktigt bra löpning och kom in på 16:25.

Cyklingen var väldigt blåsig men jag lyckades utöka min ledning och utan att slösa för mycket energi kunde jag trycka på riktigt bra i blåsten.

Till växlingen kändes benen fortfarande riktigt pigga och jag hade utökat min ledning rejält. Andra löpningen är det som jag är mest nöjd med, benen kändes grymt bra och jag lyckades hålla en snittfart på 3:07min/km sista 2,5km.

Ett grymt lopp, och min första JSM-medalj blev ett guld!

Dagen efter var det dags för Triathlonpremiär i Hallstahammar. Väldigt tufft startfält med bl.a. Joel Vikner, Johan Sarwe och Tom Honig. Jag visste att min löp och cykelform var grymt bra men jag var lite orolig för simningen som jag inte riktigt har testat i öppet vatten i år än.

Vi var ca 30st tävlande i elit-klassen. Det var trångt i början och jag hamnade långt bak och fick en usel start. Efter 400m började jag plocka placeringar ordentligt och kunde se tätklungan framför mig.
När jag kom upp ur vattnet så hade jag Johan Sarwe, en riktigt snabb cyklist precis framför mig. Jag gjorde en bra T1-växling och kom ut samtidigt som Johan tillsammans växeldrog vi och tog in mer och mer på ledande Joel Vikner. Vi tog in fler cyklister och bildade en klunga.
Ut på sista varvet hade vi plockat in alla inklusive Joel Vikner. Kom 3:a in i växlingsområdet, men jag tappade nästan direkt Joel som fick ca 50m, ut på andra varvet av tre hade det blivit ca 100m. Men jag höll min andraplats. I mål kom jag 2:a på 59:41. Löpningen gick på 17:28 och var dessutom över 300 meter för lång.

Väldigt nöjd med helgen!!