Jonas Bergkvist

För att fullfölja presentationen av NocOut Elit följer här intervjun med Jonas Bergkvist, hårdsatsande triathlet bosatt i Falun som innehar klubbrekordet på halv-IronMan, och siktet på en biljett till IronMan Hawaii.


1. Varför NocOut.se?
Jag valde NocOut.se för att jag tyckte det verkade som en seriös förening med en god sammanhållning, jag visste även att den i framtiden skulle växa och bli mer etablerad i resultatlistorna.
2. Träningsbakgrund?
Jag har tillbringat större delen av uppväxten på hockeyplanen men spelade även fotboll från 8 till 14 års ålder. Jag har även under ett år testat på boxning, gick en match, fick stryk och lade av. Triathlon började jag med våren 2009 då jag ville ha en riktig utmaning i livet.
3. Tävlingsresultat du är mest nöjd med (alla kategorier)?Jag har hittills inte varit 100% nöjd med något resultat jag presterat men 4:e platsen på Ö till Ö och vinsten i Raid Uppsala 2011 står högst på listan just nu, sedan gick det relativt bra på Ironman Regensburg.
4. Målsättning 2012?
Min målsättning under säsongen 2012 är först och främst att prestera på på Ironman Kalmar (SM). En annan mindre målsättning är att kvala in till VM på Hawaii. Vinner jag min åldersklass i Kalmar så är det fixat. Med andra ord om jag klarar mitt mål med att prestera på topp i Kalmar så borde jag också fixa biljetten till Hawaii.
5. Förebild?
Clas Björling, en genomsnäll person med båda fötterna på jorden.
6. Träningsfilosofi?
Train low compete high
7. Favoritträningspass?
Långa myspass på cykeln eller i löparskorna.
8. Favoritträningspryl?
Min Garmin
9. Bästa återhämtningen?
Hemma på landet i hängmattan under körsbärsträden iförd compressionskläder och med mammas mat i magen.
10. Oanad talang?
Göra såser.