Mats Wiklund

Årets Klubbmästare 2013 – Mats Wiklund

 Under 2013 hade NocOut.se 15 klubbmästerskap. Mats tog medalj i nio av dem (varav fem guld!). Han har löpningen som sin främsta gren men även i övriga grenar visade han en hög nivå vilket gjorde att han tog hem titeln Årets klubbmästare i överlägsen stil. Ett stort grattis till en värdig vinnare och en omtyckt medlem. Vi passade på att ställa lite frågor till mästaren:

Hur ser din träningsbakgrund ut?

Från början var det mest mountainbike, och gick därifrån över till multisport. Det ledde till att jag började springa, men cyklingen har varit huvudfokus, och främst då mountainbike.

Hur kommer det sig att du gick med i NocOut?

Det började väl redan innan klubben fanns officiellt, då Fredrik Carlén, Elin (min fru) och jag bildade lag i Gammalkil minitri (där vi förövrigt fick bäst totaltid) några månader innan klubben bildades. Sen bestämde jag mig under en träningshelg med Fredrik och Martin året därpå att köra Kalmar, och gick då med i klubben. Förövrigt tycker jag att styrkorna med NocOut som klubb är att det är så många idrotter inblandade, och det går alltid att hitta jämna idrottare i alla distanser.

Vilken var den roligaste respektive den tuffaste KM-tävlingen?

Det roligaste var tempo-KM (mitt första tempolopp någonsin), då jag lyckades hålla undan för en jagande Jens som startade en minut bakom. Det tuffaste var helt klart terräng-KM, där jag med nöd och näppe lyckades undvika en nästintill ofrånkomlig väggning. Jag var inte alls beredd på backarna i Olstorp, och det var betydligt längre distans än jag normalt mäktar med att träna.

KM-segern var ju din utmaning för 2013, vilken blir det 2014?

Jag hade som sagt som mål att ställa upp i så många KM som möjligt och vi (jag och min coach/fru Elin) la upp min träning inför varje KM på ett optimalt sätt utan krockar med andra tävlingar. Det var en utmärkt sporre för att hålla igång grundträningen, och jag är stolt och glad över att jag lyckades hålla ihop det hela säsongen, och undvika skador och sjukdomar. Det var dock en stress, och Elin har fått stå tillbaka för att detta familjeprojekt skulle lyckas. Jag ser därför 2014 som ett mellanår vad gäller KM-totalen, och låter Elin köra fullt ut om hon vill. Jag hoppas på att kunna köra Örserums olympiska triathlon i år, och att delta på så många KM som möjligt, eftersom jag gillar stämningen som alla härliga medlemmar i klubben bidrar med!

Mats2