Medlem nr 500!

Efter ett stort inflöde av nya medlemmar under sommaren kan vi redan nu presentera medlem nr 500 – Susanne Bornmar. Välkommen till NocOut.se

Varför NocOut.se?

– För att träffa nya vänner att träna ihop med och att kunna delta på KM och andra mindre (och större) tävlingar. Att få träffa andra med samma ”nördiga” intresse om att diskutera kilometer-tider, drop på löpardojorna, gel eller sportdryck, våtdräktsmärken och annat som många i min bekantskapskrets inte alls är intresserade av. Och att min man dessutom är medlem i NocOut gjorde ju valet av klubb ganska lätt.

Vad har du för träningsbakgrund?

– För ca 5-6 år sedan skulle ett gäng på jobbet springa Blodomloppet. Jag, som eg inte alls var en löpare, tog utmaningen och hängde så klart på på milen. Tävlingsmänniska är man ju. Det gick hyfsat bra och jag utmanade mig själv med bättre tider för varje år. Sprang Gbg-varvet 2011 men upplevelsen var inte direkt fantastisk. Hade tränat för dåligt med långpass helt enkelt.

Tog ny revansch till Stockholm Halvmara i sep 2012. Till det loppet la jag upp en seriös träningsplan och mycket glad och stolt klarade jag mitt mål med rätt god marginal. Detta gav så klart mersmak och nästa stora mål skulle bli Marathon i Stockholm 2013. Detta mål tänkte jag fixa med hjälp av bland annat NocOuts intervall-träningspass. Men lagom till jag bestämt mig att bli medlem, började mitt knä bråka med mig, och i januari 2013 fick jag diagnosen ”hopparknä”. Det satte så klart käppar i hjulet för min mara-debut. Istället blev det rehab. Mycket nötande på gymmet och ett letande efter idrotter som kunde tillfredsställa mitt löpar-behov. I vintras blev det en hel del längdåkning och simning i bassäng. Men när snön var borta ville jag hitta nya alternativ till utomhusträning. Jag köpte mig en våtdräkt och började simma nere i Stångån. Hängde på min man (som håller på att ta klassikern) och simmade Vansbrosimmet. Lånade min mans racercykel och fick således upp intresset för även cykelsporten.

Det ena gav det andra så när sommaren nu börjar lida mot sitt slut tog jag mitt förnuft till fånga och sökte upp NocOut och deltog på er nybörjar-träning i triathlon. Upplevelsen var så positiv att jag i helgen deltog i min första triathlon tävling. Triathlonklubbens öppna KM i Olympisk distans. Simningen iförd NocOuts sim mössa så klart, som Andreas Weckfors så snällt delade ut till mig på nybörjarträningen.

Jag rehabar fortfarande mitt skadade knä men att springa dryga milen funkar numera ok, om jag tar det lite lugnt. Och efter både simning och cykel faller det sig naturligt att inte gasa för mycket. 🙂

Målsättning kommande året?

– Måste vara att komma tillbaka fullt till löpningen med ett friskt knä. Och att nästa sommar satsa mer på triathlon som verkligen har gett mersmak.

Favoritpass?

– Helt klart långpassen. Både i löpning, simning, cykel och längdskidor. Gillar att hålla på i några timmar och bara ”nöta”.

Bästa tävlingsminne?

– DN Stockholm halvmara 2012. När intensiv träning och envishet ger de resultat man hoppas på är det en riktigt skön känsla. Målet var 1:40. Jag ”gled” över mållinjen på tiden 1:38:37 och kände mig fortfarande rätt fräsch i kroppen. Hela loppet gick precis enligt plan och allt kändes perfekt.