Roddmaskin 2015

Klubbmästerskap i Roddmaskin 2015

RODDFINALEN: I år kör vi finalen kl 14:00 på X-Force Factory i Tornby (gamla K-Rautas lokaler). Det är deras öppningshelg så räkna med mycket publik! Vi hoppas kunna koppla upp alla roddmaskiner mot en storbildsskärm så publiken kan följa finalisterna under loppet. Det kommer bli maxat! Alla ni som satt en kvaltid kan hämta era NocOut-kaffemuggar i samband med finalen!

Missa inte detta och samtidigt spana in stans nya träningsanläggning!

Ni kan sätta en kvaltid fram till midnatt onsdagen den 11:e mars.

Reglerna är enkla. Ni ror 2000m på valfri Concept2 roddmaskin på valfritt motstånd, tar sedan en bild på displayen och mailar in till info@nocout.se. Kvaltider läggs ut löpande här på hemsidan. (man får skicka in hur många kvaltider man vill, det är den bästa som räknas.)

De 10 bästa herrarna och de 10 bästa damerna gör sedan upp head-to-head i en final. Fem roddmaskiner finns till förfogande så finalen delas in i A- respektive B-heat.

Finalen äger rum den första lördagen efter Vasaloppet varje år. I år är det alltså den 14:e mars. Kvaltider kan sättas till och med onsdag under finalveckan.

Förra året var det 79 medlemmar som satte en kvaltid – kan vi slå det i år?

AKTUELL STÄLLNING I KVALET

Förra årets kvaltider hittar ni här!

Vår sponsor JEDE ger bort en nydesignad NocOut-kaffemugg till ALLA som sätter en kvaltid!

NYBÖRJARTIPS:

Ställ in roddmaksinen på ”enkel distans/single distance” och 2000m så räknar den ner distansen . Den exakta tiden finns då kvar på displayen när man är klar och det är lättare att fotografera.

Kör inte på för tungt motstånd. Många har alldeles för tungt motstånd när de ror. Det är ytterst få som har både styrka och kondition att klara motstånd 8-10. Börja istället lite lägre och testa er fram. Det optimala är ofta lägre än vad man tror.

Tekniken är minst lika viktig som styrka och kondition för att maximera varje årtag. På youtube finns massor av tekniktips för roddmaskin. Även en och annan hur man verkligen inte ska göra:

https://www.youtube.com/watch?v=iZUK1EIQ9r0#action=share