Training day 2

Efter en lyckad training day där vi under en dag testade olika pass på Feelgood var det nu dags för uppföljaren. Den här gången var det dags för utomhusträning i form av löpning och crossfit. (stationsträning med styrke och pulshöjande träning under hög intensitet)

Kl 1000 gav sig den första gruppen iväg på den 12km långa out-and-back slingan (rydskogen-malmslätt) och 20min senare den gruppen som hade vändpunkt lite tidigare och sprang 7,5km. Långsdistansgruppen var ett starkt gäng som nästan fick springa och bromsa i det uttalade distanstempot.

Efter vändpunkten i Malmslätt började tempot sakta men säkert att trissas upp i långa gruppen. Det var inget snack om att jakten på korta gruppen börjat och efter några riktigt snabba kilometrar nådde båda grupperna nästan samtidigt Rydsskogens motionscentrum för några minuters återhämtning innan coach Nihlén tog befälet.

IK Akeke hade sitt julbordslöp denna dag där klubbens löpare efter en genomförd löprunda kunde avnjuta ett lyxigt uppdukat julbord med alla dess läckerheter. NocOuts något skrala klubbkassa kunde inte erbjuda nåt julbord efter löpningen men väl varm saft och några kex. Men vi var överrens om att denna enkla förtäring var helt ok sålänge man slipper springa i vinröda tights.

Nu väntade ett 23min långt crossfitpass i rydsskogens ryssgym. Vi delade in oss i tvåmannalag och skulle sedan i 10 stationer (2min i varje) genomföra så många repetitioner som möjligt. Tävlingen var ett faktum och efter oändligt många armhävningar, situps, burpees, axelpress, dips, chins och 2min i kettlehell stod förhandsfavoriterna  Martin/Magda klara som segrare! Båda försökte dölja sin glädje och medan Magda predikade om vikten att ha kul ist för att tävla passade Martin på att spy ur sig lite mjölksyra.

En väldigt lyckad dag och vi ser alla fram emot training day 3!

bilder från dagen finns att se här!