WP_20170312_005WP_20170312_006WP_20170312_003WP_20170312_012WP_20170312_014WP_20170312_017
Del 2 om hur jag flög som en kvittrande koltrast med besök av den kraxande kråkan då och då
1-10km Att från steg ett inte tvivla på förmågan men veta att Lisa ska stega 42195 m . Från steg ett fanns det en rytm 3:43 min/km. Från steg ett fokuserad. Våga förmåga VMkval. Från steg ett Lisa kvittrar. Med Nocoutlinne, rosa strumpor, skor blomma i hår. Magen kvittrar rätt. Lisa i Barcelona. då släppte alla tvivel. Att nå första 5km var lätt inga tvivel och start med taktiken vatten över huvudet. Stämmer av kort med fartarmbandet en första gång inga tvivel. Känslan styr mig nästa 5 km. Men tvivel. Trångt, tätt, svett,störd rytm,vilken rygg, vilka tar samma steg som Lisa, ska Lisa leda. Nej. kraxandebråkande kråka. Nej.Tvivlar tappar fokus. Kvittrar till mig håll ditt huvud för dig själv. Häller återigen vatten över huvudet. Sänker huvudet mot armbandet stämmer av inga tvivel första milen. Men tvivel inget Lisavatten nr 38-sportdryck igen. Sänker huvudet tar enervit-reserven. Fokuserar men tvivel igen.10-20km Jag ska springa själv. Kråkanbråkade håll Lisarytmen ensam. Kvittrade trampa trampa trampa trampa aldrig fastna.  Behöver utrymme fastnar i klungan igen. Springer inte själv och känner jag är galen nu är det säkert kört km 12-14. Inser hur mycket jag springer ensam. fågelkvitter tystnad. istället kraxkandebråkande galen galenskap löpglädjestöd längs banan men Lisa blir störd.  kvittrar dock inga tvivel på rytmen. Då släppte alla tvivel hör mig själv säga lyssna på rytmen och samtidigt tystnar det jag hör kvitter. bockar av 15km på sekunden rätt. Fokuserar så mycket på rytmen att jag missar la segrada familia. Men inte att kyla ner mig med vatten. återigen endast vatten inte slå av på takten. Tanken på hur jag skulle se eliten vid 20km och skylten för km 21. Positiva tankar och positiv effekt av att jag fick se det jag visualiserat. var lika positivt som att jag kunde andas ut, få utrymme och första lisaflaskan.
 
20-30km sänker axlarna nu Lisa spring avslappnat. Lisa all din tid du tränat in rytmen så avslappnat. Du är påväg mot vmtid och du är starkast de sista milen. Släpp de småsmå tvivlen från kråkan de två första milen. Fokusera på kvittrande känslan. Titta inte för mycket på tiden. Stäm bara av tempot 3.40-3.45 känn rytmen. Jag lyckas km 25 allt stämmer. Följer taktik vatten – energi. Kvittrar nerför taktik under 3.40 uppför orka håll 3:45 . orka hålla blicken på den ryggen som springer med rytmen som du. Jag visualiserar km 30 och sakta ner. För bara en sak stör rytmen. Kissa i farten, ska gå bra. Men, istället totalt nollställa farten. 30-42km Då en pissvåt lapp flyger av. Panik. En papperslapp på elit som inser att sänka temperatur är en framgångstaktik för att stå ut i hett tempo + tempratur. otur ja? Men Lisa Fokus så stark. Inga negativa tankar, Negativ split kan du. Eventuellt kramp? nej höja farten få på nummerlappen i farten. höja huvudet mot ryggen med rytmen igen.
WP_20170312_027WP_20170312_021WP_20170312_024
Trampa trampa In i tunnelseende. Det kommer kraxande redan vid 32 km. krax krax från kråkan men Lisa kvittrar fokuserad, stark. Aj, muskler i framsida och baksida lår. Stå på.Fokus. Positivt av din effektiva löptektik, energi vid 35 km, energi av publik. Det kommer hända för mitt huvud och kropp jag känna. Känner vinden från havet jag visualiserat äntligen. Lisavinden orkar kvittra 7km till. In med enerviten sista biten. Känner att jag lever. Publiken ser mig. Vet att jag räcker till. Påväg mot toppen passage av en elitelit. positivt. stark och fri här är mitt löparliv. Jag kan känna att jag gjort min livs mara redan vid 40km.
Sänker huvudet ser tempot ser att jag har tid. Sista biten känner jag att jag tagit ut mig mer än någonsin i mitt löparliv. Jag känner rytmen i kroppen, mammas tvättsvamp i handen, lyfter händerna känner lyckan smärtan stannar. Flög som en koltrast för morfar varje steg. Kvittrar ler ser maratid 2.37.27 hör Lisa Ring Suecia 6th place. Kvittrar några ord till en grekisk reporter. Kvittrar med en glad elitkenyan. tar nästan ett bad, mår endå ganska bra! Kvittrar till mamma och pappa får massage. Kvittrar till susanne klarade vm kval så bra.  På vägen hem kvittrar jag med dig och kråkan bråkar bara med lite kramp. ni på messenger ”bakom örat” har följt mig att läsa ert kvittrande är så glädjande. kvittra med mamma o pappa igen. adina petra stina med flera jag vm kvalde! Äter en middag för mig själv kvittrar i mig känslorna spritter.
WP_20170312_029
42km- Sverige Vaknar kvittrar inte i kroppen. Natten alla stresshormner, endorfiner och känslor flyger. Går en promenad njuter av hotellets olika bastu och bad. känns bra. kvittrar på frukosten med er så bra från rimforsa/opphem. Danskar norrmän kvittrar wooow bra tid  i spansk press det känns däremot wow för mig. Känner att jag vill flyga hem. jag flög hit för att vm kvala göra mitt livs mara. I Maj är beslutet klart om jag får springa VM i London 6e augusti. Jag har gjort allt jag ville o kunde vilken mara jag kunde o gjorde!
summering Kvittrande tider
5 -10-15-20-25-30-35-40km

18:42
18:42
18:43
18:35
18:29
18:28
18:31
18:52

21km- 1:18:43 diff 2 s
Kvittrande känslor av varierande bana, bra väder, i backar är jag bra, publiken var bra, mitt fokus var bra, bra att fkusera på armbandet bara stämma av sen bara stämma av tempot sista 21km
Kvittrande energi svalkande vatten för huvudet, i kroppen ca 2 dl vatten var 5:e km, + enervittabletter ist km 10 (reserv) + i st 21 km + ca 10 st km 37-42 , egen stark sprtdryck enervit km 20,25 sprtdryck+kaffe km30,35,40
Kraxande Bråkande känslor störd rytm av klunga, för mycket publik o ljud km 10-14, att flaskorna inte fanns, nummerlappen som flög av,kissnödig men höll ut- fokuserade på annat, muskelvärken som jag inte tidigare känt av men hanterade
Kraxande Bråkande  energi fick inte min sportdryck km 1-20
WP_20170313_006WP_20170313_005WP_20170313_003
L
WP_20170312_026WP_20170313_009WP_20170313_010WP_20170313_011
I helgen fick jag äntligen flyga hem till Linköping kvittrat till mig själv landa krama mamma. har lyssnat mer än någonsin på mina ben svaret återhämtande. Dock i kvalet om Varvetmilen på Mantorp var det optimala valet. Det var det för Lisa. 3 alternativ fanns. Under 35 om känslan är 100% stark annars marafart 3 varv eller bryta helt om det inte stämmer alls.  Trots nervositet och huttrande i bilen kvittrade känslan på uppvärmningen fokuserad. orden hoppa på raketen av susanne. Jag vann. 34:35! 5a nästan herrpallchans men fick endå herrpokalen. Vi 4 vann PB:n och en kvinnostark löpning på Mantorp. Jag ska springa på känsla. Stämde återigen bara av tiden km 5 inget armband. Känslan tempot sa jag kan. Pappa sa ”bra Lisa” så jag bara sprang. tydligen jämt igen   ”Lisa sprang grymt jämnt på de 3 333,3 meterna med 11.34, 11.29 och 11.34”   tack magasin spring återigen Lisakänsla i artiklarna http://springlfa.se/banrekord-av-ring-och-fagerberg-nar-varvetmilen-gastade-mantorp-park/  Jag vet vad jag behöver för att prestera le trots ett kort lopp. Vi hade det så gott 4 goda tider girlpower.
 

Efter väntade det godaste. VM tårtan och stödet. vm kvalfirande – tidigt 24års firande med de mest betydandde. ord. berörda. mina ben var berörda. min presentation mammas ord jonatans ord .på stolarna vid borden mellan 2-70 år . alla berörda . en prestation ja, men ni ser  springer med Lisa som person. Tack Nocout, Ica Maxi, Livgränadjärmässen

Återhämtningssöndag var gott för alla berörda eller vi 3. Söndagen i 3 delar. Korta morgonpromenaden hemmaskogen. Krax krax av Lisa jag behöver ut från staden. I skogen vid långsjön det bara kvittrade fågelsång gång på gång. nu är verkligen våren på gång. Fjärilar vi såg. log. sol. tog bilen hem igen.tussilago.

 

Trailskorna snabbt på frihet äntligen. Bara Lisa skogen kvitter i benen det spritter 60min varvvarvvarv vallaskog finare friare roligare än varvetmil men en så god kombination. Idag till och med barbent. mer fjärilar. veckan 100 varierande km i mina ben pappa serverar god pasta.jag fokuserar på att återhämta benen.
Lisa sitter nu måndag morgon  vid sitter hemmaköksbord och glor. Lyssnar på fågelkvitter. Koltrast,blåmes. vår. Gör inget mer så det i benen spritter…..på en lätt lunchdistans med Susanne.
Springer vidare mot stockholm onsdag en dag. har 15 hp kvar termin 4 läraren+ledarskapet  samt B-uppsats mycket egen studietid i vår kvitterkvitter . hur låter fåglarna i Östersund och Åre? får jag svar på torsdag-tisdag.  I helgen har jag både landat och flugit- fått svar på många känslor, tankar och vänskap. Tack för stöd, glädje alla berörda. framförallt mamma o pappa. lisa krax kvitter krax kvitter<3 Tränar på kvittrande känsla ett tag med TOM Trail 30km som nästa lopp.