Slog mig ner i kökssoffan igen efter 20km måndagsdistans Sol-shorts-Sol med Susanne. Visualiserade ullpläden för vila. Jag är känslosam. Inte konstigt alls. Fågelsång. Morfars bortgång. Löpframgång. Tycker om Antonovsky. Som skriver utifrån sin erfarenheter av känsla av sammanhang som något avgörande för bibehållen värdighet och kunna hantera livets påfrestningar.
Landar i sammanhanget av Lisalivet och springande i livet däremellan. Hemma. Meningsfullt. Socialt. Psykisk hälsa och lycka är frukten av ett meningsfullt socialt nätverk snarare än faktorer som inkomst, status och utbildningsnivå.
Ensamt. tystnad. Medlemmarna nära ger stöd vid en anhörigs död, inte tänkt som professionell hjälp utan medmänskligt komplement. Av medmänniksor som på olika sätt är viktiga för oss får vi den energi som kittlar vår livslust och laddar vår livsnerv. Lämnar därför kökssoffan för en promenad med livsnerven Ammie sedan födseln och föralltid. Det pratet i solen mot biblioteket. För böcker. Att nå min utbildningsnivå, höja den är ett mål. Egenskaper tas in och blir en del av vårt inre liv föräldrar syskon inspirerande lärare vänner vi söker och tar in något gott av dessa i oss själva. Föräldrarna på kvällen. Pratet. Stödet. Osten. Serien bonusfamiljen i slitna soffan. Livets kittlande nerv i sammanhang. Måndagsbonus.

Fågelkvittrande i kökssoffan tisdag morgon. Känner mig som löparen med några viktiga dagar löparliv och liv. Meningsfulla resurser. Att leva för lisalöpning är så häpnadsväckande att det inte blir så mycket tid över till något annat. Vm-chans. Lång frukost efter en ”friidrottsproffsintervju. Kul. Lite mail. Skola o Lisa. Läsa corren. Läsa socialpsykologi.

 
Andas ut. Tid. Ute. Sol och trailskor. Framtid. Favorit från inov8. Fjärilen i staden tecken-livsterapi. I höst är det nu klart att jag studerar biologi. Springa långt ultravasan/2 långt tänker tanken. VarvVarvVarvVarv i vallaskog. Susanne idag igen fokuserat varvvarvvarv upp o ner stark. Viktig i Lisalivets sammanhang. Men idag ensam. Visulation 3:00-2:35-34.  Fågelkvitter.Vi behöver förstå det som händer kunna hantera det och se någon betydelse i sammanhanget detta för fysiskt o psykisk hälsa. 1/2 ultravasan-trailäventyr/tom-trailträning varvvarvvarv 22,5km- 200 hm. fritt med resurser hantera allt som hänt 2017. Mars allt väcks i vallaskogen. Bara känna att jag lever, stark och fri. Bara vara . kroppen svarar. Leka av sig i naturen. Trailteknik. Unik stil. Så lisakul. Lisalöpning skogen raketen maran milen.

 
 
Vilar mig på ullpläden idag igen. Äter avokado o babaganoush i kökssoffan. ett Marathon på 2 dagar. Känslan i sammanhanget. Stödet. Meningsfulla resurser.Lisalivets sammanhang. Löpare, student, återhämta sig. Avslutar allt med promenaden med dig mammanerven. I skogen igen. Pratet, livet i skogen. Tårarna, boken. Tåget. Kommer sakna dig.

 
 I skolan igen. Tunnelbanan kl 07.13. Inte alls samma livsnerv. Men jag har dig på gih. Girlpower- löpenergi i halvmarafart på stadion efter seminariet. 8km för lisa med adina halvmarathonintervaller 2×1000 4.30 (lätt)+ 5×500 3.50-4.00 min/km. Glädjande du i halvmarafarten ”det här kan jag wow under 4fart på inspirerande stadiiiiiioon utan soool i snööööshorts haha??” visualiserar loppet målet. Sammanhanget.

Ensam i stockholmlägenheten igen. Under min fleecepläd. vill inte ut. Nu var det plötsligt snöblandat regn. Våren är så i sitt sammanhang. Lockande för mer vila i säng. Men studierna jag läst ut. Så kan jag se stark och girpower ut i lila runacademykkläder. Löpning i alla väder. Alla ni spritter leende i era vader och kläder. Mina med men framförallt i ledarleendet. Intervaller på kvällen 8km för Lisa 4x2min x2 min för er. Powerpaket fråm RÅ. Packar väskan med ekologiska powerbarer jag får provsmaka från Greenmachine.

 

 
Torsdag födelsedag. Tidig morgon 07.13. Tunnelbana. Planerandet för efterlängtade resandet till storebror som är först ut att gratulera innan 07. Mamma och pappa har inte tid. Stor ryggsäck springer inte till skolan. Tung. Men välkomnandet av adina leendelätt. ”Hej present” Glädjande födelsedagsmess -mail. Välkomnande till löparbanor i Usa ”haha” Ska du med adina? Livet-sammahanget? ”Nej med 4 veckor kvar-formtopp säger ju han Szalkai att jag ska hoppa hopprep på stadion” HAHA. Sammahanget Adina? Känslan, hopprep nu HAHA Ja? Du skadefri, rädd om dina ben. Lisa skadefri, frisk, kontinuitet.  Jag är avslappnad i morfars fleece allt annat än födelsedagsfin. Förberedd för 24år träning i farmorduration 95 min/år utan dig i 6år idag. Adina är med igen. Andas starkt in gymtestoronet idag. Resurser inomhus.  42min crosstrainer 42min löpband i 4.24 löpstyrka m 24 armhävningar. Lisa stark adina stark-snabb-uthållig utvecklad till löpare ”HIHI”. Meningsfull tid. Tillsammans andas vi ut utanför stadion, sjunger ut. jag vill känna att jag lever, stark o fri.  Tågterapi. 6h återhämtning. Inget wifi. svag. öppnar adinas present. ”Lisas fötter springer vidare – bästa kompisen löparen tahiniälskaren trädgårdmästaren studenten skogsmullen mästerkocken löparcoachen dottern cyklisten yogi den omtänksamme- tunnelbaneåkaren systern barnbarnet” då brister lisa ut i tårar. 24 vårar. Sammanhanget säger allt. Stark. James Blunt låt säger allt. We live we breath we hope we blead we love we lose we die (courtneys song). Stark bok Några varv runt jorden bara. Vi åkte alltid tåg när vi var små. Norrut. snö.

Starkare 24år Lisalivet. Färdigt åkt tåg. Kramar Emma. Dricker te. somnar under emmas mjuka pläd. Imorgon storebror. Sen åre. Lång helg. Lisalivets sammanhang. Tillbaka i Stockholms sammanhang på tisdag.
Tackar er alla för allt fint ni skrivit, gett mig på min 24e födelsedag lisas fötter springer vidare i östersund, åre med medmänniskor, natur, fleecefilt, ullpläd fjälluft, löpning o liv så får Lisa den energi som kittlar livslöplust och laddar livslöpnerv vidare i april,maj, juni,juli, augusti.