Fredag morgon gick jag ut på morgonjogg, inspirerad av susanne, behövde lugna ner mig efter 2 dagar i skolan/stockholm sker mycket, ser mycket. Sov för lite i två nätter. Ur rytmen. Men fredag morgon pigga ben ”vanliga mälarhöjdenrundan 8km 4:40 fffff fritt, flow,före, frukost, formbesked. Vidare till massage hos fantastiska Mats (http://massagekungen.se/)   glada steg på söder, längtan hem, väskan igen. För att springa TOM TRAIL fritt fritt fritt trail njuta natur vårsol. På tåget kl 14. Benen i högläge rödbetsjuice. lugn laddar. sen plötsligt det i telefonen fladdrar till. Nej så här får det inte gå till i världen.

jag hade tur andas ut. pappa stöttar med ost, te, blommor, promenad i vallaskogen och sötpotatisvåfflor. jag somnar gott hemma trygga älskade familjen linköping. vaknar. Yogar. 30km 700 höjdmeter i Motala. väntar. 2 bilar med Nocoutfamiljen väntar på mig. Vi åker dit, helt likt som de var för ett år sedan. svarta mustachen. bilarna i starten. En kram av fina Josefin som är en av de som styr upp loppet på ett fantastiskt sätt. Jag blir bemött på ett fantastiskt sätt. det sista jag känner är stress eller press när vi sitter där i solen hela nocoutfamiljen o laddar. innan start kommer även familjen på besök. kram. glad. start 30km 700 höjdmeter. med mustach. trailskor. nocoutkläder. fläta. flipbelt inget mer.
Såhär säger jag 2h. 16min 58 s senare:

– Jag älskar det här. Idag har jag inga prestationskrav. Jag ska bara njuta av att springa. Efter det som hände i Stockholm i går så är det extra viktigt att vi ser till att njuta av livet, sa Lisa Ring innan hon gav sig iväg på de 30 kilometrarna som tog löparna över Håleberget, via Övralid, tillbaka ner till målet i Ödeby.
Och utan prestationskrav sprang hon leende i mål på tiden 2.16.58. Besegrad endast av herrsegraren Johan Carlsson som vann loppet för tredje gången.
– Jag är så glad. Det blev ett drömlopp, för det blev precis som jag lagt upp det, säger Lisa som tog det lugnt uppför Håleberget för att sedan sträcka ut på den andra halvan av loppet.
– Jag sprang ju snabbt men jag kunde slappna av och verkligen njuta. Det är ju en så otroligt vacker bana. Sen blev det ännu roligare när jag kom ifatt en klubbkompis som sprang den korta banan och fick ge honom en kram, sa Lisa som menade att traillöpning bara är bra för hennes utveckling som maratonlöpare.
– Jag blir ju så snabb på asfaltmaraton när jag springer sånt här. Men framför allt är det så roligt. Här har vi folk som går runt den korta banan till personer som jagar tider på under 2.40 på maraton och alla är lika glada. Det är sånt här jag behöver.
Tack Thomas för en fin artikelhttp://www.mvt.se/sport/ren-lopargladje-pa-trail-och-mustasch-om4586595.aspx
Detta vill jag också säga om loppet och dagen
Idag var jag så glad och Lisa totalt.Mitt krav var att jag skulle njuta, men hade jag lust att kuta, då jag hade en så stark löpglädje, lust och känsla. Dessutom vädret. ”inga magproblem i år”Enda tvivlet är jag tillräckligt muskulärt stark efter min anpassning till platta asfaltsmaror. Det var jag. Jag sprang dessutom smart. Tanke fanns 4:30 /km då är jag väldigt stark. snittet blev precis 4:30 knäppt vilken känsla för kropp o knopp ibland. Starten tog rygg på snabba johan 2km platt snabbt. sen brant brant brant brant tekniskt uppför håleberget. smart att gå. 2 framför mig 1 bakom mig. smart, precis så jag vill ha det, ensam men tryggt. inte direkt trygg på hålebergets kant. så krävande teknik, trail. inte snava o ta skada. du fick ju ett ”sånt där mail imorse”.
bommade såklart första kontrollen med några meter. 10km 48 minuter = jag kutar är stark på känsla . kan trail. inte ett enda fall. snabb på lätta partier. men för varm så står ni efter 15km kontroll 2 jag kan kasta jackan och svalka med vatten. ser fin vy över vatten. springer i sanddynor. springer på. sätter 20km som delmål. där sker något då jag alla vårblommor, vitsippor, blåsippor och kvitter ser, känner, upplever. upplever ett flow överallt i kroppen. hittat kontroll i krävande terrängen. ser dig, du går starkt i terrängen henrik:)

klättrar starkt till sista kontrollen stärks så av ullis, jennie, lina. stärks av vattnet och sportdryck (den enda energin jag tar) för sedan stärks jag av publiken, mamma och pappa samt vyn från vättern vid farfarsstugorna. jag kutar men framförallt njuter. sista biten är naturen fantastisk. jag är så stark uppförsbacke. så stark att jag kommer ifatt ”7h-ultravasan 90 killen” bara johan, en framför mig. jag har samma starka känsla när jag går i mål. hade det varit lidingö 30 idag ja, 2h lisa, ja kanske ja, men så tänker inte jag idag. utan att jag var stark jag var glad och ja vilken löpdag  samt stund i solen efter, prisutdelningen. saknar bara tomys målgång. Jag var pigg o glad stark totalt jag.TOM TRAIL
Tack till alla nocoutare som var med idag!
Tack till de längs banan som hejjade, mamma o pappa <3
Tack till Tom Trail, bergslöparna  http://bergsloparna.se/ för en fantastisk bana, naturen, bra snitslat, pepp innan, bra väder! stämningen i målområdet o den fina extra presenten muggen.
Badet, pappas falafel och återhämtning i hemmasängen kändes dock riktigt välbehövligt o viktigt både fysiskt o mentalt jo det känns att det var 30km tuff trail:)
resultat http://bergsloparna.se/onewebmedia/resultat%20TOM%202017_1.html ser även fram emot bilder från loppet på http://bergsloparna.se/