Torsdag morgon sista fartpasset känns så bra lycklig som ett barn. packat klart. Pär kör mig till flygplatsen. Känns bra. Det här klarar jag. Flyget flyger inte som det ska. Sådant man får klara av. Lagom.nervös. Flyger läser äter pratar laddar. Mellanlandar kort holland kl 13- 20 sedan anländer jag. en parkering. väntan. kazakstan.brasilien.amerikaner.koreaner. vm proffs o lilla jag hotellängtatan. en bil med kvinnor från kasakstan. kan inte engelska. magen kurrar. kl 21. sällskap direkt av meraf bartha. hurra. bra mat äter mig proppmätt sover som vanligt avspänt. lisa för sverige i London
fredag vaknar utikten tystnaden. wow. ser the tower bridge o känner power.följer planen fredag morgon 42 min. innan frukost på band. o presskonferens.

störningsmoment ”hej blood”. viktigt inte optimalt. presskonferens ler igen, vila, planering,lugnar ner mig . visualisering o ser på tv.  tar kvällspormenaden. visualiserar mer njuter. myser i landslagsdräkten. sjunger.plockar blommor. london. lisa leer. hanterar inrtyck. får styrka av ståhl o massage. finns ingen annan stans du hellre sulle vilja vara tower bridge. jag känner att jag kommer får upleva vm.

Lördag sista passet, gör lika dant 42minuter. skriver”belöningen kvar” ser sarah L, pratar, inspireras. vilar. tar promenad, massage, äter mat, läser bok, korsord ser på tv. är väldigt stark ensam att hålla planen.får stöd i plan bana andra löpare av landslagsledningen. av mina fötter ni nästan få spader. väntan o racepreppar.

 
utmaningen blir väntan på söndag vill starta vid 9 nu 14. har klarat utmaningen lilla lisa på vm bra. intryck ljud. men grönt vm ljus tut tut! du är ensam stark. starkare av o träffa er i vackra parken. ni märker det. allt är klart. slappna av.njuter av nummerlappen o massagen. äta kvällmat. ta promenad igen.musiklistan om om igen. inspireras av vm på tv. tillsammans kommer vi nå startlinjen på vm. har lugnet. i benen barcelonaplanen rakt av.

 

 


belöningen kvar. guldhiss med maten. somnar till smilet avspänt.  bra mätt i magen av löpanpassad mat spenatsoppa, pasta, sallad,lax bröd o de saker jag bara måste ha tahihi, jordnötsmör, nötter, banan, greenmachine barer o rödbetjuice.

söndag 6e aug 2017. vaknar . sjunger nästan orden till er ”jag vaknar med känslan jag kommer få uppleva vm .start kl 14 väntan längtan. arbetet med fokueratlisaleendemotVM har gett mig alla svar på träningen  trygghet i kapaciteten i bagaget jag har. men loppdagen hanterar jag så bra. flaskor lämnas in. ja äntligen fungerande lagning. morgonpromenad till starten får skriva autograf. haha? ler. visualiserar. äter en stor frukost i ensamhet. ritar mandala lyssnar på finsktalande tråkigt sommarprat. som varje vm fokuserade dag.

lägger mig på hotellsängen. därifrån jag ser alla VM killar springa. tänker inte på er utan under en handuk jag vilar o ler. fokuserat.inspirerande maria 3000m hinder kliver oväntat in säger bara du är så lugn. jo jag ska uppleva VM vill inte vänta mer.HEEEEEJA HEEEJA just då just då. finns ingen annan stans du hellre sulle vilja vara. just den här positionen.  

med 90 min kvar får jag bästa tänkbara sällskap av anders szalkai. lämnar mitt luftkonditionerande rum. tar sällskapet bort till hotellet förkänner av värmen. går mot ”call room”. jag är endå ganska lugn. 96 vm tjejer. lite kaos. andas o tänjer utanför 10minuter.sätter dig på bänken utanför tar färjan stannar ett tag o lyssnar på de som spelar dragspel i hamnen jag kan marathon o är här för jag kan det. jag visar styrka redan här. avslappnat följer jag planen. 35 minuter instängda. inte panika o kissa. last call ring ring lisa spring lugn lugn lite knixknix med 2 chip på skorna. annars raceklar.bara kaffe kvar kl 13.50. bipbip.lisa ring sweden evighetsväntan klar vmklar vmglad vmkänslan.

utan allt arbete med fokuseratlisaleendemotVM hade jag inte kunnat entra tower bridge o stora VM med den känslan. redan då stolt o glad för hur jag hanterat allt med VM. i efterhand glad hur jag hanterade vm dagen utan avslappningen o fokus till startlinjen hade jag inte nått mållinjen.one last look in the mirror.feel the pulse of your hearthbeat. the beat goes straight down to your feet. let it fly efter 10 min ”wow” uppvärmning stod jag längst bak rank 68 av 96 nu till hur VM Marathon 2017 i London var.
kortversion: 4 varv a 10km kl 14 varmt 25grader sol o vind asfalt o knix i övrigt platt anpassat för vm:s publik turister inte marathonpb

Lisaversion:
varv 1 – äntligen pang light up the ice som diandra sjungit för mig känslan var så som en glad disneylåt. hand i hand med vackra äldre kvinnor sjunger tillsammans HEEEEEJA HEEEJA just då just då.just den här positionen. ligger i trygg position längs bak enligt plan o enligt planerad fart At the end of the rainbow. Keep an eye for the pot of gold. The rain is over in a blink of an eye. Stars begin to shine brighter. Your body’s light as a feather. I will light up the ice. river floating free. flyter med o ser er enligt plan. men redan då thåström dunk. vinden värmen farten jag har tar död o känslan blir lunk i tungt redan efter 30min varför kixen knixen banans kupering o sällskap var de inget fel på men knixarna tog utslag o dödade fart o dödade vm kvalite o vm kvinnor. lisakvinnans styrka i rytm totaldog o disneylåtleendet övergick i värmande vinden till thåströms dunk lunk de kändes efter 12 km negativt dessutom blev jag ensam svenska. o ganska ensam i alla ryckliga klungor. jag som skulle njuta o le o springa ut min kapacitet. men skam den som ger sig. ut på varv två.  hade ju er. o ja VM. slutade fokusera på 2.37 o siktade mot 2.45.
varv 2- Gräsfläckar du va som sol pratar om svarta hatten mamma har solhatten ni peppar o stöttar mig igen ni förflyttar er. Februari är den grymmaste långsamt genom stan vanliga rundan igen upp o sen ner långsamt genom stan långsamt genom stan  så känns de faktiskt men jag får ofatligt stöd av publiken, mina vänner längs banan, energiplanen som fungerar, vatten o tvättsvampar ja häller över mig så linnet börjar hänga, men svalka sig annars blir de totaldäng. huvudet tänker inte å mycket. maria 24hVM dyker upp. lisa du ger inte upp. tänker morfars veranda 25 m till dopp i vatten 25m till maten varma filten m o om igen. VM halvvägs ja . dunk dunk dunk mina fötter gör ont. men marathon gör ont. jag kan smärta. jag kan marathon. o jag är i alla fall nu klar med halvmarathon. fortsatt mentalt endel negativt men vänder det nu jävlar ut på varv 3. ser er o får information om att liket lisa tar in plats 60 möjligt. hur? men jag märker det. o tänker det liklunkande lisa tar in på döingarna framför. energin in in in o jag tar in i såväl knix som motvind o sol o tar in varenda ord av publiken som hejjar på little darling, swedish happy fighting girl mm. lycklig om ett barn. från just den här positionen just den här positionen. ensam. ensam. jag som övat på klunga. dunk dunk pepp pepp
varv 3- mentalt tillåter jag mig ”stanna om du vill” ”dä är så stark envis bäst i slutet starkast” lorenzo springer med mig. jag beslutar mig efter 30km man bryter inte som enda svenska tjej på VM. man Genomför det. jag gör det. sätter dig på bänken utanför o tänker på stan du kommer ifrån o att du har mindre än 1/4 kvar till dit du ska. även fast jag fick stanna så gör jag det inte. jag springer hela vägen. magraset klarade jag till o med.
nylagd asfalt mindre än 1/4 kvar tills dit du ska. stan svämma över. nu rullar du förbi oljefälten.  jag klarar av att ta placeringar o tänka positivt trots att jag gör en så positiv split på marathon som jag aldrig någonsin gjort. rullar förbi döing efter döing. endel överlevde bara för de fick dropp. vilket utslagande lopp. jag så stark o springa negativ split. shortsen ger skav. salt värme tvättsvamp jag lägger inte av. sista varvet kvar. aldrig har jag blivit så glad att ha er. ni stärker mig.
varv 4- Alltid va påväg doften av asfalt i sitt hår dom sa de kanske kommer bli så min favoritdistans jag slickar i mig det sista spara det sista det sista spara det sista till mig de sa de kommer smaka sockervadd utsikt mot det räcker för mig skickar i mig det sista  sista enervit. tänker bara att jag genomför det o klarar vm. tar de sista placeringarna. Lyssna när du andas gärna gjort det längtar får vara ifred men jag plockar fler o fler det smakar inte som pepparmint o te svimmar inte. inser att jag föralltid kan känna att jag sprungit VM i marathon.
lider. gråter. sitter ner i rullstolen ni alla marathontjejer ger. sliter i panik av mig skorna. kommer tappa hud. de hettar o svider. varför detta? för löpning o marathon är det lisa älskar. pepp av szalkai.”starkare föralltid av detta” känner mig endå i solen som flickan av guld. blågula kläder . får aldrig skylla marathontid på bana eller väder. du ska alltid klara genomförandet. jag gör det. känslan av en disneylåt som blev thåströmdunklunk precis marathon är o kan gå stark stolt vm löpare föralltid. stapplar hem. lorenzo hämtar mig. träffar VMguldföräldrarna. ”firar inte nu lider men ler vi klarade det”

Resultat 2:48 placering 60 Lisaresultat Inte slumpen jag har pumpen och pannbenet .  hade gärna gjort det på PB men jag klarade vm! o sa det innan till löpvän ”20 min efter vm vinnaren”- precis så blev det ännu starkare i framtida löpkapacitet

Efter loppet fysiskt psykiskt firande o livet sprang vidare med utmattning-kräks mm bra jag hade mamma<3
måndag tisdag var lisaleendet tillbaka o jag njöt av god mat, promenad till starten en häftig kväll på arenan, 30 min simning i hotellets pool, vm truppen innan jag flög hem igen 1 vecka löpvila återhämtning trygghet linköping.
TACK IGEN TILL ALLA SOM VARIT MED i FOKUSERATLISALEENDEMOTVM, svenska vm truppen, min förening nocout.se, löplabbet för skor, mina sponsorer , vänner! o familj<3