veckan i ord rubriken! sista veckan i kursen faunistik samlade arter i måndags i skärgården björkviks brygga återhämtande vackert.  sedan handlade veckan om rytmen löpare-student-löpare och det kändes bra. eller tentavecka kan de kännas bra?  trivdes med arterna o rytmen fokus må bra. förberedde mig. andades ut med löpningen. trivs med student o löpare. hjärnan behöver stimulans i studier .kroppen o hjärnan pauser o energi i löpningen/träningen . läs om det här : https://www.runnersworld.se/blogs/hjarnfysik/index.htm
såklart nervös för artkunskapen o svår su tenta. visualiserade o skapade positiva känslor som inför ett lopp. blev leopard i mammas kofta. fredag. tenta 10-15 inga mer ord om det. arter o bilder samt labb. kul lärorikt men kämpade som på vm. åkte hem. följde planen löp till massagen o sen kompishäng prat avkoppling o mat.vila tid för sömn o samtal.vill tyngder i fötterna djup i själen o pauser mellan andetagen
känslorna inför helgen blev därför fria fria fria men med klös i  igen. trots att leoparden var död efter tentan.  balansen student-löpare- o riktig Lisahelg ingen tid o passa bara äventyr o frihet. höstväder. o inspiration i form av min vän adina såklart men också  livskraft trädens omfamnande armar o djupa rötter pulserande livskraft i varje grässtrå fjäril och våg horisonter som lockar till äventyr landskapet virat likt bomull vid varje liv
veckans inspiration
höstluften o färgerna
yoga 10 dagar 15 min fokus ”i am”
podden med pace on earth-markus Torgeby, marathonpodden med ida nillsson
ny musik med thåström http://www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/se-dns-exklusiva-intervju-med-thastrom/
dokumentären om breaking 2 http://www.marathon.se/nyheter/se-dokumentaren-om-breaking2-har
samt böckerna av sofia sivertsdotter strimmor av ljus, tillitens väg o livnära. boken spring sörmlandsleden
Veckans stärkande ordFörst av allt vill jag gratulera till distriktsrekordtrippeln. Det är extremt ovanligt att någon i seniorklasserna slår distriktsrekord i tre grenar på en och samma säsong. 
Grattis! Du är en av våra vinnare i korsordstävlingen som fanns i Linköpingsposten under sommaren.Du vann förstapriset! stjärna var en stjärna lys när det är natt för någon annan. lys starkare än vad du trodde var möjligt

underbar, vilken bredd både vm mara o 15km terräng lidingö! 
veckans naturreservat gömmaren, björkviks brygga, lida, paradiset, rudans gård, harbro brantbrink, sätra o mälarhöjden samt lågsjön

veckan i lisalivet trodde jag aldrig skulle sluta med 52km o distansrekord. tanken har funnits för hösten (mål 60km) men när? tanken är endå ge terräng sm tankar o fokus. ”tränar trail blir – snabb på platt gräsmatta varvvarvvarv när det är dags”
söndag kväll efter en helg med ett halvmarathon – 2h o äventyr delvis tillsammans med Adina o gömmarens vackra naturreservat samt idag 52km 4h 30 min lisaäventyr handen-tullinge på sörmlandsleden är svaret lika gott som salta popcorn högläge o thåströms sång. o jag är inte särskillt trött. bara avslappnad o glad.
veckan totalt var måndag 8km lätt distans f.f +ow sista kall simning  tisdag 60min simning bröst o crawl onsdag morgon 8km kväll 14km med 7km tröskelfart band torsdag 10km morgon 10km kväll fredag 6km morgon 6km kväll+ 45 min massage lördag 21km m 10km trail m adina 10km själv f.f o yoga varje dag+ söndag…
avslappnad var precis vad jag var innan jag började mitt äventyr idag. hade haft en lugn lördagskväll med yoga, pod, tända ljus o dikter. tystnad.gröna blommor.tystnad att idag våga tystnaden

sedan hösten började är jag totalt i löpningen när jag springer. skärpa på varje kulle en ny insikt  bakom varje hinder en ny insikt bortom modet ny energi o självrespekt finn skärpan beslutsamheten o lita på ditt varför jag bara springer inget annat. avslappnat, låter hjärnan vila från allt. löpning-studier. balans. men innan löpturerna inspireras av musik, poddar, natur, männiksor o ja..skrifter. satt vid mitt frukostbord, åkte vid kl 9 ut mot handen (40min). kom fram, gick lite fel. frös. drack kaffet . spände remmarna på ryggsäcken o började springa etapp 5 i den magiska höstluften.
årstider en rosafärgad morgonhimmel. löv som faller blommor som vissnar o fräknar som tynar bort. om vi vågar tystanden mörkret o stillheten om vi vågar hösten
 

tanken var minst 30km känns de bra 42 km marathon då du sprang 21km halvmarathon igår . men redan efter 6km stannade jag o satt här. 1a oktober- rosa månaden igen. är jag lite höstgalen o slår distans pb idag?tillåtelse vi får det vi behöver , när vi behöver det och kan förlita oss på att den här dagen nog blir bra, ihågkommen o magisk
spontanitet är att släppa planen när märgen ser det större . ge mig ett stabilt lugn för spontana äventyr

adina nämnde ”spring till huddinge” på skämt.vi de vill känna gräset sanden o sommaren under fotsulorna precis som jag hon vill upptäcka världen o känna att det innersta blir sett. från naturen kommer vi o till naturen ska vi återvända jag väckte känslan i mig. stängde av och sprang avslappnat. fritt. trail. lerigt. blött. men höstigt o helt perfekt luft o 15 grader.

solen lös extra på mig. hade svårt att inte stanna o ta kort samt insupa natur o luft men äventyrslusten gjorde att jag studsade fram .rötter när ord stämmer överens med handling flyttar friden in,. ryggen rak o händerna öppna intregitettyckte jag fick uppleva paradiset redan innan jag nådde dit. paradiskänslor på spänger, på stig på alla gråa torra hällar bland rosa lin, ta dig tid ingen panik stigen leverfläckar till skönhetsfläckar alldaglig till tilldragande och människa till människa

nådde paradiset naturreservat på ca timmen i tid. drack vatten o hittade rätt till etapp 6 mot lida.  svårt o lida även till lida. någon potential  lita på din attraktionskraft o kom ihåg att den naturliga skönheten är den mest bländandesamma energi av friheten omgivningen. lugnet. o alla som plockade svamp. jag stannade inte utan bara sprang. paserade svamp. stig. sol vatten o natrureservat. tappade inte fotfäste men ibland i villoväg på annan stig. nådde lida efter bra flyt  solen sken o några sträckor av mer grus/platt där jag faktiskt sprang lätt under 5 fart.

25km o framme i lida naturreservat. o haha kan inte bli mer rätt ”skogsmullerundan” valde här att läsa skyltar, tycka lida vara fantastiskt avkopplande o fritt. fortsatt spritt i mig så jag fortsatte utan att ta energi. läste fel o fick se lite extra av lida. innan jag kom ut på den 18km sliga som var lätt kuperad, fräckt med naturen runt omkring men ganska skönt o springa lite lättare underlag o känna sig så stark.naturen älvor om dansar över kärren trädtoppar som sträcker sig mot molnen naturen vill oss väl värme ljus o frid hjälp mig idag att bli mer som naturen

stannade för min enda längre paus 10 min. exakt efter 30km min enda energi 2 barer o vatten. i rätt balans vatten o energi . spritt i benen. 12km till maran fixar jag lätt i denna natur.lekfullhet så lätt och obekymmrat i varje vuxenkropp bor ett barn

passerade harbro där omgivningen skiftade igen.glädje tidig morgon daggkåpor en sovande stad och stillheten som ett täcke över ljustaken glädjen kommer utan krav träden tappar inte löven för att något tar slut utan för att något nytt börjar vilka miljöer. naturen.  o varje skylt ränkade ner. lätt o följa lätt o motiveras. klockan pep. började bli seg. inte lisa. fick inte lida något under mitt rekord!  pip igen vid lisa 40km . kutar förbi en annan löpare han piper ” så snabb o vilka härligt fina leriga skor” Tack! jag har sprungit från Handen, går de buss härifrån? Ja ja nöjer mig med 15 o buss går” men jag tänker..o ser skylten 6km till så har jag sprungit hela svartvita rundan o tillbaka i lida. marathon 3h45min mer än 1h från pb2.37 men nu i trail-äventyr pigg o leende.stark den viktigaste relationen är den med oss själva. ibland är den inre resan en ensam resa vill springa mera. men klockan piper o vill inte mera. springer snabbast o starkast sista milen av ’äventyret. når lida igen. klockan inte ens halv 4. så bestämmer mig för att vända o kolla skylten mot tullinge. 6,4km. klarar det. marathon, blir ultra..blir spontant distansrekord.

klarar klockan det? solen skiner o jag flyter fram mot tullinge. inga tankar utan bara avkoppling. ensam tyst hösten. 48,8km klockan piper en sista gång.  får googla mig fram till distans till tullinge perrrong 3km. springer dit. njuter. når tullinge.kroppen för hjärnan som tänker ben som bär lungor som andas och öron som hör

lerig o lite blodig. lycklig.  de på tunnelbanan kan inte se att jag sprungit 50km o lite mer. jag bara ler. klös i steget.karaktär låt mig fokusera på framsteg både ebb o flodtvåsamhet utan din styrka hade jag vissnat i min mjukhet utan din sol ingen blomning du visar hur vingar också kan anväändas hur man lämnar det känsa och flyger högt
det äventyren o trailen ger tillbaka i känslorna. upplev det.vingar där finns kraften glädjen o sårbarheten
 

ringer adina. i tullinge” hade nått 60km o huddinge om inte klockan pipit. hade du räknat ut detta pb med? haha o dagen med 21 km igår jag aldrig glömmer vid gömmaren kl 7 glömma två steg fram för storheten ett tillbaka för ödmjukheten
inspiration från olika håll inte löpningen i sig, naturen och lugnet i mig gjorde det lätt för mig att springa 52 km ensam, delvis svår trail, totalt utan musik eller poddar samt bra planering o ingen tid o passa efter ”tvätten klar” ”nästa vecka planerad” ” vackraste höstdag” varför ska jag hem när ja vill springa här”
andetag viskar stanna på jorden med vingarna utspänade- fortsätt gå en dag i taget o aldrig sluta vara den du är

summeringsörmlandsleden etapp 5 handen- paradiset samt 6 paradiset-Lida. därefter 18km slinga i Lida till harbro, brantbrink tillbaka till lida tillslut till tullinge. pendeltåg dit o hem

Längsta mest sponta Lisarekordet hittils i lisaliv
Distansrekord 1a oktober 2017 52 km 4h 30min
sträcka etapp 5 o 6 mm länkar http://www.sormlandsleden.se/vandring/etappbeskrivningar-och-kartor/5-handen-rudans-gard-paradiset/
 http://www.sormlandsleden.se/vandring/etappbeskrivningar-och-kartor/6-paradiset-lida-friluftsgard/
kläder-skor shorts, rosa strumpor, tunnt underställ o flipbelt inov8 trailskor + tunn ryggsäck m bok vatten o barer
energi innan o under vanlig vegetarisk mat , ingen kolhydratladdning o lite för liten frukost , bra sömn ons-lör ,under löpningen vanligt vatten ca 1L + 2 barer efter 30km (train low compete high)
Känsla känslor alla känslor finner en funktion avslappnad, fritt, tyst, stark o om jag tagit vätska o energi igen vid 55km hade jag kunnat fortätta med samma känsla mot 60, 65. snittet ca 5:15/km (men stoppde klocka vid foto o övrigt) aldrig hög puls utan välgigt lugnt o skönt tempo, kändes om en fjällvandring. trygg i min känsla o kapacitet.trygghet här känner du storheten orden är för små för här hinner du tänka alla tankar klart hitta hit genom att fokusera på det du redan har det du är tacksam för och får dig att glimma fritt i tid frihet- solens strålar drog dig uppåt som en blomma du visste att du kunde flyga utan någon annan kompass än den inre.tänker jag kravlöst o glatt  ett steg i taget slutar det oftast med leende styrka o äventyrskänsla.kvinnan lyssna o följ din intution. 
 en km i taget. varje km rosa i oktober. stannar här. sover. ser var oktober stannar.
 
ler åt mina 2017 PB ben allt 5-52km åt allt de vi gjort gör o upplever. är det är 5 gången jag springer 50km tänker jag o somnar