Din vinge omkring mig den sveper mot min kind vi har medvind för vi kämpar målmedvetet. fredagsfrukost ”nej inte samma bord” ”men samma bowl” var vårt mål kl 07. fredagsfrukost på pom o flora innan skola. skön halvdag för lisa efter 4 tentor o 5 dar till sista på onsdag. du med dina vektorer. du hade räknat ut att tidig rytm var bra. o att stöd behövdes. du skickade låten min vinge med Shirley så fort vi skiljdes. för stöd pepp o energi behövdes. jag hade bestämt mig för sista lisarekordet för året 60km . 55km av dem på ultratrail Södertörn o Nynäshamn långdistansklubb. för det är vad lisa vill som 2017s avslut så nära du viskar att framtiden är min 

vi flyger tätt längs stigar där älven flyter fram var min tanke efter alla mina äventyr på sörmlandsleden hittils i lisaliv. jag har verkligen njutit av mina äventyr handen, tyresta, paradiset,mölnbo,järna, gnesta. magisk natur o löpglädje. jag insåg dock att denna sträckning skulle bli utmanande. med fysisk mental styrka i bagaget från 2017. nöjd med tentaresultatet, simmade vilade o tillslut yinyogade hemma resten av fredagen

såhär var upplevelsen av mina 60km 550hm o nästan 6h löpning lördagen 18november

upp kl 05 o jag hade haft bra laddning på fredagen, rätt rytm o rätt känsla sov 21-05 . jag samlad och bereddtunnelbana, pendeltåg  lätt frukost på pendeln. klädd i underställ löpjacka, vantar pannband. lätt ryggsäck m de som var enligt regler inov8skorna. vädret var perfekt några få plusgrader o fuktigt.
”Sträckan som ska löpas går över olika sorters terräng: smala stigar, grusvägar, asfaltsvägar. Varje deltagare ska vara fullt medveten om längden och svårigheten i tävlingen som kan ske under svåra förhållanden som regn, blåst, kyla eller snö”
start rudan kl 06.59 sedan etapp av sörmlandsleden med avprickning/energidepåer
43 km Paradiset
27 km Hemfosa 11:30
21 km Segersäng 12:20
11 km Söderbyvägen 13:55
3 km Kvarnängen
Lisas löpning efter fint bemötande o mörker i starten hade jag nummerlappen på benet. målet 60km. orden ”du tar väl täten i 5fart vm löparen , så ser man efter din lampa” blev störd o fokuserade på mitt mål runt 5-6min/km o alla de andra som ljusspridarna som stod där i rudan totalt mörker kl 07 för 55km utmaning. anadades leende. starten och du håller mitt hjärta du krossar 
1-30km som inleddes med totalt mörker vilket ingen va riktigt inställd på. för mig en ny upplevelse som va häftig. men utmanande start , ska detta verkligen kunna gå bra? o nej de gjorde det inte . första 6km tog mig 40min . sprang fel. var lerig o ja, fundersam. men stark känsla infanns. för jag var inte ensam. alla tog sig fram tillsammans. o jenny gav extra ljuset. jag sa till henne jag gör detta för att idag nå 60km för första gången i lisalivet. ” ja möter dig när du vänder efter 55km, du klarar det”. girlpower.  fick lite lucka o lite lättare o se då det kom dagsljus. sprang på o fick upp värmen vid 9km såg ja en rygg, fina torra stigar o sjöar med morgonljus över. fick första känslan av flyt o då blev det felspring o extra äventyr lerigt 2km.
o jennys ord fick ja höra igen ” men Lisa” då jag hade sprungit fel 2km o men svarade ” ska jag springa 60km måste jag ju springa lite extra” men nådde paradiset efter ca 1hkänslan i paradiset va därför inte paradis. låg plats nummer 7 o va lite irriterad på min stressade känsla av misstag samt han jag lockade o springa fel.stormen rullar in mot land jag är stark och inte rädd
men tänkte rätt. 6h kan det ta idag. det ska jag klara. hurra. backe lera.ensam äventyr. halt hurra? kom ifatt nummer 6 som frågade va jag höll på med då ja sringer så bra. felspring, fokus på mig. kom ifatt nummer 4 o 5 äntligen lite trygghet o orden till mig själv
vid 20km  ” lisa nu är de sista gången du knyter skorna” (de va de inte knöt mina skor lika många gånger som km ja sprang”  ” nu lugnar du ner dig slappna av o spring smart resterande 40km”
orden som senare också blev vid 42km ”hurra ett Marathon” vid 44km AJ faceplant o pinne rakt in i knät tårar o va gör ja” torkar mina tårar allt som var förut visar mig att lyckan finns vid regnbågens slut bara att stå ut kämpa ensam vilket ja ville mitt äventyr. vid 52 km ”distansrekord ja hurra nej hurra mera” ”ja jag ser målet hurra sen bara 8km eget de klarar jag” 54km ”nej de va inte målet, men jag kan 60km jag kan”
men 20-30km var faktiskt okej med känsla. trots lera, träd, hala spänger, totalt ensam, skosnören. det regnade o blåste lite. stormen rullar in mot land jag är stark och inte rädd men sol o skön temperatur större delen. vid 29km firades det med stark sportdryck o ord om att jag strax var 3a. motivation energikick en stund av sörmlandsled magi med torr stig. o tänke har jag klarat 30km av detta kan jag ju lika gärna fortsätta lika mycket till. styrka!
30-60km ovisshet o lite rädlsa att springa fel eller skada sig. värmdes av ny sportdryck o brasa vid segersäng.  var fokuserad. jag ska fram nå mina 60km. därför intogs endast enervit o sportdryck (snabbt socker) längs turen extra gott var dock kaffe med 12km kvar o pepsi med 6km kvar.  känslan var aldrig underbar för det var så oerhört oerhört lerigt tungt halt o utmanade underlag hela vägen.  svårt att förstå hur jag endå håller okej snittfart. med den känslan av att jag knappt sprang.  o dessutom fick stanna för att navigera o hitta leden. den tråkigaste delen o mest mentalt tuffa var vid ”översvämmning” o extra snittsling över grenar o kallhygge helt GALET. samt väg vid golfbana o lite piskande vind totalt ensam. de enda jag tänkte då var Marathon. vid 42 km stannar du o kissar o knyter skorna . det gjorde jag. underbart.

stormen rullar in mot land jag är stark och inte räddhus o lite människor på promenad. här kommer jag. o här faller jag AJ vid 44km en av alla grenar klarar jag inte av o faller totalt handlöst. lever på smärtendorfiner ett tag . kaffet o orden nu är det inte långt kvar var underbart. men min 3eplats var i fara. fyran kom farandes. men detta var bra. någonstans tävla bara mot mig själv men jag hade bestämt mig för pallen. girlpowern. och med kafferus o numera även lera bandat med hal is så sa de ..sus mot 50km! eller helt enkelt fokusera 50km .50km. sprang inte fel o dessutom
att då höra peppande orden bara 3km kvar totalt vid 49km var skönt.torkar mina tårar lämnar sorger från förut vågor slungar mot min strand alla tvivel får ett slut men det stämde inte o orden den där backen ska du uppför sen 3km snitlande bana kvar. lerigt o underbart. ge mig pepsi o så ska jag klara det. pepsin var underbar . tårar smärta glädje o styrka o jag nådde mållinjen mellan 12.30 o 13.00 men efter lite sportdryck så fortsatte jag. Nynäshamn så vackert! såklart hamn båtar o 60! skylt Stockholm nynärhamn LISA jag kom fram.vi faller ner från skyn vi landar på taket till kyrkan mitti byn

kropp o psyke kan.du finns alltid med mig skyddar mig där jag går
det mest intressanta är det mentala hur stark jag var o bestämt visste att jag skulle klara 60km oavsett det var så utmanande att ta sig fram att de enda tankarna som fanns under 60km var

  • musiken från min vinge samt mormors sång
  • tänk o andas som yinyoga
  • du kommer komma fram , andas va stark o inte rädd
  • låt de ta tid ett steg i taget. njut av variationen o försök njut av naturen

reflektion o tankar efter att jag är glad, pigg och föralltid stärkt. intressant hur mentalt avslappnad jag var km 20-60. säker målmedveten av min förmåga. trail o natur är något helt annat än asfalt. jag kan o behöver båda och med dig där vid min sida inget rubbar mig där jag står

intressant vad som hade hänt om jag börjat äta mer energi, valt o fortsätta.mer lättlöpt o jag hade sprungit vidare.  jag o jenny var platglada i duschen, allt kändes bra på pendeltåget hem samt promenaden i (tofflor!?) på söders gator till falafelbaren.allt som var förut

nu behöver jag  sova, bada,  löpvila. cirkulation med yoga ev simning. o tenta. är kroppen okej så är tentalöp 5/5 onsdag plan om kropp o knopp känns helt bra. fötterna har redan ruttnat

tack till jenny(som kom 2a 55km), adina susanne o Nynäshamns långdistansklubb för ett galet, utmanande o äkta traillöpningäventyr.
jag samlad och beredd 60-18km”18 är bestämt.