God Jul!!
Från Vålådalen
Lisalivet i jul o nyår har handlat om livet som dotter, syster, löperska, omotiverad student, första julen utan dig , upplevelser, snö, skidor, vårvärme, löpband, njutning, intryck o många kilometrar för det blev endå xmiles med nocout:D

bilderna visar allt. ni gör mig lyckligast o starkast. vi har varit i Vålådalen förr starka minnen o upplevelser. en plats som har allt för alla.

o nocout. detta påhitt med xmiles50 o 100 gjorde mig stark o leende förra året. tog oss till vm. 20km om dagen mellan julafton o nyårsafton, 100miles 160km jag springer med leende igen om allt är okej i benen. galeskapen o leedet i alla nocoutben fylls i i ett xcel ark på nätet
såhär blev det för lisa. dessutom pre-julmiles med ett magiskt långpass med adina 27km (rekord för adina..hann precis med mitt tåg) samt jogg o skidor lördag
julafton 20km på löpbandet bestämt mig. kenyanbanantränapåhemmaplan. mentalt fysiskt. lisa ensam. hemma. våga samma plan. miljöombyte är bra. vinter o snö. familj serverad mat. allt jag behöver. stödet från er tre. mina ben fick lyckofnatt av o va ensam tidigt på julaftonsmorgon så tänka 5km tröskel blev 36min (motiverad av att någon ställt in 4h som timer på löpbandet så startade tröskeln på 3.36 ..tänkte springer tills det står 3.00) julmusik bra akustik flyt i steg o leende o på 3.00 hade jag sprungit 10km i 3.40 joggade ner 5kmreflekterade o sjöng inte mer utan lät frukosten glida ner innan
en ny jultradition magiskt mys o ljus på skifor. tillsammans 1 mil lugnt. ”formtoppad dotter, måste ta de lugnt” men vad alla km längdskidor i Norge gav leende i marathonbenen..vasaloppet som blev Marathon..en lisa i formtopp dessutom lite disträ, bacillskräck, sova mycket mm..julafton 17 äventyr på längdskidor till nulltjärn. lunchmys med vy. vill bara va vi. sedan bastu, bubbel utomhus innan julbord. känslorna av att en ny jultradition kan vara stark glad magisk o positiv trots vi mist dig,er.

juldagen 14km på löpbandet före julfrukost. sa nej till familjen för egen vila o planering. men en stund av snöpromenad fyllde lungorna med magiskt lugn.men sedan stärkte mamma dottertid något oerhört. samtidigt som de gick ut på längdskidor gick jag ner till bandet. tänkte på dem o de va inte svårt o springa en 10km till då. innan bastu, utomhusbubbel o god mat. somnade innan 22 brevid storebror.
annandagen en sista progressiv jogg 9km med ökning lite kul (men inte alls som tisdagströskel de får jag inte med denna höga mängd samt 10km tröskel på söndagen) o mysmorgon på bandet tidigt o redan 08,50 var hela familjen redo för sista magiska stunden på längdskidor jag åkte en lugn mil. på tåget gjorde jag inprincip ingenting. innan vi skiljdes åt på perrongen
träningen fungerar o lisaleendet mentalt fysiskt liksaå. viktigast sömnen! 21-06, 22-07 förståelsen mat o mer avslappning med familjen  naturen välja omgivning mycket visualisering o struktur med fantasi

27e dubbelpass 162+16,6km o däremellan vara ensam i lilla tysta lägenhet. vikten av att ha en hemmamiljö där jag vet att löpningen o livet fungerar.
inspirerad av xmiles tänkte jag 30km under dagen. startade bra o avslappnat. hemmamiljö tyst magiskt svanar o vårigt ljus. strandstigen.fick hemmaflyt 16km postade ett måstebrev o skickade något mail innan jag mest satt i tystnaden. såg en bra film ”bluebird” pluggböckerna sa koko kom till mig. men jag bestämde mig att dricka starkt kaffe o ha samma flyt i löpningen igen. sprang 16km kombi ute inne 4.40fart 5km ute 4.30fart 9km inne, de va 30km o sista 2km för o springa hem förbi posten var jag trött men planen var då belöningen. bersåkroppen. 1 för varje familjemedlem känslorna på kvällen till denna fick tårar o känslor att explodera vinter i p1  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/994517?programid=2071

 
28e över 9h sömn o somnade i högläget. morgonyoga stel. fortsatte med frukostmagraset. ute var dimma dis o grått läget. högläget o mys lockade. morfartransporten från xmiles100 i fjol är forgotten. i sjöstaden fanns ullisljuset. en strategi att springa till människor som ger energi och återhämtning. stockholms dis och 5 grader kan va toppen. ullis har numera en magisk ullisrunda i dis på exakt 20.20km ca 4.55min/km i kroppen var känslorna avslappnade o i knoppen totalt tyst. en löpkänsla som innebär mycket positivt. precis som tiden,ljusen, tystnaden, pratet o känslorna du också har i din löpning och liv gav o ger mig.  på vägen hem handlade jag löpenergi för 700spänn trots extrapris på avokado. la mig avslappnad i sängen o lyssnade på bloggaren Dagny. bestämde mig för att blogga o reflektera själv o imorgon är jag redo för lisastudent igen. utan prestation tenta ångest utan med kunskapsglädje precis som löpglädjen
”studierna däremot ställer krav på resultat den 12jan. jag vet att jag kan men känner mig stressad o då är det svårt o koncetrera sig o lära sig. men jag vet att jag kan hantera det. har en plan precis som i löpningen”
http://sverigesradio.se/sommarvinterip1
 
29e sov 8h i högläge vaknade starkt kaffe efter mys vid strandstigen vaknade känslan o jakten på uppdraget startade tysta fria starka steh trotsa alla mil. ett sportdryckspaket i västertorp. TACK maurten. sista 2km sprang vi tillsamans energibelöning o sportdryckstest för löpmagen i framtiden.studentbilden också klarare. för jag träffade min fina studentvän frida klockan ett. studentkänsla i kombination med nyfunnen vänskap o bra val av energi

därav blev kvällens mil på löpband underbar 10km 4.40 o 4.20 o kort i 3.40 efter nya böcker på bibliotek. som ger plugget konkurrens men. på fredagskvällen startade jag pluggplanen i högläget. räknade ut att jag sprungit 25,5 km per dag i fem dagar o de känns bra. såg lite på spåret som åkte till London… hur bra alla kilometer löpning går måste gå att förflytta till tentaplugget också

 
30så var det lördag helt alvarligt somnade jag i högläge. vaknade 9h sömn senare. fortsätter kroppen svara? 23,3 km senare med orden i träningsdagboken. ja. ”Call it magic call it high xmiles pass 10 23.3km nu är jag uppe i 150,81 kvar alltså bara exakt 10,12 km kvar. fortsätter njuta:)
morgonen o lisalöpnningen idag: lång mjff m ev test sportdrcyk. miniäventyr fokus natur magi mot adina -2 magisk sol ute runt 8.20 redan på gatan. kroppen då jo den svarar o psyket likaså efter 4.2km var jag på vår marathonbro totalt magisk fullt av is. tömde magen brydde mig inte utan fick magi överallt. kollade inte klockan sprang med gloria i morgonsol efter en mil i adinas barndomsområde med fågelkvitter o fågelgator kom jag fram till naturreservat gömmaren där varken sol eller is gömde sig. andades i skogen. vände hemåt igen. testade drycken minut 90 sprang i nerförsbacken i mina höjder igen. avslutade vid mälarens magiska vatten o sol. stängde av klockan morgönhög o glad ”
fick mess från adina- hur mår löpkroppen? sugen på nyårsloppet lisa!
fortsatte dagen med odling, stor fruskost, plugg, tystnad skidor på tv. förbereda resa. o energi av en efterlängtad mysfika med en magsik tjej med många liknande resor i känslor, kropp o ben
 
 

31 ”grundträningen. grundträningen känns liksom kravlös, klart är den bra ger den resultat, men jag har bra känsla av krav o bra i löpning just nu. det betyder mer än resultaten i vår. jag är hel o kropp o knopp vill mer i slutet av mitt rekordår”
detta säger jag med en gummibåt o blommor med 164,31 km i benen. 13,5 på nyåsafton. hemma igen efter ett äventyr med bästa vän, adina i Vallentuna. ett äventyr dit, ett äventyr hem. sprang på kravlösa glädjen. 5km nöjd med känslan under xmiles inte avsluta med att förstöra den eller kommande säsongen. glädjen, galenskapen o vi. avslappnad viktigare än elittänk. med alla mil i benen o sockor värmde vi upp grått, grus, is, halt men kul. kul med marathonsällskap av mikaela. vi hade delvis sällskap. jag sprang utan krav o snittade 3,38min/km kroppen kändes bra, mängd o fart igen. men jag var glad,glad glad årets sista dag. gladaste 2an tog en båt. självklart. livet ska flyta vidare. springer jag likt 17 ett år är jag starkast. med decemberleendet ja haft känner ja att jag kan.

ett av målen med xmiles i nocout är också för välgörenhet skänker därför 1kr/km till kvinnor i Paraguay (Daniel bjurham nocout intiativ)

 
december 430km hela året 1jan-31 dec löpning för den intresserade av ett statistiskt lisaår fick frågan fann svaret på statistik-funbeat
Totalt tid:26787 min / 18d 14:27:03
Total sträcka:5594,76 kmAntal
Snitt sträcka per vecka:105,56 km (baserat på ca 53 passerade veckor)
Snitthastighet:12,98 km/h 4:37 min/km
återhämtningen börjat odlat avokado, citron, mango, vitlökläst böcker, målat mandala  suttit i tystnad, småpysslat, reflekterat sett serie fröken frimans svt
 
….o vet ni vad..imorgon åker jag! ENSAM. löperskan o studenten. utan egentlig plan än att ha det bra. livet med löpning o studier på Bonaire. en av abc öarna , ovanför venuzuela. varför?  bokade resan efter vm o ultravasan. uppleva något jag aldrig upplevt. en ensamresa som yoga. då visste jag inte alls att hösten skulle springa på så bra med studierna o de rutinerna.
 
men rosa fåglar, värme, yoga, löpning, natur…ett lisaäventyr som fylls med vanligt lisaliv:) 1-8 januari:) löpning, yogapositioner, böcker o simning..löpvila helt? o 1/14 kluriga fysiologiavsnitt om dagen..bonaireplanen??? nu tar jag planet slappnar av o vet att det kommer bli bra.
o decmeber har varit lisalöpning-ilisaliv-lisaomgivning-lisaåterhämtning vilket gett ett leende svar i lisakänslan-benen