onsdag 12km morgonjogg o sedan 30min magisk simning bland alla fiskar o cirka 30 grader varmt. det behövde kroppen o jag började verkligen njuta av min semester tillsammans med alla böcker. tyst o skönt o ensamt på hostlet.o på kvällen fick jag en riktig Runners high upplevelse bland grönska hetta o kaktusar 12km igen. somnade o sov verkligen nästan 12h på grund av avkoppling o värme.
torsdag Hett som tusan även denna dag. o jag vaknade glad trygg o göra det enkelt för mig. men gillar ju friheten o äventyren. så morgonen bjöd just på det 16.16km i 4.30 fart hett. 8km dit fick flyt men då var de ju lika långt hem igen. dumhuvud. på med 50 i solskydsfaktor..efter..men glad över känslan o flytet, häftiga getter o lätt överhättad. låg sedan däckad i sängen. rätt åt mig. 
onsdagen var skön o simningen dåm enda skillnaden på torsdagen var att det var ännu mer fiskar.
på stranden varvade jag sedan boken med studier.Endoterm lisa är så varm o blir så berörd av boken. Tyst o totalt ostörd med så plötsligt en ektoterm stor ödla wow. Går hem kan knappt hålla mig vaken pga värmen. Suschisuget o jag ger mig ut för kort jogg Kaffe o ett syfte med joggen dricka salt chips o suschi solnedgång. så öppnade suschi först 18 så hann stretch o dopp i havet innan öppning. avslappning o lugn. så var det såklart fullbokat. hungrig.det löser sig. fick gå till min kinesiska igen men hon levererade bästa maten igen . ris o grönsaker. o jag somnade väldigt gott torsdagskvällen
fredagen startade med 12km återhämtningjogg. bland grösnka o saltdoft. ångrade att jag sov för länge blev överhättad igen. men fick belöningen på kelin Bonaire. återhämtningen o en stund i lisadrömmen verkligen
kom tillbaka till ön o känslan i mig sa en sak. avslappnad.
bara simma va glad. sen ut o äta magiska vegetariska maten

belönades igen det var ju endå fredag. men den vegetariska maten. 4 rätter. ville va fin o sitta ensam med boken. men sociala möten när man är ensam ger mycket, sweisaren sysslade med djupdykning. o både mat o pratupplevelse smakade verkligen magiskt. sötpotatis spenat smaker choklad. somnade o sov många många timmar igen.
sov gott i rosa lakanen , lite blommor o adinas yogi te med budskapen.
men lördag var jag tvuungen o va uppe i tid. för klockan 7 var det inte en chans till leende långpass. semester o ett annat äventyr med kvinnan som lagade maten. ett äventyr du bara upplever en gång. 1h äventyr hetta o magi. kvinnor prat o utbyte. rasmism feminism magisk morgonvy.
morgonen gav så mycket glädje så lyssnade på den o vad boken sa till mig på stranden. simmade längre än någonsin på känsla 60min.fiskar pricka tiden. flyta fram känna mig varm avslappnad o stark. ensam bland heta fiskar.vmlöparen som simmade sig dit minnen.
söndagen slutade med galenskap eller bara en löpglädje o avslappning 20km hetta utan vätska.som torsdagen springer jag 10km dit måste ja ju hem. hem kommer du alltid oavsett hur varmt?! glad att ja kom tillbaka . o över min lust att plugga. glad över min resa o rekreation över 2017.
böckerna dikterna o upplevelsen började mättas o jag hade bara en sista måndag kvar. behövde inte göra så mycket än att avsluta allt med saker som fått mig o må bra. bra o va rastlös. eller känna att man kan ligga kvar i sängen ett tag.
inse att jag varit stark i min decemebervardag o ännu en grundträning hur skönt de kan va att äta frukost i sängen 2h o läsa där istället för stå på kalla tunnelbanan o sen 3h föreläsning. o sen ev kvällspasset efter endel kaffe. men marathonlöpare lever inte för lyxigt. mina skor gick sönder de gick endå.  tysk mörk nutella o annanasjuice. de kändes lyxigt löpning, simning, studier o värme på stranden. o en sista lunch på vegetariska stället o en kram som verkligen värmde.
skulle avsluta allt med simning innan taxi till flygplatsen då blev mobilen stulen. men var så avslappnad o nöjd att jag faktiskt hanterade det. följt lite nyheter hemma. en mobil mot en handgranat o problematik. det fanns så mycket positiva upplevelser, km o tankar o bilder i mig.
resan hem fick jag lösa med sociala bemötande o många timmar bra tentanötande.
fysiska träningen blev totalt  enbart distanspass före frukost o ev tidig kväll 4.30-4.40 fart ca 10 st många km o minuter simning, crawl o yoga.
de tyckte jag var heeeelt galen som sprang på ön men jag träffade ca 10 andra löpare.
mentala träningen stärkt av tystnad, sömn samt böcker reflektion o positiva tankar om tentastudier igen. våga tankar om ev tränare i framtiden.
bäst med min resa till abc öarna
– flygresan hanterade jag bra o de mesta gick bra, minus bagage på ditvägen
– värmen i vattnet
– bra hostel
– kelin Bonaire, det turkosa vattnet
– värmen om än den än va varm
– den grönskan djur o växtlighet ja fann
– flamingosen wow!
– sömnen sömnen sömnen
– förmågan att lugna ner mig o insupa bemötanden o saker på ett helt annat sätt än hemma
-Bonaire är inte en plast för löpning men det gick. simning o yoga o snorkling o dykning att föredra
– tror de e riktigt fint längre från bykärnan, där bodde många i bungalos mm såg fint ut på mina löpturer dit
resans bok jag sprang med kenyanerna Adharanand Finn + Christins dikter tack
– mindre positivt va bilar o endel bårk o stök o skäp. men endå bättre än på Aruba o curacau sa de som bodde där.
det var nog allt:) en ensam resa som innehöll allt:) framförallt tar jag med mig känslan efter 2017 som innehöll allt o känner mig avslappnad o varm för 2018.  försöker ta med mig varma delar av bonairevardagen som utvecklades hem
– stressa mindre, mer böcker, mindre mobil, sömnen sömnen sömnen, simma, simma, yoga yoga  i vår blandar jag fortsatt löpning med studier35hp o endel kultur o äventyr i min cirkel med 4 delar, så blir det inte så komplicerat tänker o försöker jag känna ännu mer efter Bonaire.