surrar surrar igen igen. men följer rutiner o att jag skriver är en del av helheten. varje vecka blir som en historia som jag visualiserar o detta inverkar på känslan i livet o träningen. vitt o blått o kvitt var måndagens inspiration tisdagens snurr snurr snurr på stadion tillsammans med adam pålssons musik från TED
måndag morgon. rätt beslut vakna hos sina föräldar missa en liten kort föreläsning jag redan skannat på powerpoint. o lite bakterieinfektioner har jag nog haft någon gång. skillnaden på att sitta 2h tyst hemma i blåa vm beskedet soffan efter morgonyoga o 64km i helgen, stöd med mat o många timmar sömn. istället för stress o upp innan 6 fixa allt ensam . skillnaden återhämtning är märkbar. släckte mina mysljus När blev solen gul gick jag ut o därav med pigga ben. ska bara jogga o lämna lite paket till sus som alltid ger sus i ben o leende. blå fleece o tystnad fritt vitt o spritt. efter 10km o lite kram o 5km i snö o fåglekvitter va ja hemma igen 21km . direkt i badet, sedan maten o målet att få labbrapporten klar innan jag åker tillbaka. När fick vagnen hjul labbrappot är kul Jag bara undrar Vet du när blev himlen blå

mina föräldrar undrar egentligen aldrig hur löpningen går. men de bryr sig om hur jag mår. de ser att de just nu snurrar på. magen kurrar o jag surrar surrar. pappas marathonbullar a la mästerkock en måndag. vi får nästan chock o i soffan vi somnaar gott. löpsura-magen surrar gott igen

När blev molnen grå Jag undrar Min värld, min värld, du är så stor Av tankar styrs din färd Långt mera kloka än man tror Så snurra du min värld
att ha föräldrar i sin värld är lyx. o morföräldrar får finnas som stärkande tankar.
får stöd när vi alla tre strax efter 06 lämnar blåa dörren. får en försenad julklapp vid en annan dörr av en vän som förstår  hur jag snurrar min värld.När blir vinter vår När får foten tår Jag bara undrar blir tårögd kroppen undrar varför vi inte srpinger tröskel (nästan läskigt va jag har rytmen) skriver istället klart labbrapporten målmedveten klar innan ja e tillbaka.

klockan bara nio o jag gör det extra tryggt med insektstavlan. en i linköping en i stockholm. min värld är inte större än så.Vet du när får vinden ro När kan jag börja tro Jag undrar Min värld, min värld,

skidpaketet på tunnelbanan e stort o jag får stå. men valet är så god för ja hinner till föreläsningen klockan tio till tolv. de kommer nog bli sol. o pappas frukost är god o jag kommer inte magrasa i mina galon på stadion.  utan där snurra snurrar snurrar snurrar snurrar  lisavälrd.
 

30 varv på stadion. 80min ca 12km. 30 målgångar o 30 vink (visulaiserade) till adinas farmor som klättrrat hela vägen dit (när jag vann sm silver i maj) o sen kommer samma farbror i oranget  o hälsar haahh igen ja 1 timme i dag igen. jag körde 80min o njöt, njut du med.

gör en annan variation av pappas marathonbullar ( det magen klarar vissa dagar) hurra o tillsammans med mammas tulpan. högläge o repition av antibiotikaresistens i min säng. sedan somnar jag inför nästa dag

du är så stor Av tankar styrs din färd Långt mera kloka än man tror Så snurra du min värld Jag bara undrar
onsdag så står vi där o är satelliter igen. delmål målmedvetet orden från träningsdagboken som beskriver allt. kontroll på tunnelbanan igen, precis som innan PB på 5 tö o grått men lisa o adina pigga glada längtar. det behövs så lite Vet du när blev himlen grå När kan jag förstå Jag undrar Min värld, min värld, du är så stor
Plan var 5km i 3.20fart sen känna om det håller för 10km i 18km/h. (i fjol sprang jag på 34.30 samma vecka då start i 3.30 med stabil ökning peppande o läsa om) Var i källaren 7.15 adina där 7.30 kaffe i lugn o ro bra magkänsla samt tryggt o lugnt i gymmet. Min musik o klev på bandet 15min 4.30 3.3km adina sa godmorgon o vi pratade dagens kravlösa fria plan men endå målmedvetna o planerade sa min hon sin
vid 3.3km hoppade ja på 18km /h kändes bra o jag kontrollerade över bandet vilket ja sa till adina som sprang i 4.04 fart . 5km är kort jämfört med 10km dessutom f.f. Tog hjälp av musik i bakgrunden adina brevid o lite prat men framförallt känslan av kontroll o avkoppling i farten bra styrka i steget inga problem med flås samt bra stabilitet i armar o bål. Mentalt bra med. Vita väggen andas.
Efter 6km lite jobbigt då tog ja tungan på sportdrycken. Efter 7km kravlade ja upp armarna tänkte positivt o starkt ta chansen håll känslan. Slappnade av ännu mer. bara, cirka 10min kvar då va de lite jobbigt o jag bröt med 0.5motlut i 500m. Ännu starkare av det. Positiva tankar o starka steget fortsatt. Med 1200m kvar var det stöningt o flås o tänka bara stå ut 3 varv på stadion utan krav. Hurra klarade det. Med ca 100m extra.
Adina med 5km o 10km på 20.20 o under 45. Hoppade av innan nerjogg 3,3km. Glad glad såklart. Var vit o trött efter tog alltså ut mig. men endå stabilt o ja levde leende. O ja det är extremt extremt snabbt.
Men framförallt fokuserar jag på känslan av styrka o avkoppling samt glädjen o att mentalt faktiskt bara göra det. Mår bäst just nu av vardag o inte reflektera över hur bra det faktiskt är ingen press utifrån. Utan ja följer min modell med lust o enkelhet.
 
Med 5o 10km pb har varit planerade delmål fö januari o i efm ska det också firas med falafel=)
en trygghet att komma till samma föreläsningspalts o äta kvarg/nötter/banan blandning på burk o lyssna på virus jag inte vill bli drabbad av i 2 h  jag satt kvar o vilade med en bra bok till kl 14. min fantastiska vännina läses ut. sen köpte jag tulpaner till min fantastiska vänninas farmor. adina räknade matte på cafe.
Av tankar styrs din färd Långt mera kloka än man tror Så snurra du min värld Min värld, min värld, du är så stor Av tankar styrs din färd Långt mera kloka än man tror Så snurra du min värld
2 månaders bra träning ska firas med falafel o farmor det var ett litet klokt mål.

å farmor hon log log o log . stunden betyder också så mycket mer för oss än vad du kanske tror.

torsdag sov oroligt o fastnade i en magisk bok . litteratur ger leende. ett leende landskap som med dikter beskriver biologi, natur livets skiftningar. andades med den o yoga på morgonen. föreläsning, eukaryota mikrober massor med intryck. o så nerv o pulsryck, tryck. tentabesked som jag så mycket kämpat med. slutade med leendet lättnaden
”Alltså. Ja sprang 10km på 33.5 igår! O va fick ja på stora ultra fysiologitentan 33.5 poäng =godkänd med marginal o lite scary.”

gih o christinkram o fridakram energi o lättnaden igen. sen Sprang jag 15km med ökning var 15e minut 4.50/4.30/4.10/3.50 + 15 min benstyrka direkt efter efterlängtad massage. mats viktig i livssnurret. sen hem o vila o somna gott. se mästerkock. o med självförtroende peppa mig mot mikrobiologitentan inom kort. bakterier bakterier bakterier. pluggar tillslut hela kvällen..tack till asiscs för de lilla stödet jag behöver som ger stora leendet i benen

https://www.runnersworld.se/blogs/hjarnfysik/index.htm 
 
fredag upp 05.45 tidigt men 45min leende spinning o 5km på löpbandet. leende av en morgonpigg hanna i dubai o svenk marathonlöpning, vilken tid. innan kort skoldag som inte gav så mycket förutom struktur. samt inse att tänka positivt om 5 dar försöka klara 5hp mikrobiologi. en helg med bara tenta o löpning egentligen. ville verkligen hem behövde tystnad o återhämtning. trött på tunnelbana rök o ljud. kvällen yogade jag därför länge o badade med tända ljus. egentid o tystnad.
Lördag ”sovmorgon” till strax innan 07. kaffe o arkeer sen ut 07.50 5km ute 5km bandet. längtar redan till kl 18 vill springa snabbt o vinna. harmoniska tankar . kravlöst glad men lite nervös. stänger totalt av. även om jag ser christins smd o pärs sms.läser läser läser. skönt. lite magras, såklart. ta mig till start. adina e inte med, mitt flygplan hon har till o med glömt att ja ska va raket igen idag. men det känns bra. hon sitter med sina mattetal. musik o avkoppling. kaffe. för lite kläder. inser inte hur kallt det blivit. trodde de va varmt ute. när ja suttit inne hela dagen o längtat ut i den magiska långpasslördagssolen. men fast besluten i mitt beslut. dagens andra mil. myser med musik. tänker positivt. ute är det kallt o bäckmörkt o mkt folk. jippo. ser malin ”vann 5km” starkt. ”kör 10nu. ”okej ja ”ska vinna” ”o jag ska försöka komma tvåa” svarar hon. start i raketfart sedan halt o skarpt nerför. mörkt tar rygg så jag ser något. halkar nästan. inser att jag ska fokusera på att ta mig två varv utan o ramla, utan o kolla klocka. kroppen känns så stark. känner inte flåset då jag hela tiden parerar o saktar ner. men skansen e mysigt o ja ler.

varv 2 vet ju inte om ja saktar ner. hoppas att målet ja snart ser. men istället ser ja en vägbom pang aj. o en kvinna bakom. bestämmer mig för o vinna. tycker på där de endå går o springa. kroppen svarar nu bara skarpt uppför. uppför uppför o massa fina starka på sitt första varv. kommer inte fram. totalstopp igen. men jag vinner o jag ler. en lördag en mil, 10 0000 bakterier o sen en mil till med fin känsla o endå en mysig seger. priser delade med malin igen.
 
 


frusen vill bara hem. inte mysigt längre får frågan av herrelit va gör du på skansen , varför inte chansen elit o bra tider? ”jo, men jag har mina studier o ja trivs med livet just nu, löpning ska va leende o kul eller hur. tkr inte om bana” hemma ensam tyst vitt badet. ligger där lika länge som jag sprang milen på. om inte längre.

söndag ser min summering. ca 90 km löpning 2 trösklar 1 progressivt tempo 1längre distans.2 pass spinning 1 pass längre njutning på längdskidor yoga varje dag. trött .nöjd. starta min söndag med morgonyoga. lite ont i kroppen o sovit dåligt som vanligt efter sena lopp.
äter stor frukost börjar på viruskapitlet. o joggar till spinning 3km spinner en timme med 31 intevaller. joggar 3km hem igen. optimala 90min dagen efter hårt slitage på fartbenen. tar ett bad. tävättar. myser med te o god mat. utanför är det regndroppar blandat med fågelkvitter.   läser om mina bakterier innan jag avslutar veckan med att somna till broen. o följer planeringen löpning-bakterier-löpning. tyst avkopplat vitt fritt. fokuserat leende studier. leende löpning. sömnen yogan.
leende landskap o en leende lisavecka från linköping, stadion, su, mälarhöjden, skansen
Så snurra du min värld