cykler
ge mig tröst
jag behöver din tröst
du är allt
allt för mig
nära, nära
måndag vakna utvilad 6.15 måndagsstress nehej. lyssnar på kvitter, kokande kaffe o ägg. minus 8 . tar direkt på mig understället norge-devold, tar fram skidorna från garderoben tar direkt på mig skidskorna. va? de smärtar inte i hålet i foten i dem. men de smärtar bara ja går barfota, tofflor ja allt. men dubbla ullsockar. kaffe wrap o anteckningar i skidpaketet. nya måndagsmusiken descover weekly . en låt som heter cykler.  min grundtäningscykel har cirkulerat precis som jag vill.

tunnelbanan med skidpaketet. musiken o nya veckoboken. klätt mig rätt o känner lugnet direkt i skolan är i tid o sitter där o längst bak. skidpaketet o jag. idag dna del 1 replikation. intressant men ganska lätt. lugn föreläsare.  ett mess av adina om vår vänskap. venner för alltid. saknad av rekordköpenhamn av båda två. men vadå stadion o helt magiska sol o skidor på lunchen. kan solen va så stor. känslan leendet stort redan varv ett. känslan växer jag blir varm av rörelse o trots allt min fart på skidorna. fria tankar tysta. tills du kvittra i oranget o det i leendet spritta. är de sant IGEN hej! ja, igen tredje gången! är du alltid här? haha. alternativ tränar på måndagar. kan inte springa varje dag. men av stadion, sol o längdskidor mår jag bra. hurra! visualization o guldhjälm en ny morfar för en stund.
”mina nya skor gav mig skoskav men det gjorde ingenting jag var befriad från allt som vanligtsvis skavde allt som var viktigt fanns där o då i naturen omkring oss det var som att befinna sig i en sagovärld”
tankar om att jag skulle vilja åka halvvasan i samma fart. 45km på 4,5h o mitt ultravasan45 rekord på ca 3h x1,5
”Pappa delade med sig av sin kunskap. Medan vi gick berättade han om växterna och dess märkvärdiga anpassning till det karga klimatet. Tanken va fjärran särskilt när jag borde sova men hölls vaken av midnattsolen våra strövtåg bar oss över markerna. Det är hårt att vara blomma i det här klimatet, försöka överleva den långa vintern”
precis om jag nu gjort 93 marathon . o gått i mål med leende 2018! pass 1 88 min ca 15km 35x400m
 

”Det var skönt att komma hem. Fortsatte ut i köket o satte på tevatten.”


skrattar extremt åt nya skylten vid stadion. va e de egentligen som händer, ser ni att mina löpfötter verkligen behöver hjälp. får se vad ev besöket skulle kosta studenten.

en långlunch på stadion energi ut men energi in av d vitamin, rörelse, cirkulation, dagsljus, frihet, vinter o sol.mina rutiner i cykler ger mig kontinuteten. åker hem med en cirkulerande känsla. inger storebror. skriver. repeterar dna. tar fotbad. läser ut boken. yogar o ser bonusfamiljen. somnar strax innan 22.
känslan av längdskidor för löpare

  • hela kroppen får arbeta
  • hjärtat, pumpen hårt
  • mer bål o överkropp för en marathonkropp 
  • kul kul o bra alternativ ute! 
  • viktigt med stretch o energipåfyllnad efter 

tisdag vaknar o känner att jag vill ha längdskidor med mig även denna dagen kallt minus 10. o morgonen blir inte topp 10.men jag kommer i tid efter 70min. boken är min räddare. lisa i toppform läser böcker.jag hann även till föreläsningen nummer 2 om DNA. kul o bra. satt längst bak o åt mat. ombytt med benen i högläge. längtade till stadion igen
”Framåt lunch kommer rastlösheten. Jag får svårt att sitta still. Jag går hemåt känner hur hungrig jag är. Vid Östermalmstorg tar jag tunnelbanan. Lägenheten luktar nyskurat trägolv. Jag förmodar att sådant är hemtrevligt sjunker ner i soffan i vardagsrummet.”

andra passet. 100min ca 17km 42×400 behövde andas o kroppen svarade o blev varm. tänkte trots allt att jag vill köra på mot 42. så det gjorde jag. tada! motvind kallt o ingen sol. ingen musik men ljus av harmoni inombods o skidor mot hård pacakd stadionsnö. på hemvägen blev jag trött. såg en bakteriedokumentär i soffan. åt, yogade o somnade gott. 2 dagar. 2 pass längdskidor o 2 bra böcker.  för jag har lite ont i mina fötter.

”Fler saker än vädret har mist sin betydelse. Mina dagar förflyter i en behärskad balansakt. Varför springa så fort mot en meningslös punkt för att slå rekord helt utan betydelse. Jag har levt bara en sådan sak det är väl ändå inte så litet?”

”Om du reagerar på vad någon gör eller känner spelar det ingen roll hur du reagerar. Den personen kontrollerar mig. Okej andas ta det lugnt det är försent att vända nu du är redan påväg. Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där den som inte ksn det lurar sig själv nöt gob tror att hon kan hjälpa andra för att hjälpa andra måste jag visserligen förstå mer än vad han gör men först o främst förstå det han förstår”
”Jag läste mycket böcker då o i två av dem läste jag om den här pilgrimsleden
Jag önskar att jag kunde visa dig när du är ensam i mörker ljuet som strålar i ditt inre
Det var skönt att långsamt få jobba upp värmen i kroppen. När gryningen kom kändes det bra. Vem du än möter kom ihåg att det är ett heligt möte. Högt ovanför svävade det stora svarta fåglar”
citaten är från böckerna fjärilseffekten av karin alvetegen samt en kvinnas resa av agneta sjödin
onsdag vilken tröskel i ordningen är det? tappat räkningen o skidorna samt fotproblemen känns. men jag gör det 16km f.f  14min x4 med 2x15min 17-17,7km/h  missnöjd först sen släpper jag det o njuter av belöningen i planeringen.
cafeet på söder. mina ben o psyke sviker aldrig. inte heller teet, sista sidorna i boken samt frukosten med ägg o avokado, granola med mera. leendet av att känna sig kvinnlig poetisk på södercafe. Fixar med telefon o bankid.
Bock på det innan studenten i labbrock med kiwi. men har lite svårt o koncentrera mig för positiva beskedet om ap helvetet från hösten. patetiskt kanske ja. men som jag kämpat o engagerat o pestat ner både mig själv o omgivning. ”du har fattat” firar, lite patetiskt. men känslor ska firas. springer kvällspasset som planerat. sedan handlar kvällen om firande-vilande.
Torsdag vaknar efter sömn 22-07 behövdes att annat lugn igen. Kaffe kvitter o slänger skräp. Veckans fjärde bok berättar om meditation att just slänga skräp eller diska är en form  av mediaton om du gör det med lugn.
Kommer fram bok utläst sitter längst bak på föreläsning. Höglöge o myser med genreglering.
Mina gener behöver lättare träning så tränar 60min crosstrainer. 20km 60min på ”min” vid stadion (finns ingen annan jag får samma effekt av) istället för progressiv distans löpband. ont i fot o framförallt för ja e bra på vad kroppen behöver. sen behöver jag inte dunkande dunkande musik o inomhus vit vägg ingen respekt . men känslan efter rätt. dunket dunkade jag in till en bra rytm i kroppen-positivt.
kunde lyssna på min pod o få sol på hemvägen. stannade harmoniskt upp utanför huset
lyssnade på fåglarna o log harmoniskt i solen. livets cykler ljuset o årstider.
På kvällen styrkeyogar jag ca 30min  tar jag hand om fötter känner lugn o packar för en lab fredag sen hemma helg igen.
fredag
några timmar ur ”lisacirkeln” men ett mess från förebilden asz tidigt hjälper o känslan vänder lite. tyvärr är jag inte så balanserad att jag llisaler för det jag ser o upplever på tunnelbanemogonen svider. ingen gör något, inte heller mitt ansvar. var är vi påväg egentligen. fredagen stinker helt enkelt kiss resten av dagen. klockan inte ens 08.30 o jag visualiserar o badet i linköping skriker efter mig redan. framme på labben är jag en löperska . jo det är sol ute o jag behöver springa av mig direkt kl 12 innan tåget ombytt . rak o bestämd, är jag här en fredag ska jag lära mig något o stärkas av det. inte organisera en hel lab. kommer ut springer av mig där livet med marathon kom till mig. bara jag. fåglarna, snön, isen. friheten
3 varv vintermarathon fritt slutade med 18,18km i 4.24 i snitt med smärtande ”fothål”
. jag är i lisacirkeln o lisakänslan igen.  inser att det är okej med mycket känslor. har ju sprungit ett år utan utan dig nu. livets cykler.  lisa behöver linköping o familjen i sin cykel. sliten kraschlandar jag i badet. ringer min favoritvän ligger där 80min. stinker inte kiss lägre. fyller magen med pappamaten. presenterna på bordet, lena som avokado. säger ” in i cirkeln igen lisa” somnar o sover 22-06 o vaknar, så lisaspringsugen.
Lördag 
ber om morgonen med tidningen. kökssoffan kaffet. fåglarna. känner att jag vill kan och längtar efter att göra det. ett os pass samtidigt som kalla inviger os med medalj. jag kan lyssna på radiosporten i efterhand tillsammans med frukosten i soffan som belöning.
mobilen avstängd o lämnad. 07.45 på kaffe 3,2km ute sen exakt när dörren öppnas till hallen kl 08 4x4km lisaintervall m 60 s vila. bara sprang sådär som bara lisa kan när hon är i sin cirkel o balans.
farterna 3.45, 3.42,4,45 o 3.39 kändes som en dans
sedan sprang jag hem. glad, ett os guld, ett bad o en frukost i soffan till radiosporten.
orden ” jag vågar säga nej”, från kalla tar jag till mig . precis som jag diskuterat med susanne
forsttter dagen med vila, promenad mer er på tinnerö kaffe o snö, present med dig men måste säga just nej till fika o tid då du kämpar igen med feber o sjuka.


 
söndag
vaknar 05. lite tidigt en söndag men gott om tid för 25min yoga o skidorna till 07.15 o gott om tid till långfrukost. lite väl gott om tid när långpasset startar 10 hur reagerar kroppen, psyket ville springa redan 8.30 cykler cykler. slår sönder ett fat. kära barn cykler cykler mamma dammsuger. våra cykler i obalans. åker i alla fall tid. i väl god tid hinner 2km ensam o tanken panik va de den andra slussen jävla skit 25 km ensam när mina favoriter väntar. men nej de står där i mössor o vantar. 26km i 5 fart försvinner snabbt springer kissnödig, hål i foten som smärtar men lisalivet är undebart. tack pär o susanne o alla nocoutare för ett mysigt snöigt långpass vid ån . badet tidning . skit i skavsårshålet helvete vad det svider med alsolsprit o pincett. smärttröskel tjohej. potatismos o spenat o  hallomi läker o mättar. högläge , os, friidrott, en ny bok ”ett jävla solsken” yogar o somnar nog faktiskt innan bron denna söndag. tur de finns  nya fat i hägersten på tradera. samt att broen finns utlagt tidigare för sams mamma dotter kaffe ekochokladmys i blåa soffan myser likt i en kuvös cykler cykler
imorgon är det måndag:)

Veckans lsalöpning ca 90km långpass, tröskel , längre distans + 1 pass marathonintervall
Veckans träning 2 dagar med längdskidor + 1 dag med crosstrainer 15 o 17km samt yoga dagligen
Veckans studier cell o molekylär biologi DNA
Veckans böcker karin alveteg svek, fjärilseffekten, en kvinnas resa – agneta sjödin samt mandelträdet i din trädgård