böcker citaten är ifrån
fågelström- den okuvliga friheten
a sundqvist – med ögon känsliga för grönt
emma asp- du är nog speciell men närmae än så kommer vi inte 
Fredag Spinningpasset lenalena <3 När jag andas i ditt öra är det för att du ska känna rytmen. efter att ha sovit 20.50 05.50. Badet packningen frukosten läser ut boken bussen från hornstull o stros bland blommor. På bussen inspirerande löppod o prat med mamma. Pratar med adina som innan Barcelona på arlanda. Lägger på 12.35. Möter martin o tjej. Sitter i yogaposition. Lyssnar på radiosporten. Känner lugn. Sista som händer innan flygningen. Spänningen skidskytte mental fysisk styrka igen. Oväntat svenskt os guld jag ryser.Jag har lyssnat på bandet fåglar som man kan spela upp genom högtalarsystemet
Det första han säger är fågel. Och sedan fågelen och fåglarna. Han går rätt fram till mig. Pekar uppåt. Där flyger fåglarna. Han tittar ner igen och följer duvorna med blicken. Grus och mark buskar som sträcker sig ut och upp igen och sedan rakt mot mig
Bok och medhavd matsäck på planet. Utläst fantastiska noveller. Skriver av och visualiserar rader som vanligt. Framme i amsterdam, känslan som vanligt endel tulpaner. Sista biten flyg. efter 1h försening. trött men med lugnet.  sen uppmöte med spansk löptransfer framme på hotellet för eliten.delar rum med en vm o os sub 2.29tjej.lycka va i helvete nu stör inte kärring var god öppna säger szacke in med öronproppar ”går upp 07, lensa godnatt”Duschar yogar sover
S 42.atombombraket. Okuvlig synonym oövervinnerlig,Han frossar i drömmar och fatasier

 

Den okuvliga friheten den oövervinnliga friheten.
Politik historia liv. Denna dag var annars en segerdag för honom.
Kvinnan med månstråle är ett poetiskt och vackert verk.
Lördag
Lisalördagen i sevilla. magiska morgonjoggen 35.35min efter goda sömnen med marathon sub 2.29 os o vm 39bast storlek 32 i skor sällskapet. In med öronproppar funkade vaknade glatt. hon sov. vaknade när mitt kort inte fungerade o ja baknade på dörren efter löpningen.sorry
Det är en nattfjäril och det glänser om vingarna ligger och fladdrar. De är ovanligt stora. Hundratals tusentals nattfjärilar som flyger dras mot ljuset. Hör jag hur det riktigt fräser om vingarna
Frukost 9.00 magiskt vad ska jag välja. Löpmagen stabil. Bok o ja på spåret! Svt funkade utomlands.1h o slösa som ja till uhrbom sagt. tåg bland annat till reyjkavik exakt där jag varit. Sms uppdatering med mina hjärtan och skavsår. o lite upp i nervositet av sällskapet mega världselit. Avslappnade. upp o vila fram till 12 sen fick ja nästan panik när 2.29 kvinnan förklarade sitt liv springa sängen springa. Jag är nogrann med mitt hem jag har förstått att mönster rubbar min kontroll Så jag gick ut o gjorde lisaliv. bok o yoga utomhus

Han skulle sett mig nu din farfar jag förvarnar inte ut med allt. Ut med rubbet
Nervositet är en fruktansvärd fiende. En demon som slår sig till ro där den gör som mest skada.

Växter bok sol värme o massor fååååååglar.

Mat kl 14 hurra rödbettor majs fetaost ost sallad o egen sparklig water.  jordgubbar som smälte i munnen. Sällskap av kenyanerna igen.Rumänskan blänger på mig. Osäker? Norskan blir avslappnad när jag säger att jag är en segrare som är här o ska ha kul o springa kravlöst. O lite nervös igen info om nummerlappen o flaskor. O såklart elitmöte så inte yoga breathing där. Men klart ja njuter. Är den yngsta i sällskapet gladare och fräschare än sina kamraterLisa o totala världsdeliten o ja ja tillhör faktiskt dem även om jag vill eller inte. Men som lisa lisa lisa. Mitt liv. spanjorerna babblar på spanska om flaskobord o passport o buss. Får min nummerlapp lisa o elit. Löser sig även med flaskorna med mitt minsta spanska kaos någonsin wow. Inlämnade tänk om jag får dem. Uhrbom är rastlös men hjälper mig med tejp. Sen går jag ut o bestämmer mig. Så likt valencia. Jag är en känslig blomma som vill växa i den goda jord jag skaffat mig
Ringer till mamma o pappa er rödluva är ute o bestämmer sig. Njuter av livet
Ser fram emot segern startlinjen. Mitt skavsårsliv o lisaliv. Deär en seger jag är i stolt marathonform. men stolt bara för jag är lisa dotter o en i skavsåret. Lyssnar på alla låtar på marathonlistan fåglar blommor. Lisamagi. vänskapen christin. Yogar. Sköljer av mig sedan sover jag. Längtar till lisa marathon efter en lärorik och harmonisk samt utvecklande period i livet jag vill springa marathon distansen
Rollen som den duktiga flickan. Leva upp till förväntningar hur jag skall vara. Den kittlande frihet hon levde upp först när hon fick vila i sin melodi eller hitta på sin egen
som kräver allt där inget är givet för mig leendet i livet . jag ville startlinjen i sevilla på mitt sätt . allt jag vill är oövervinnerliga känslan. ställde alarmet på 04.30 ! 2 vintermarathon, 3stockholm marathon, 1 valencia, 1 barcelona, 1 vm marathon o nu 1 sevilla marathon…
söndag 25e februari 
När natten kommer vaknar vilddjuret sakta reser det sig vansinnet börjar spela först mjukt eggande sedan driver det fram som av piskor passionen driften ursinnet har stegrats till topppunkten jakten kan börja villebrådet väntar darrande flämtande och allt detta sker inom oss. Kvinnan med månstråle
från vaken startlinje till målgång
jag vaknade och hade lyckats igen stenhårda rytmen 21-06 men nu steg jag upp 04.30 klädde på mig o strålade som en månstråle. längtade. tidning frukost kolhydrater kolhydrater spanskt kaffe mage lugn slurk slurk rödbetsjuice. ut i sköna morgontemperaturen en buss 06.40 kliver på o stoppar in musiken. redo. men vadå? nej, detta är inte helt ok..dessa människor gör inte samma tider som mig, mycket instastories, mkt surr. mkt muskler feeeel buss?! panik. alltså lisa. men bussen ska gå till närhet av starten o ja, jag trivs nog bättre här än hos eliten. kommer fram. får såklart äventyra till starten, men nja inte så mkt paniken bara lite vägar, mörker diken o spansk hundskit kl 07. men kommer fram elittältet, kl är 07.15 uhrbom är där i kepa martin ska va påväg. jag kissar . lägger mig sedan o sover med musiken och regnsjackan i högläge.
08.10 värmer upp de spelar ”so excideeeeeed i just cant hide it” o ja döljer inget varken i leende steget eller för kameror. jag lever lisa marathondrömmen igen. andas yogar o ställer mig i trånga starten. allt känns som jag vill. astronaut. resultat va gör det, när jag känner allt det jag kämpat för.
PANG. jag känner det i steget direkt, jag flyger. jag bestämmer mig för att lära mig. så jag springer med dem. norskan, spanskan och hennes farthållare. vi är en stark grupp.
tänker ”vi älskar dig, njut” ja mamma o pappa jag vill få flyta med efter all denna träning o dröm 2017 att jag vågar igen. marathonstudenten. nr 128. jag har kontroll. något stort på gång. efter 5km rumänskan är redan mentalt död o på tomgång. hon med rutin bröt återigen. knäckt inget leende. vi pratade sen hon ville gärna springa i valencia, jag förklarade att jag har tenta o ej klarat kvalgrensa. jag flyger till 10km  får första flaskan enligt plan lever flygplan, det känns som jag verkligen är astronautstarkast.
Jag är sann. Jag brukar upprepa för mig själv att jag duger jag har inget att skämmas för jag är stark. Jag är stark och vacker men går sällan ut. Jag uppträder positivt är livsbejakande
Jag är snart 25år easygoing
jag är inte ens 25 år och jag vill faktiskt våga. mitt marathonPB 2.37 o min marathonkänsla får jag uppleva. jag springer jämn takt steg för steg. det går snabbt men det går starkt lärorikt. jag vill detta nu. även om många tycker jag ska till EM. jag vill springa på 2.35 det är mitt mål i livet. de bästa sringer marathon vid 35 års ålder. det jag lever för med en sund elithelhet som snart 25åring.. jag har drivet för det idag, ostoppbar mentalt avslappnad.
15 km känns bra, tycker dock banan är sådär. snabb blir enformig. men jag flyter med. ber om ursäkt då spanjorer trampar på mig, så jag stör girlpowern med mina långa ben. får mina flaskor o power från dem inget problem med magen.  passerar 20km o vid 21km inser jag att jag nästan slår 21km pb. ska jag bryta nu o satsa på valencia vm 1.15 istället? nej, jag vill fortsätta med marginal på PB men vet såklart vad denna fart innebär nu börjar kampen. men varje steg i farten är vad jag ville. jag lär av det. föralltid oavsett framtid. allt går bra fram till 25 km o får flaska igen. tycker banan är fortsatt ganska tråkig men perfekt väder o vind. så händer det , jag orkar inte riktigt hålla klungan. men får då min frihet, jag vet att jag kan det.
hjärta puls flås allt svarar även leendet. men så kommer något i benen jag aldrig upplevt o inte kan förklara, men ska utvärdera o undersöka.
mer än att det är som stockar från knäna till höften, framsida låren. krampen o noll svar i muskelerna. jag springer upprätt o benen stockar under mig. tappar steget. men tänker 15km i 4 farten o jag har endå PB.t tror på det. all träning. men tänker inte på er nära o kära. släpper det. tänker på atlas haha. adinas hund. tillåter mig allt. vågar Smärtan är mitt evangelium
men vid 30km blir det totalstopp med flaskan , tar tvättsvamp. energi. hoppas de ska släppa av stopp o skaka loss. men gör det inte. 12km. du bryter INTE. va händer då psykiskt med marathonlivet du lever för med leendet. du bryter inte även om de kanske skulle va eliträtt o nästa gång gör du istället em kvalet. men nej, jag är inte giveuppern. smärtan smärtan smärtan.
De går frihetens väg fram mot stadstorget
löpsteget är inte mitt längre. men huvudet o andningen vill.
Och jag det finns människor som säger att jag liknar en gorilla. De kanske äger skönhet och ett gott sätt men jag äger nyckeln till en hemlighet som får deras fina hud att skrumpna
Smärtan är mitt evangelium
jag struntar fullständigt i omgivningen. förutom det som är positivt. en atlasliknande hund. att jag är en campiona, en vale vale seniorita. att jag inte behöver skita, inte behöver lida pina av värme, av att jag inte vill psyskiskt eller att få en dålig marathontid. jag klarar allt efter detta i mitt liv. jag ä fri. sjunger lite på min astonautlåt. fram till rondellen i torget, där känns de skit.  runt o inte fritt, detta skulle väll va fint.  men tillsut lite fina gränder. 35km fick jag gå igen. även 40km. stapplar dricker försöker ta mig fram. tänkte nu tar organisationen av mig av banan. jag är en apa som vinglar åt sidorna men igen apskrattar åt löpstilen. närmaste hemifrån som tyckte de va svårt o känna igen lisasteget.
Varför kämpar inte alla männiksor hårt för sin frihet. Är det kanske för att de aldrig haft den andra aldrig mist den
i sista backen in på stadion har jag aldrig tidigare lidit så mycket i löpsteget tidigare. ett löpsteg jag lutar mig bakåt mina ben bär mig inte. ramlar jag nu? ja nästintill. panik. uhrbom pointerar även det. han såg mig, efter deras fina insats till em. men jag ser målet ingen aning om vad klockan visar för tid. hade hoppats mer av banan, snabb ja kanske, men upplevelsen hade kunnat va mer leende o stimulerande.
jag är en segrare . lidande leende. en lisaastronaut som raketstartade o upplevde sin lisadröm o lisakänsla i marathon som hon alltid alltid alltid tyckte kändes bättre än ett pb. jag kan flyga som en månstråle till min måne
 
Han tystnar inga applåder inga hurrarop men en värme går genom folkhavet och tack till dem som höllo ut.
Varför liknar man lyckan vid en hästsko kanske för att man så ofta trampar den under fötterna
med 3 stopp gående/ståede. det löpsteget sista biten känns 2.42.10 helt magnifikt.
jag ska springa jämt med lugn start o avsluta i lika stabilt raketfyverkeri. det ger LISAPB
men nu var detta vad jag drömt om, lärorrikt o leende. smärtsamt absolut. men för varje km raket i ett marathon lär jag mig o efter detta vet jag att jag någon gång i framtiden kan göra det 2.35 för det är min marathondröm.
 Samma jord bär rosor och tistlar och mången människa sköter jorden så att rosen krävs och tisteln gödes sedan kallar man det sundt förnuft
jag vågade nästa gång springer jag sundare
jag drömmer om e fri tränare, en fri pacer o stöd i ännu mer flygande energiplan.
Lyckas man segla förbi det kommer man till de vackraste glaciärer man kan tänka sig
Island du menar island där finns det trettio aktiva vulkaner tänk dig hettan och lavan
efter målet levde jag en mardröm. jag blev fast på en stol o kom inte därifrån på 35 minuter. benen krampade o svarade inte. uhrbom lyfte mig tillsut o jag hade lätt panik. skärp dig lisa andas. men smärtan var oslagbar inte jag längre Är min själ de känsligaste registrator?norskan upplevde samma sak. fick stöd med massage. att sedan ta sig många trappor o hem i bussen var rena rama helvetet. men jag var nöjd. ännu ett marathon i lisalivet. start o mållinje inte givet. men för mig viktigt o detta en lärorik raket klarhet.  känslan i lisa den är lisas känslan i lisa fanns ”din första halva var wow , du kan lärdom för framtiden”
1km i den farten varje år, så springer jag ju på 2.35 när jag är 35 är drömvisulation.
tider 10km 36.20
15km- ca 54
21km 1.16.40
vid 30km hade jag fortsatt för under 2.37.
mål- 2.42.10
14e plats!
energiintag – sportdryck maurten samt umara , banan, vatten, lite kaffe o ngn skitäcklig slisckig sak som blev fel.
klädval ascic gt 2000 svarta, shorts o linne gococo låga rosa samt flipbelt
Vi har alla behov av att lämna spår efter oss i form av barn visor eller bilder det måste märkas att man har excisterat
Det är trevligt att ta en kaffe eller ett glas vin för att smälta intrycken
hann äta allt på hotellets buffe. tyvärr dricker inte spanjorer kaffe. o alkohol samkalngar inte med elitliv tkr jag.  innan trevlig transfer av kille som gjort marathon på 5.35- KÄMPE. o en belgisk elit som tyckte livet sög. rumänskan va inte heller glad.norskan stenhårt sentimental o direkt in i ny marathonplan . erbjöds både polen o duseeldorf.  det var många som inte va glada. jag var harmonisk glad o lisa såklart. guldig bland grönska biologstudent. tjohej o jag flög vidare mot hambug med en fortsatt riktigt smärtsam kramp o kamp i benen. samt såklart känslosam efter 12veckors helhet i livet o 42km asfalt.  såg att en stor inspiration i träningen som sprang tokyo sprang enbart 4km pga smärta. jag jämför mig inte alls men att jag återigen segrade till mållinjen alla 42km kändes viktigast. jag var marathonlyckligast
Varför liknar man lyckan vid en hästsko kanske för att man så ofta trampar den under fötterna
 stort tack familj, niiiskavsåret samt ett stort stort gäng personliga meddelande från manliga o kvinnliga löpare många unga tjejer som peppat mig för att jag bara är lilla lsa, rörd, starkare:)