I thought that love was a kind of emptiness
And at least I understood then the hunger I felt
And I didn’t have to call it loneliness
We all have a hunger
We all have a hunger
We all have a hunger
We all have a hunger
Skor. Fortfarande blöta. Sergertrailen i Kolmården nu fjällen! Tunnelbana med stökigt. Bökigt. Lilla jag med det lilla jag har för äventyr. Försening. Men då ses ju vi. Du som ska ut på äventyr. Inte alls planerat att du tar tåget nästan samtidigt. Du mot triangeln jag mot Abisko. Kramas. Sedan ska det äventyras. Somnar överst i kupén. Vaknar vid 07. Ligger kvar och skriver i 2h.
Många sover ut på tåget. Kö till kaffet som är slut. Får sitta ner. Lyssnar på lugnande sommarprat och ser ut. Frukostfralla kaffe och bok. Mannen mitt emot bläddrar i en fjällflora. Biologen. Men nu har jag sommarlov.Byte i boden. Andas. Längtan. 
Silverstedt pratar om ensamhet även kupe. Behovet av det. Utanför magiskt. Inuti detsamma. Mina ben. Sinne, allt vill uppleva. Adina är framme i Storulvån. Ja plöjer sidor i fri att springa.
Boken blir utläst i högläge och jag byter tåg. i Boden. Byter kupé igen och högläge med tidningen, namnen.  i öronen nu marathonpodden. Går ut o ger kroppen energi i Gällivare. Yogi. I underställ.
Utanför allt mer fjäll. Kär i dig. 2,5h kvar. Då energi av artiska luften o nya musiken artiska oceanen. En sak är säker. Säkerts nya låtar är bra och inspirerande. En sak är säker. Äventyret har börjat!
Återhämtningsmil och äventyret är inlett. på riktigt när jag nu springer. Firar med lämnad minestrone på påse o knäcke med messmör till efterrätt.  vad jag åt messmör inför vm , minnen. Får extra pasta av bastumamman som fascineras o hejar. Somnar, någon snarkar men jag drömmer gott i min överslaf. 
Måndag och sovit 9h ensam i sidensäck med magisk utsikt i Abisko. Vaknar. Klär på mig direkt och är förberedd. Yogar ute. Innan laddarfrukost med musik. Magasin spring och trä på helt nya rosa strumpor från Gococco.
Stor god frukost med nybakat bröd samt hjortron. Töms hälften på toaletten.  Äventyrsmagen. Kaffe.  En klapp på axeln av bastumamman. ”Lycka till nu äventyraren”. Klockan 9.19 första stegen. Ryggsäcken väger endå 6kg! Trots att jag lämnat bok, tidning och fleece i Abisko. Men för säkerheten att ensam ta stegen över fjället. Minnen från senast.
Att vädret kan variera mellan 20 och 5 med sol vind regn och snö.
springer. benen känns äventyrslätta o leendet lite extra efter klappen på axeln från bastukvinnan. ryggan, glappar lite men äventyr är inte perfekta. glapp glapp. lycka lycka. välkomnar alla intrycken!
Tell me what you need, oh, you look so free
The way you use your body, baby, come on and work it for me
Don’t let it get you down, you’re the best thing I’ve seen
We never found the answer but we knew one thing
We all have a hunger (we all have a hunger)
We all have a hunger (we all have a hunger)
We all have a hunger (we all have a hunger)
We all have a hunger (we all have a hunger)
And it’s Friday night and it’s kicking in
And I can’t dress, they’re gonna crucify me
Oh, but you and all your vibrant youth
How could anything bad ever happen to you?
Denna gång har jag med mig : vätskebehållare, dubbla underställ, mössa, vantar,buff, tunn turkos vindjacka, christinmagisockar, salt, socker, 3ägg, kexchoklad,snickers, energipulver,sidensovsäck,liten handduk, laddare, toalettartiklar, betalkort .
Springer i slitna tights, rosa kompressionstrumpor o tunn ulltröja (samma som Senaste äventyret)
skor inov8 trail talon- ryggsäck samlning- byxor slitna nike samma som sprang 100km fjäll senast med massa hål i – sliten underställtröja i ull- vindjacka loppvinst någon gång- turkos o fin, baghera. (ensam o väldigt osponsrad ;P)
Det är 19 grader och det känns som  kroppen kan springa hela dagen. Jag passerar tidigt mina första fem kilometer av äventyret. porlande bäckar och vyer.
Bryr mig inte om farter o tider men omkring 10km/h i 50km känns som flygande och rimligt för första dagsäventyret. Ensamhet. på spränger. Detta är grejer. Första milen efter bropassage, uppför och törstande släkt i iskall bäck.  
Inser att jag tidigt kommer att vara framme till stuga 1 . Abiskojaure.  kommer fram efter 16km och där skriver jag en lapp, tar kakor och pratar med älgen på 16meters avstånd. Älgen är lika avslappnad, tyst och nyfiken som jag tänker jag.  Det har varit leende, lättsprunget, enkelt och klockan inte 11 slagen.
Springer vidare igen och ser ut över fjället. Vänder mig om och ja , ni ser äventyrsleendet. 
Jag är så avslappnad och glad så här kommer första lilla missödet. Någon har vinklat skylten åt höger och jag följer den. Samt att jag gillar den steniga och nu mer knixiga stigen. Springer på mot 22,5 km (halva ultravasan är mentalt tänk) . Varmt, svettigt, naturligt, ensamt och härligt. Jag och ryggsäcken. Men vägvalet har varit för mycket åt höger så vi sprang nästan till unna alaks-stugorna.
Jag är lugn. Kort energi och lunch med kakor, vatten och godis. Innan jag lugnt parerar missödet med 1km höjdmeter. Kommer ner och flyger ner, där jag tror det är stugor. Ryggsäcken öppnar sig och kläder flyger ur. jag är lugn och tycker bara det är kul. Men stugorna visar sig vara nada. Det var stugor för samiska renskötare. Samtidigt får jag vada- djupt djupt. Geggigt lerigt äventyr upp till höften. Oron börjar gro lite men snart 30km. Plötsligt, människor. Kutar över fältet med fjällslån och lortiga lår.  Kommer på leden och unga vandringsparet bara ler åt mig.
”haha ja snart 30km med lite extra äventyr o höjdmeter. Du ska ditåt nu o vi ses ikväll”
Känner mig trygg igen och får riktigt bra flyt på långa och många spänger lätt nerför på kungsleden. Inser att jag kommer vara framme runt klockan tre. Stannar och njuter vid turkost vatten. Så vackert. Dricker kallt vatten. röda markeringar och jag känner mig stark.  Ser stugan men det är långt fram. Men jag är stark och flyger fram sista biten.
   
40km och jag är framme, men inte nöjd. Vyerna är magiska här vill jag vara. Vid 42 är alltid känslan av maran underbarast. kliver in i Alesjaure på mitt vis. hej hej!  Gubben bara ler o säger- Hej många har sprungit hit men aldrig har någon sätt så lätt o fri ut. Från abisko va? Ja o känn här minst 6kg o ensam o nu minst 50km. ”ja spring dit o vänd 5km vackert vatten sen hinner du till bastun klockan fem”
You make a fool of death with your beauty, and for a moment
I thought that love was in the drugs
But the more I took, the more it took away
And I could never get enough
I thought that love was on the stage
You give yourself to strangers
You don’t have to be afraid
And then it tries to find a home with people, oh, and I’m alone
Picking it apart and staring at your phone
We all have a hunger
We all have a hunger
We all have a hunger
We all have a hunger
Tell me what you need, oh, you look so free
Jag gör precis som han säger och fick god energi av saften. 50km och jag är lycklig. Avkopplad noll täckning och el. Bara den vackraste skönaste bastun. Rosa understället på toppen.  Känslan i kroppen. Fjälldrottning. Fjälldoften. Boken som beskriver dagen i sin titel. Lagar till lite kvällsmat.  Ringer hem på satelittelefon 20kr min till mammi, för att inte någon ska känna oro. Somnar helt ensam som ”löparen” i rum ett. Sover 10h igen.  Dag ett av äventyret kunde inte gått bättre. Jag hade velat springa längre men tänker istället att imorgon gör jag min tionde ultra o över 50km igen.
      
          
Vaknar vaknar med magisk vy i siden igen. Utsövd. Morgnyogar i sol. En morgon jag aldrig glömmer. ingen aning vad klockan är. Känslan. Äter Nötter o ägg. Salt o kaffe .  En dansk sjungande kvinna bjöd på det. Hon bara öppnar munnen när jag säger att ja sprungit 50km.
The way you use your body, baby, come on and work it for me
Don’t let it get you down, you’re the best thing I’ve seen
We never found the answer but we knew one thing
We all have a hunger (we all have a hunger)
We all have a hunger (we all have a hunger)
We all have a hunger (we all have a hunger)

Säger inte att jag Känner att jag klarar 52km idag.  Det kände jag redan när ja vaknat. Tar farväl. Startar. Utan telefon. Utan löpklocka. De enda ja vet är att ja på känsla kommer få uppleva fjäll hela vägen till kebnekaise. Läs om det i andra delen.

We all have a hunger (we all have a hunger)
And it’s Friday night and it’s kicking in
And I can’t dress, they’re gonna crucify me
Oh, you and all your vibrant youth
How could anything bad ever happen to you?
You make a fool of death with your beauty, and for a moment
I forget to worry