” en stund låg jag och funderade om det kunde vara bättre att bli en äventyrare än att bli berömd. Slutligen beslöt jag mig för att bli en berömd äventyrare”

 

Senhösten 2015 vi låg och plaskade i simbassängsvattnet. Ett klistermärke på dina längdskidor från halvvasan. Fredagsbastubadade nakna och kunde prata. Bästa vänskap skapad.

Lidingöloppet 15km hade genomförts och startat ”ja den tillhör halvklassikern och sen? Ja sen halvvasan ja åkte länge sedan 2011, simning halva i vansbro och sen halvättern”okej göra hela? Halva borde ja kunna göra som träning i två dar men då behöver man ju snö-cykel-löp o sim förhållanden samtidigt..”

Jag gick in på vasaloppet.se och kollade upp halvklassikern . Där stod det istället om loppet ultravasan 45km. Ultravasan kan de bli mer jag? Oxberg-mora 3h12min har en kvinna gjort tidigare. Det blir min julklapp till mig själv i december 2015. Hurra! I december hade ja stolt gjort 10km/dagen samtidigt som jag studerade heltid på gih.

Ultravasan45 jag nu gjort x3.Det blir, är och kommer för alltid vara Lisahistorik. Halvklassikern har det inte blivit. Nu är vi dessutom mer sugna på vasatrippeln 45km. Då belöningen är sen snyggaste rosa T-shirten. O grattis till Tomy som genomförde hela 90trippeln nu 2018.

Nu var adina med . 2016 då loppet verkligen startade min karriär. Marathon hade ja gjort 2.52 i stockholm våren 2016 . Men jag vann  på nya banrekordet 3.04.18 slutet av augusti  2016. skrivet om de här http://nocout.se/2016/08/25/lisa-springer-vidare-fran-45-grader-iskall-blabarssoppa-till-45km-gradig-blabarssoppa-pa-ultravasan-sa-blabarssopptoppat-45km-i-411-temp-o-eratur-och-njutarnatur/ 

Efter det vann jag tjejmilen-svenska tjejer. Sprang bra på lidingö 15 igen. Sedan inbjuden till 2.45 elitgruppen i valencia som ung lovande svenska. I valencia sprang jag ensam in på 2.40. Bra placering. Sen mitt i studierna o intensiv praktik samt morfars slutskede så ”försök kvala till vm” anmälde mig oväntat till barcelona hade egentligen stockholm som mål. Korsade mållinjen i Barcelona på 2.37 vm kval. Landslagsdebut milen på 34.07 sm silver i marathon 60 på vm.. O ja mina ben sprang ultravasan i spöregnet på 3.06 2017 2a.

Våren 2018. stadion marathon 21km på sub 1.18 o winter run på Skansken va riktigt bra innan att springa sevilla på 2.42 var en modig seger för mig. En satsning igen mot pb, fick kramp i benen. Men studerade heltid o hade lagt planen ensam igen. stoltast att jag inte gav upp. o jag var i en lite för snabb marathonform den gången.

Äntligen en tränare . mer Lisatid . Sen litar jag alltid på min kropp och träning sedan tidigare. det har ju  gått väldigt leende. men  inspiration att någon annan styr upp. utveckling. målet var göteborgsvarvet och sen ultravasan.

Så fick jag borrrelia. Jag är faktiskt tacksam. Isamma raketform samt skoltempo hade jag kunnat göra check på skadad och övertränad, istället check på leende av  skrivarkurs  mer perspektiv , studier och en bästa vän som springer marathon.

det är springa , le och uppleva jag vill göra och det får jag göra. o bestämde mig att efter pencillinkuren var uppäten njuta av 1000m – 1km lisalöpning dagligen.

jag har också fått oroliga meddelanden om jag verkligen kommit tillbaka utan några komplikationer av infektionen- o ja, jag mår bra nu. många verkar har problem att repa sig. dumma fästingar.

Min läkare som sa du är så frisk var lycklig i sommar lisa så vinner du ultravasan. En leende plan med nocout o mycket lokalt.  finspång 4km, linköping halvmara- vinst banrekord, kolmården 21km- vinst banrekord, kraftprovet dubbel vinst samt 6a placering.

Jag hade klarat skolan och kunde nu slappna av och återhämta mig bättre mellan passen.

Sommaren den har känts ultralång. Hela tiden kände jag att det var något växande och längtande på gång. Lite förvånad och imponerad över mig själv att jag återigen tillägnar sommaren löpningen. Tiden har varit i mängder, inte någon stress och jag har upplevt livet som långsamt vilket alltid är ett gott formtecken.

Redan vid midsommar bestämde jag mig när jag och jenny med en kall cola i handen på värmdö och sa #viskavinnaultravasan  (jenny 11 vasalopp skidor + 4a st 90km löpning)

 

Paradisdagarna med er på landet. tillsammans vi sprang! hjortronen. innan fjälläventyret som var rena drömmen. precis som sommaren 16 men lite mer erferenhet o minus magsjuka efter.

Jag har följt ”planen” sen efter fjälläventyret vilket inneburit

v.28 196km ( 50+52 fjälläventyr aabisko-keb + tarfala, kebnekaise o till nikkaolukta)

v.29 110km

v.30 140km

v.31 145km

v.32 122km

v.33 122km

Detta är från min funbeat 1-18aug

Veckorna var varierade med fartlek, progressiva distanspass, trösklar, långpass platt eller terräng långsamt eller med ökning, lätta distanspass med korta maxbackar.

 

1 aug
Yoga 10 min 0 sek
Rörlighet /yoga på tidigt morgontåg helt ensam 🙈. Skönt stelhet o spänning släppte 
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Dis.
71 min 0 sek

Ljusdal hurra! Lång dag men tystnad magisk omgivning o mat. Kl 4 ut vi utöver resben bra känsl…
15 km
04:44 min/km
12,68 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
2
Löpning – Lä.
58 min 0 sek

Magisk morgon i hälsningland. F. F. Fick vis o inspiration igår 5km böljande asfalt till ellju…
12,12 km
04:47 min/km
12,54 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
37 min 0 sek

Pass 2 besöka mormor med fart i o magi. Tog med löpkläder o kaffe o resorb. Magisk grus stig o…
8,2 km
04:31 min/km
13,3 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
3
Löpning – Lä.
41 min 0 sek

Sista magin f.f o tåg o ja lämnar föne/ljusdal med ca 45viskavinnaultravsanamil. Kommer tillba…
8,8 km
04:40 min/km
12,88 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
55 min 0 sek

Pass 2 linköping klassiskt runt stångån. Ok känsla trots resa 😁 o dumpade sakee hos d. Fin…
12,15 km
04:32 min/km
13,25 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 15 min 0 sek
Lika bra att d va sen😇 hann med bra yoga fokus ben o höfter ute.
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
4
Löpning – Lå.
125 min 0 sek

Långpass omberg💕😍 skulle runt berget hamnade i ödeshög! Hurra . Kroppen sa allt annat tr…
25,5 km
04:54 min/km
12,24 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 20 min 0 sek
Lite morgon o lite kväll
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
5
Yoga 20 min 0 sek
Prerace 20min yoga o rull välbehövligt =)
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Swimrun
87 min 0 sek

Katrineholm swimrun=) 5a i mixedklassen 19e totalt o vårt mål under 90 klarade vi! lisa starkas…
12 km
07:15 min/km
8,28 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 10 min 0 sek
Kväll
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
789 min
145,07 km
6 v32
Simning – Öpp.
30 min 0 sek

Mysig återhämtande morgon med emma o rasmus lagunen över o tillbaka sen sol o kaffe o bananpankaka
1,5 km
20:00 min/km
3 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
52 min 0 sek

Pass ett för veckan måndagsmil på campus band. Trött o sliten men vi gjorde de rätt bra igå…
11,11 km
04:41 min/km
12,82 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 20 min 0 sek
Yoga favoriten t.legs efter 20min hemma. Mer yoga….=)
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
11
Löpning – Lä.
32 min 32 sek

återhämtningmorgon paradiset 
6,6 km
04:56 min/km
12,17 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Simning – Öpp.
20 min 0 sek

trollsjön. ensam innan d hoppade i o de blev både skogsbrandsoro o oväder
1 km
20:00 min/km
3 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
12
Yoga 20 min 0 sek
skön egen yogamorgon inne i paradiset innan brunch o em titt:)
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lå.
92 min 0 sek

hurra leende lugn helg paradis m d. bra mage o start 14.15 bandet campus. ja vill kan o e avslapp…
22 km
04:11 min/km
14,35 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 15 min 0 sek
yoga kväll yogobe skön paus- bra vecka:D
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
741 min
121,71 km
13 v33
Löpning – Lä.
64 min 14 sek

vakna tidigt kyligare ute. årets leende fria vecka äntligen:) – mjff lektorshagen, morfar, ryds…
13,3 km
04:50 min/km
12,42 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
48 min 48 sek

efm pass så fint o trevligt o inspirerande med monica r. lite efm trött blev pigg o glad o en m…
10,1 km
04:50 min/km
12,42 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 10 min 0 sek
lite corestabilitet o yoga efter löpning
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
14
Löpning – Lä.
54 min 0 sek

11km ff m 4×100. suktat efter en tinnerörunda. röda huset o svandammen. kyligt regnigt. i short…
11,51 km
04:41 min/km
12,79 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 20 min 0 sek
lunchyoga – blev hemma yogobe kaffeyoga:)
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
15
Löpning – Lä.
31 min 31 sek

Mys mjff fin känsla i kroppen.gott kaffe av d o läsning av t jansson innan. Berzan ån berzan
6,8 km
04:38 min/km
12,95 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
6 min 0 sek

4*100+jogg
1,1 km
05:27 min/km
11 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 10 min 0 sek
Efter löpningen ute
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Tr.
17 min 50 sek

Fartpass i Norrköping fint leende o känsla .sportsligt från mig hon bromsade medvetet x5 2a n…
5 km
03:34 min/km
16,82 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
25 min 0 sek

Uv o nv fint i Norrköping
5,5 km
04:33 min/km
13,2 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
16
Löpning – Lä.
37 min 37 sek

mjff lektiorshagen-morfar-ryd2,5an fin fin känsla trotts tidig morgon magras o igår..neh de va …
8,1 km
04:39 min/km
12,92 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
6 min 0 sek

4*100+ nv
0,8 km
07:30 min/km
8 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 10 min 0 sek
efter löp 10 yogobe
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
10 min 0 sek

Lätt jogg o skotest 😍
2 km
05:00 min/km
12 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
17
Löpning – Lä.
40 min 0 sek

Morningrun😍😍 sovit gott massa folk. Adina med o alla inspirerane proffs. Ja en av dem. Spra…
8 km
05:00 min/km
12 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Yoga 10 min 0 sek
Stretch efter innan raggardusch o sen blåbärssoppa banan frulle
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
18
Löpning – Lå.
183 min 0 sek

Ultravsan 2018 1a banrekord 6a totalt Bestämd från start idag bara springer jag 1-15km 15-30 …
45 km
04:04 min/km
14,75 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
Löpning – Lä.
10 min 0 sek

Kort uv o skutt .musik skak o höglöge. Bra känsla samt morgonpromenad till buss 0700
1,5 km
06:40 min/km
9 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
19
Löpning – Lä.
20 min 0 sek

Promenad +1,2 jogg o promenad finaste skogen i mora 
2,5 km
08:00 min/km
7,5 km/h
Visa | Redigera
Kopiera | Radera
614 min
121,21 km

 

Jag tränade fokuserat  på mina paradisplatser. I Bestorp utanför Linköping, i linköping-ryd, tinnnerö, vallaskogen och morfars borensberg. Springandes på ultravasananpassande och liknande platser.

Utöver det övade jag swimrun och simmade som en ironwoman i olika sjöar. Yogat dagligen.

Åkte till Ljusdal. Fick säkert extra magi och harmoni #tahiniligan

Lite spontant på slutet katrineholm swimrun, kk joggen o norrköping stadslopp 5km. Inga rekettider. Men Lisaleende och Lisakänsla. Stark och uthållig , växande mot ultravasan.

Hemma växte avokado, mango och dadelplantor i värmen. Solrosen utomhus. Tänkte att jag växte i takt med dem.

Varje pass har jag inte haft någon förväntan på farter, utan bara att det kommer vara jobbigare än det ”borde” farterna ”långsamma” jämfört med en lisa i samma form som sommaren 16 och 17.

Jag har faktiskt njutit av att inte vara i samma form. Det tror jag ”elitlöpare” inte riktigt kan. På riktigt få gro och växa tillbaka till något har varit mentalt avkopplande.  Fysiskt viktigt och tekniskt utvecklande.

Jag fokuserade på stark och uthållig. Varje pass har jag varit just det. Med sänkta axlar och ibland en flåsande tung elefant. Jag har älskat löpningen. Inte ett pass med musik eller poddar. Bara lisa springandes.  Många kilometer dagligen har inte känts betungande. Inte heller att jag inte var på em.  Jag är ju lika skicklig på terräng/trail om de inte är för bergigt. Jag har återigen byggt upp det runt om kring mig med till exempel.

onsdagar med pär, märkte i början av sommaren att det blev bra med pär harmoni , prat om livet o äventyr mitt i veckan. Han känner o vet att det är uppskattat- grönt hjärta!

Fokuserat på fåglar,sömnen och yoga. Simning och swimrun, jo jag borde väl fokusera på enbart löpningen- men nej, jag blir bättre löperska av simning o swimrun!

Känt uthållig o stark och jag har lyssnat på ALLA sommarprat. Jag har hanterat att det varit varmt. Accepterat och inte undvikit. Svettats o druckit resorb. ”Det kan va varmt även lördag den 18e”, inspirerats av mina i nocout som tränade för ironman

Mantran, musiklistor har inte behövts jättemycket men endå funnits där. visilation att göra lika dant som tidigare år. Plan bestäma mig. Springa och slappna av och vara glad!

Ultrvasanveckan 2018

Så var jag framme vid ultravasanveckan igen. Jag vill berätta om den.

måndagen startade med soffan och kaffe sen klassiska morfarjoggen. Lektorshagen, rydspåret, gamla linköping, valla. Med avslutande 4x100m. Snittade runt 4.40 före frukost. Ett formtecken. visulation och avkopplig i sol. En god frukost till musiklistan som innehöll ännu ett tecken.

Jag vill göra det nu med maia Hirasawa. Ja så va det, jag ville göra det nu nu nu.

Jag låtsas som inget, men jag hoppas på allt

Och vad är det med mig? Vad är det med mig?
Vilade och läste, sommarprat på dagen på kvällen sprang jag med monica en fin mil på tinnerö. men skön känsla i benen efter 23km på måndagen. Mest förberedelse för ultravasanleendet. monica förklarade vilken förebild jag var och hon fick strumpor av mig.  Plockade blommor väl hemma igen, yogade, delade på instagram att jag var redo. bort med de där sen innan lopp. Och somnade.
Och alla andra, dom kan ta sina jackor och dra
Dom ska veta att nu bestämmer jag
tisdag
vaknade jag tidigt och drack starkt kaffe. Förberedde mig för en Ultravasan 2018 i spöregn igen då jag såg vädret. Sprang 11.11km (också sifferförberedande…) i tunt linne och totalt spöregn en favoritrunda på tinnerö. Avslutade med 4×100 som kändes bättre än föregående dag. På hemvägen handlade jag färskt bröd och ultravasanladdarmat. Varmt bröd te och mys till sommarprat i blåa soffan. En känsla jag ville ha i målet på lördag.
Jag tänkte jag skulle försöka förbereda mig på bästa sätt och då handlar jag alltid på tisdag förmiddag.  rödbetor, spenat, keso, kvarg, juice, torkad frukt, nötter, resorb med mera.
Tillsammans med emergikost bearbetade vi också fram en energiplan med sportdryck, vatten, blåbärsoppa, cola, kaffe och enervittabletter. 
Låg och läste om gröna växter 
https://www.interflora.se/inspiration/gront-hem-med-krukvaxter/?
Dagen kändes långsam och jag är glad att jag kunde spendera kvällen mindre ensam. Hemgjord tahini, fröknäcke och spenatsoppa.  Innan det lånade jag favoritböcker för att kunna läsa och visualisera inför loppet. tove js böcker är leende och ger känsla i kropp och sinne.
Och alla andra, dom kan ta sina jackor och dra
Dom ska veta att nu bestämmer jag
Det måste vart nått i drinken, jag lovar, jag svär
Jag vill göra det nu, jag vill göra det här
Jag vill fokusera på nått annat än
Hur dina kläder faller en efter en
För alla gångar som inte blivit av
onsdagen vaknade jag också tidigt och fick gott kaffe.
jag fick också orden av tove j.
” en stund låg jag och funderade om det kunde vara bättre att bli en äventyrare än att bli berömd. Slutligen beslöt jag mig för att bli en berömd äventyrare”
innan en morgonjogg runt ån på 6km med kort 4x100m igen. på tre mornar har man liksom sprungit genom stora delar av linköping. Oxberg till mora. Oxberg till mora. Tredje gången och det närmar sig.  Hemma i blå soffan för att vila igen.  Min plan var att inte veta vilka som var eliten 2018 på startlinjen. Jag ville tänka att jag stod där ensam och sen bara sprang. Men nu gick det inte o undvika. Jag hanterade det bra och blev starkare av att läsa. 5002 o Adina med 5012 siffertecken igen.
https://trailrunningsweden.se/alla/nyheter/har-ar-favoriterna-i-ultravasan/http://www.marathon.se/nyheter/allt-infor-ultravasan-2018
Du ska veta att nu bestämmer jag
Är nått i luften, eller va nått i drinken
Alla andra dom kan dra
Dagen var inte slut där. Utan mentalt och fysiskt ville jag ha med race-leende och förberedelse. Så alla år ja missat Norköping stadslopp var nu möjligt då de var på onsdagen. Tisdagens tröskel blev flyttad till onsdag kväll. Fick såklart pär med mig. Men jag var nervös och segare än någonsin på uppvärmningen. Tonfiskillmående. Men så stod david n där . Samma plan såklart. och gripen bästa arrangören och jessica som speaker.
Norrköping-oxberg-mora. Det var härlig stämning. David n fick en krans redan då. Jag hade kranschans. men spurtade inte till mig den. jag nöjde mig med att springa sportsligt och med en mycket bättre o kontrollerad känsla än jag trodde.  kransen på lördag var ju planen. De växer o växer o på lördag både smäller de o håller det länge 45km . då det är då jag vill ha kransen inte nu. men en andraplats var mycket fint. sub 18 också. Pär var också glad. Jag kom hem sent. Blev inte orolig över det utan njöt av att sova med mina blommor.
Torsdag. Äntligen nu ska jag få resa upp till mora.  Sprang morgonjoggen som jag gjorde 2016 . Lektorshagen, morfar, rydspåret, vallaskogen. Nu under 4.40 trots lite sömn och magkrångel. packade ihop mina grejer och sedan åkte jag tåg till mora. varmt och kvalmigt. nervöst och glatt. stämde av med min tränare, kort. ensam alltid. men tacksam, vi kände de i oss. började läsa böcker  igen.
Fick orden på tåget var också visualiserande.
” startledaren höll klockan i sin hand, räknade sekunderna. nu var de iväg. solen måste löpa genom molnen och komma i mål” 
Sedan fick jag äntligen orden av dig men inte kramen på stationen. Båda iklädda i lugnande blå kreationer. Adina hade varit krasslig och febrig och starten oroade.  Men av tidigare erfarenhet så vet vi att det är då hon brukar ladda mer och springa bättre än någonsin. Jag var såklart nojjig men accepterade det. Jag vet att det ska mycket till för jag ska bli sjuk och vika ner mig. 
Framme. Leende och glädje vid hästen. Flög lite. Vi storhandlade och skrattade på lidl. Billigt och bra för studenterna o faktiskt riktigt bra löparmat. Vi handlade såååklart spenat, champinjioner , avokado och liba/tunnbröd. Kvarg, tonfisk, bananer..ja allt de där vi behöver.
njöt av den svala och perfekta löptempreturen.
så kommer Mats i bilen och vi får sova och leva i drömboendet igen.  Mats såg de på mig o han log åt mig. Han såg att jag ville och kunde vinna igen. 
vi pratar och lagar middagen. tacksamt nybäddat. Pratar ännu mera . planerar och bestämmer oss. 
Jag fick ord igen av tove j sent på kvällen.  det blir inte en fågel, där är jag inte riktigt än. men jag är inte en snigel längre och jag är inte en tung rosa elefant. jag kan. så en nyfiken liten fri sprallig ekorre i skogen. det blir det. skrattade åt mig själv men visste att det var ett gott tecken. jag sov bäst o adina sämst.
men ultravasan är min baby. o adina började tillfriskna o njuta av stämningen.
Kvar är bara du och, du och Baby, baby, kom nu närmre
Vill du samma sak så säg det
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara du och, du och
Baby, baby, kom nu närmre
Va nog lite ödet, öde
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara 
fredag. kaffe och inbjudna till morningrun. nu var vi många. unga som gamla. motionärer till elit. precis som det ska vara. adina och jag var spralliga och lekte fåglar under målgången. sedan sprang vi ut i magiska naturen.  leenden och prat med ida, sarah, jasmin, buud och elof o latz. 3km ut sen ville jag känna att jag hade segerchans så sprang tillbaka ensam. totalt 8km morningrun. svalk i siljan och adina uttryckte ” du o ja vann morningrun i alla fall”” haha sååå sant, nu äter vi banan, blåbärsoppa, bulle och återhämtar oss i blåa lugnande kläder”
 
. a k   
  
Uppdaterade maten lite igen på lidl. hummus för 12.90 bra deal.
sedan gick vi till lunchen. men framförallt hashtag #viskavinnaultravasan blev mer peppad av jenny som kom och pratade, spred styrka. Vi gav henne lugn. Trygghet och att hon visst skulle klara 9mil bättre en någonsin.  satt mest och petade i maten , var nervös, men det var god mat med vegetariskt och mycket bröd. ”lisa du gillar ju blommor, dit går vi”   
andades ut alla tre och där mitt i ja, ” de e kol, ja kol är de o solros!  växte vi ihop o landade i allt som grott inom oss i sommar.
elitmöte sedan bestämde vi oss för att vila och ladda på vårat vis. jag gick såklart ut och bestämde mig. ljuset var magnifikt, skovalet kändes plötsligt bättre en någonsin. andades och yogade ut och solskenet var som ett sista besked på att jag skulle skina.
dusch och sedan bröd, hummus, spenat, champinjoner o rosa skål. mums! efterätt med jornötsmör, banan och keso. 
 

Kan inte sluta stirra på din fina mun
Kan inte sluta tänka vad den kan göra med mig
Kan inte fokusera på nått annat än
Hur dina kläder faller en efter en
För alla gångar som inte blivit av
Du ska veta att nu bestämmer jag

och sedan har jag börjat med kamomillte. lugnande och jag somnar mycket lättare!
adina fick sina sista tips i sin raceplan o blev nog lite nervös. så 
sedan blev det sjönsång tillsammans. ”varannan sång då”
en stund jag aldrig glömmer.
 
nu var det jag som sov sämre och adina bättre.
lördag 18aug 2018 morgon och uppe klockan 06. jag hade dock vaknat 04.30 av längtan och förväntan. men känslan var helt rätt och som jag ville när jag vaknande. skönt! ute var det likaså 16-18 grader. halvsoligt  och skogsluft. 
Baby, baby, kom nu närmre
Vill du samma sak så säg det
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara du och, du och
Baby, baby, kom nu närmre
Va nog lite ödet, öde
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara du och, du och
adina åt tacochipsen o ”ja åt vanlijyoghurt på skidorna halvasan nu måste ja göra de såklart..o sen bröd med vitlök…toppat med salttaco”jag låg och rullade rulle och packade med en liten påse med riskakor med jordnötsmör o banan o lite dadlar samt rödbetsjuice o resorbvatten till bussen. flätor i håret på oss båda och på med rätt kläder. leenden och sedan fick benen morgonpromenaden i det nyvakna solskenet ner till bussen. vi hälsade på elov och visade att vi var glada och redo.  lite scary o se målgången men tryggt veta att jag kommer komma dit. Musikladdning o frukost på bussen. där känslan att färdas mellan träden är inspirerande.
framme i oxberg och bara en timme längtande väntan kvar. 
jag gick fram till starten i min svarta astronautjacka. leende och sprallighet, adina och jag sänkte varsin toalett. o sen på åker ”här en sten och sen gör du det” ”ja pecis som sm guldet..guldpinnen hihihi” men en sten alltså bästi..äh ja de funkar” sedan satt vi i solen och drack kaffe och jag sjöng astronaut. sen blev vi lite mer seriösa när speakern började prata om lisa. glad och avslappnad trots alla och jag bestönde mig för att gå fram. sedan pratade jag inför nästan alla 1000 startande hur jag skulle springa på känsla mellan oxberg och mora. njuta av omgivningarna. han nämnde någon om banrekord, men det vågade jag ju inte riktigt tro.
adina var försvunnen en stund o jag fixade gpsen. skuttade och sjöng. låg i högläge. magi-tillsammans högt o falskt. asteonaut av darin ännu högre..o ja david n hörde, de va därför han helt klart slog banrekordet… jaja, jav laddar med sång och hopp och skutt!   av med kläderna och kram med monica och tina. sedan står jag och andas på startlinjen o då kommer magnus fram. adina är strax bakom och vi har kramats. nu är det bara att le o köra. 
loppet ( det ni egentligen vill höra om)
resultatet http://results.vasaloppet.se/2018/?pid=leaderboard
mina farter
Split Time Diff min/km km/h
Oxberg 01:03:53 01:03:53 03:46 15.97
Hökberg 01:42:07 38:15 04:15 14.12
Eldris 02:24:54 42:47 04:17 14.03
Mål 03:03:00 38:07 04:15 14.17

 

Är nått i luften, eller va nått i drinken
Är nått i luften, eller är det rätt tid i månaden?
Är nått i luften, eller va nått i drinken
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara, åh

start. jag skulle springa taktiskt och smart för att vara första kvinna. ta rygg på jasmin. men så fort jag började springa. kände jag att jag skulle vinna endå . och jag behöver inte ta rygg på någon då.  jag vill springa starkast helt ensam i naturen. avslappnat. på känsla. så ja, jag ”tog rygg” på de fem första killarna och jag såg dem i ca 3.5km . sedan kom jag ifatt en som bröt och jag insåg att jag låg 5a totalt samtidigt som jag drack första vattnet.  i starten är det riktigt platt och lättsprunget. sedan kommer man in på en böljande skogsstig och sedan börjar stigningarna och backarna mot oxberg.

det är ganska tufft så efter 30min stannar jag o drar ner strumporna samt får något litet hejarop.  det känns lite bättre o jag andas o inser att jag öppnat snabbt.  o där borta strax innan 8km skymptar jag något starkt. ett svagt minne att hon skulle vara blå. jenny jenny viskar jag sen blir jag så glad. jag inser att hon har en bra dag. o jag ropar att jag startat så snabbt o är totalt ensam. jenny slår sin tidigare tid med 30min o blir 6a på 90an tillslut wow vilken brud.

backarna o jag tar lite energi. en av tio favoritenervit sen kommer jag till mitt favoritparti. jag visualiserat o övat på i skogarna o stigarna hemma.  jag njuter på stigen o trippar nerför. där passerar jag starka johanna som tagit steget från 45 till 90. hon blir 5a i 90 också wow.  fina bron o vatten, gillar svängen men blir lite orlolig. jag ser något röd-lila bakom. om jasmin är ifatt är hon supersnabb. men det visade sig vara en akelegrabb. jag brryr mig inte om att han passerar.  jag fokuserar enbart på att hantera uppför uppför till oxberg. ikänslan inte stark som en oxe men jag vill o ja kan.  jag är ensam.  men sen ler jag då jag passerar en till i 90an o springer på lite sugande gräsmatta.

äntligen i oxberg. lättnad och blåbärsoppa . chippet piper. de som följer mig  vet o ser. men jag tänker inte alls mycket bara springer.

vid 20km står cykeln. skönt att se den och även sarah bard. mycket tidigt jämfört med 2016 men jag ler o swischar förbi o peppar henna. jag vet att det är partit jag kan kapa tid (4..23/km va gamla snittet)  men ökar inte eller så jag går totalt på känsla.

Litar på o ler av den. Smilar av de små enda besked ja får av mats”du springer så starkt lucka lucka” o svaret på energin jag tuggar i mig. 2,5mil passeras. 20kvar o där bestämmer jag mig för att aldrig mer titta bak. Bara framåt. Ibland ser jag akeliten. Men förbjudet att pacea eliten säger ja o ja vill va helt själv. Min rytm. Till cyklisten säger ja ingenting. Han känner nog också rytmen Får extra rytm till musiken i volvospåret. Jag rullar tänker jag vilket mats säger när jag passerar ”nu rullar du hem det här” 15km kvar o snart ändra från rulla till elda på i eldris.

Men jag måste ha eldat på enda innan eldris. Men har ingen aning om tiden. Bara att jag ler o ska vinna. Den enda dippen på 4,5mil bara de e häftigt, är vid sanden. Den minns ja inte från allt vatten i fjol. Cyklisten kraschar men jag kan inte göra annat än trampa trampa i sand. Någon gång kommer jag fram. Fortsatt totalt ensam. Skogen öppnar upp sig mer o mer. Stigen blir bredare o mer böljande. Skön igenkänning där jag gjorde rycket i fjol för o komma ifrån Fanni. Nu är de Lisa o Eldris. Där jag stannar o får välja energi ”varm eller kall blåbärsoppa” frågar du varm svarar jag o även varmt kaffe jag tar.

 

Hurra 8km kvar det här kommer jag klara. Ger brallan lite brunt liv o får fortsatta ta kliv med det. Men så blev det också när jag slog banrekordet första året. Slappna slappna slappna av. Snart inga av de 10enervittabletter kvar. Toppar med ingefärakola som inte smakar vidare bra. Slappnar av skön känsla i mina axlar. Leende. Fokiserat o inga problem med mina ben. 40km o tänker på min marapassering. Hur många marathon ja nu gjort? Kommer inte fram till det utan räknar istället träd o steg.

Här blir också drömmen om att någon gång komma ifatt Ida på 90an sann. Wow. Folk ropar ida på mig men ja vi är lite lika i röda. Queens. Sedan en oväntad dröm att passera king Buud. Jag ropar o peppar. Han är imponerad. Tar sista liquid en nyhet som faktiskt fungerar. .. Lisakänslan. Men har jag den från oxberg så är jag oslagbar i mora.
Jag fick enbart stöd i mig själv, naturen o förberedande fysiska-mentala arbetet. På vägen fick jag små rop att jag sprang starkt o avslappnat o hade ”lucka” räknade själv att jag låg 5a o utöver enervittabletter o liquid i rosa flipbelt. Jag fick springa fritt o leende som lisa o de e de som leder till världstiden. Jag för alltid kommer fira. Mina kransar mina rekord.

De står 40 o fina partiet med bron med 2km jag visualiserar. Jag hade förberett mig mentalt för detta hela sommaren #viskavinnaultravasan.  O jag gör det. Men inser först att jag kommer slå banrekordet när jag ser 2.50 på klockan o att det är runt 3km kvar. Minns att de va samma sak 2016. Har ja gjort de starka loppet hade ja den formen? Formen på leendet kan inte va tydligare. Mina ben skuttar som tove j.s ekorre. O formen av en krans den kan jag. Den är rund. Färgen är skogsgrön. Pussen slemmig o lisa ring hon är världens mest löplyckliga och bjuder på stämning. ingen spänning de andra starka är 10min efter. 

Vinna eller banrekord hade inte varit viktigt de viktigaste var Lisakänslan. jag hade kunnat fortsätta springa. 

Baby, baby, kom nu närmre Vill du samma sak så säg det Alla andra dom kan dra Kvar är bara du och, du och Baby, baby, kom nu närmre Va nog lite ödet, öde Alla andra dom kan dra Kvar är bara du och, du och, du och jag

KRANSEN!

O framförallt Adina springer in på fina 3.59.48  o speakern ropar ”18e plats adina o din bästa vännina vann o satte banrekord, riktigt duktiga tjejer de där”  film o ord som alltid kommer vara med.
Jenny 6a på 90an !!
O ni andra mamma pappa joel, monica, tina, tina, pär, magnus o christina, christin med familj, mats med familj o alla ultravänner o vasaloppet som organisation

 

Baby, baby, kom nu närmre
Vill du samma sak så säg det
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara du och, du och
Baby, baby, kom nu närmre
Va nog lite ödet, öde
Alla andra dom kan dra
Kvar är bara du och, du och, du och jag

Ja så var det bara kransen och jag kvar. Jag var dalmasens baby igen! hurrej för Lisa! Hurrej för Adina under 4h o nummer 18

 

hurrej för alla som har grattat mig! o stöttat mig längs med vägen!

ord jag verkligen tar med mig!

… bara slappnar av och springer och njuter av naturen.” Önskar att fler löpare kunde lära sig den konsten.

Grattis Lisa. Tyvärr lyckades jag inte hålla din fart när du passerade.

Du är inspirerar mig 

Du sa att du skulle göra det. Vinna loppet och briljera. Det är coolt bara det. Sen gör du faktiskt exakt det. Vinner loppet och briljerar alltså. Då blir det ännu coolare. Gläds med dig Lisa!

Mora-Nisse vann nio segrar så nu har du bara sju kvar dit 🙂 Han var 27 när han vann sin andra seger så du ligger redan före…

intervju på svt https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/se-vinnarens-kanslosamma-intervju-efter-segern

inspelning på vaslappets tv http://www.vasaloppet.tv/?id=8316650

 

 

 

Hur veckan har spenderats kommer i ett till inlägg senare:)