summerade en 150km vecka med en återhämtningsmorgon på 30min, sen frukost och nationalmuseeum i nya byxor.

prat med christin. adina. ute i det soliga fina. njuter av ensamheten livet. det fina i nationalmuseet. känner mig som en gnistrande prinsessa dagen efter 43km. det är så livet ska vara. skina som min rosa blomma. som växer uppåt. grönt, gult och lisa en staty av en kvinna. ett vykort till en ny mormor.

somnar gott. ny vecka.

måndag

löpning pass 1 70min vaknar med dem och nymalet kaffe. strandstigen är sådär magiskt tyst. veckan blir inspirerad av lila(tröjan)  och startar med magnifika 15 lugna km på stig vid mälarens brus. frukost o lista med veckans lisa-todo

får som vanligt pepp av adina.

skolan.inte alls pepp. vi är inte välkomna o dessutom i denna kursstart inkompetenta. tackar.

löpning pass 2 42min inomhus på band 10km+ benstyrka enligt lisa

tisdag

löpning pass 1  45min ute i lila. en mil o lite till lite snabbare före frukost  dessutom hinna se Bachelor o skumma info för omquizen så blir de o ila till 10.00. men det fixade jag.

landade på gih och andades. grönt. dikter. ord och riskakor. innan pass 2. byxor hade ja glömt men hittade ett par gamla i upphittat, soc. de var topp! som jag

trädet och skuggan.

dagen är fångad i ljus. socker som smälter i vinden. jag älskar dig. bär mig.

låt nyfikenheten styra letandet det viktiga är att förbli hungrig.

jag begravde alla mina frukter men jag fortsatte tänka magiskt.

det kräver vilja och ansträngning att tränga genom ytan, att se nuet.

mangoträd.

 

     

löpning pass2 55min 12,2km 4.40-4.20 inne i lånade byxor.+ kort benstyra enligt lisa. 

o när jag kom hem och var ganska mör o död. tappade upp ett bad. hoppade i med ett HURRA

15 hp ekologi klara. mellan mina distanspass klarade jag o få 10 av 15 rätt på sista quizen o därmed klarat av alla tusetals moment i ekologi o 15 hp är mina

glad av simon Wikstrands ord om boken som är på g. www.snabbmagi.se – beställ här.

firade med bad, lite mat. o ligga rätt död i sängen o äta choklad. se hela Sverige bakar. ge marathonplanering till fina Monica o tina. lyssna på dagens tredje intessanta pod, (framgångspodden, kropp o själ https://sverigesradio.se/avsnitt/1178438 samt motionsklubben) se nyheterna och sport.

kvällsyoga, prata med mamma o äta stora skålen popcorn och somna tidigt

 

onsdag

vaknar tidigt. onsdag innebär nytt avsnitt av Stockholm rekviem och bonde söker fru kärlek för alla . klämmer dem o snooooooosar lite. dricker mycket nymalet kaffe.. o efter alla mina magproblem har det blivit många pass på tom mage. så även idag klockan 9.00 startar jag. har en fokuserad men avslappnad plan.

ute är det dimma. det är bara jag. klockan, tröjan i lila o röda skorna. pannband. vantarna. börjar springa.

15min upvärmning. nog för det är lite nedför men mitt steg är lätt o starkt igen

sen börjar fartleken. en alvarlig lek i 60minuter.2min hårt 1min hård jogg . kan inte tänka så utan tänker avslappnad känsla x20 till min söderkaj.

passet
15min uppvärmning isch3km kändes fint
20x2min/1min alltså 1h fartlek försökte hålla runt3.30-3.40 4.20-4.30 utan stopp (men blev 3 för sko,trafik samt pepp efter halva)
nv 2km med promenad/jogg

badar, äter i lugn o ro. uppdaterar om morfars nyplanterade träd. pratar med familjen. läser artiklar. strukturerar. innan det är dags för att fylla på med energi o vänskap med adina o christin på hälsocafeet.

somnar till bonde söker fru o ser fram emot o åka hem-hemåt igen under torsdagen

tänk på ängen glädjens blomster roten kan du känna spräckt men den är kämpande är varelsen

trädet- vän du min älskade släkting sa att vi i vår släkt kommer ur aspen eller vad det asken du talade om verka-lärka

drivet- vrede som sol rasande driv leende gråt förtvivlade viv

fjärilens dans över fältet med lammet som biter din hand det är svart om mun jag är stark

i trädgården med jord i munnen och på fingrarna i skrattgroparna de tre sammansvurna flickorna

en form- jag går i en form en bolmande liksom ett moln som ett varande

tanken på en gåva

det som sker- fågeln låter som om vintern mitt i sommaren bara en siglan arten överlever

en fjäril landade på tisteln rosa framför

ur skogen snapphanen med ett värn snabb och skygg frusen vinterlig

vetande gror som frö så lätt ovan sen – frömjölet som sprids som är en dikt gåvan att sprida lätthet att tala

klingar de förstå din lycka svaret finns därute

fortsätt fortsätt hör en enda droppe

att simma hade blivit en del av min nya träningsrutin . jag simmade två-tre gånger fram o tillbaka mellan vår brygga och bryggan på andra sidan viken. mina simtag gled genom vattnet.

men livet mäts inte i längd.

livet mäts inte i tid

livets mäts i vad gör av tiden som vi har

hur stor är tragedin vid ett dödsfalll det beror på men döden mäts inte bara i vilken död den mäts också i vilket liv.

 

torsdag

välkomnandet. efter o ha läst stordalen på tåget o va torsdagstrött. kaffe o tom mage- pappa tar väskan o karin möter upp för guidning till långa lisa. SÅ FINT ”sjukt att ja inte sett detta 25 år i linköping” karin fick grymt tempopass (hon pratar i 4.40-4.50) o ja ett tacksamt leende andra lätt återhätmningspass- #älskalöpning

storhandling med pappa. det vanliga löpvänliga energin. glömmer bara messmöret.packar upp, pratar med mamma igen. nytt te. smaken godast hemma. en dusch igen med vanilj-pumpa badskummet. de doftar ljuvligt, säger det till mamma som slumrar.

pratar om stordalens biografi. mina 15hp ekologi o att jag nu ska skriva en uppsats om fåglar o chili- biologi kandidat.

så bakar pappa för tusonde gången marathonbullar på kvällen o ja stör mig på värmen o ljudet från den gamla ugnen som är snart 26 år som jag. trött är jag. träningen ger svar.

fredag

sover så bra. vaknar. kaffet har varit klart länge. läser Corren, dn länge. innan Magisk linköpingsmorgon<3på känsla 1h 14,14km ff med utmätning av lisa-parkrun. känslan är lisas nu så ja springer avslappnat tyst med ingenting med i rätt bra tempo. avslappnad natur ultralisa. de blev favoriten valla, lektorshagen,morfar, gamla Linköping, förbi campus tinnerö  hem via vallaskogen med 6×100. bunchsugen i soffan:)

10mil på veckan.framgångspodden, blå filten o lugn brunch i två timmar. halvslummrar o skriver uppsats.

 

lördag 

30km på träning-rekord såhär skrev ja om det 10+10+10 BRA lisa. en barriär sprängd aldrig sprungit 30 km på träning i detta tempo. veckan fin känsla. dagsform idag sådär- acceptera va positiv. började med 10km kl 9.15 m lite frulle o kaffe i regn o vind. höll endå 4.15 tempo. mötte en glad fredda o så sa ja bra vecka, acceptera dagens känsla men vi kör 4.10 o sen 4.00 . såg nocoutarna. gjorde ont i hjärtat men tänkte att ja sprang med er o njöt av freddas steg o prat. fina rundan o ja höll fart. efter 20km på 1,25 stopp o enervit liquid o här blev ja plötsligt lätt i steget o glädjen kom fram i regn-dis-uppför vind. o ja tänkte 2h 30km o njuta sista biten. höll alltså ihop de med glädjande ökning på slutet. fredda pigg lisa trött men inte trött-mer nöjd över styrkan o känslan. o därav 30 bra progrressiva från lite neg till mycket positiva. njöt av vallaskog o yoga o ett riktigt bra långpass. börjar hitta verktyg för att mina höga farter på långpassen känns som mina 4.30-5 tempo förr m yoga, bad o mentalt tillåtet o prata o insupa natur o äventyr . KUL!

söndag

mini mjff i finaste vallasog bara för ja kan vill o kropp behövdes andas ut lp-stelhelt

lycka är familjen. utflykt i skogen. på nya vägar i tystnad. ej duschad skogsmulle. vad lisa vill ger energi in. ochpass 2 i paradiset- fint älska lisalöpning ( bra vecka IGEN. mentat fysiskt #totalälskalöpning

142 km badet o klockan är bara fem. bok. skriva o somna till springfloden.

I am just a poor boy.
Though my story’s seldom told,
I have squandered my resistance

 For a pocketful of mumbles,
Such are promises
All lies and jest
Still, a man hears what he wants to hear
And disregards the rest.

When I left my home
And my family,
I was no more than a boy
In the company of strangers
In the quiet of the railway station,
Running scared,
Laying low,
Seeking out the poorer quarters
Where the ragged people go,
Looking for the places
Only they would know.

Lie-la-lie…

Asking only workman’s wages
I come looking for a job,
But I get no offers,
Just a come-on from the whores
On Seventh Avenue
I do declare,
There were times when I was so
lonesome
I took some comfort there.

Lie-la-lie…

Then I’m laying out my winter clothes
And wishing I was gone,
Going home
Where the New York City winters
Aren’t bleeding me,
Leading me,
Going home.

In the clearing stands a boxer,
And a fighter by his trade
And he carries the reminders
Of ev’ry glove that laid him down
And cut him till he cried out
In his anger and his shame,
”I am leaving, I am leaving.”
But the fighter still remainsLie-la-lie..

 

Jag sjunger inte högre
Jag visar inte mer än så här
Jag tävlar inte med dig
Jag ljuger inte om vem jag är

Här är rytmen i mitt hjärta
Trummorna jag ger dem till dig
Här är orden på ett papper
De kommer ifrån botten av mig

Åh du, jag är ingen superhjältinna
Åh du, jag är inte här för att vinna
Jag är bara jag, superhjältinna

För mig bort från ljuset
Allt det här som sliter och drar
Radera alla appar
Jag vet en mörk och avlägsen bar
Jag ska kyssa dina läppar
Och ge dig nåt som ingen har fått
För mig ut i natten
På vägar ingen annan har gått

Åh du, jag är ingen superhjältinna
Åh du, jag är inte här för att vinna
Jag är bara jag, superhjältinna

Jag går en extra mil för dig
Jag har din rygg, jag älskar dig
Men jag är bara människa
På gott och ont, en människa
Ingen superhjältinna

Åh du, jag är ingen superhjältinna
Åh du, jag är inte här för att vinna
Åh du, jag är ingen superhjältinna
Åh du, jag är inte här för att vinna

Jag är bara jag, superhjältinna

 

dikter och böcker

sju grenar katarina frostesson

den stora bilden Gunhild stordalen

genom spegeln jonas ellerström

Pappaklausulen- jonas hassen khemiri

musik- The boxer- Erato , Superhjältinna Sara Zacharias

 

det var denna vecka. mot nästa med Lisaleende:)