Livets eld är drömmar och visioner. Kan du snubbla över vägen hem.  Du kan fånga en på miljonen och säga att det finns lika mycket kvar.  Håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta men var aldrig för rädd för att gråta var aldrig för rädd för att visa dig rädd

(text i fet kursiv stil i inlägget marie bergman håll ditt huvud högt)

Måndag

vaknar och startar veckan med tidningar, kaffe och blåa soffan. ett roligt,  utmanande pass väntar för lisalöpningen. såhär var känslorna och utförandet i det.

Lisainnan ville köra tom mage o blev lite nervös. skönt utvilad och noll stress . läste tidningar och gjorde de som fanns i huvudet 8koppar starkt kaffe , kiss ,bajs och ute kl 9. ”Amazing peppad” från 2016s plan. väl första stegen kände ja hurra underbart

6km distans ute + 6×1600 m 2 vila band stegrande fart varje intervall

3.45 3.42 .3.39 3.35 3.32 3.29 YEY.

Lisaunder fin uppvärmning, kom in o de va mkt folk fick ta nytt band längst till vänster men positivt ”hej albin” kort prat o så sa ja 1600×6 längst bort. intervall nr 3 kom albin o pratade o tog kort o ja svarade o log i tempo 3.39 skönt steg, kul mentalt.

Lisaefter lunch/brunch kl 12. glad över de ja gör. högläge soffa. Bachelor, poddar och uppsats.

Lisafysiskt äntligen lite..lite lätt , ska ja svara på ngn slags nedtrappning montro . nu tror vi på detta långsiktigt, förändring känns studs känns och bra tekniskt. inte alls ansträngt ngn intevall o ch snabbt ner i andning. lite knut vä höft men brukar ju va så..

Lisapysikst ”följ rytmen i ditt eget hjärta, höll ditt huvud högt” ”lisalugnet”

måndagen fortsatte med lång frukost, uppsatsskrivande , serietittande av Bachelor, nya norska serien semester. lyssnade på pod. drack grönt te. vid efter tre skymmer det och jag genomfördeviktiga prebah-styrketräningen kombinerat med yoga. 30min

efter det gjorde ja en bowl med taco samt bakade gott och enkelt bananbröd innehållande

2ägg,2 bananer, 2-3dl mjöl (kikärt,majs eller vetemjöl) 2 stora teskedar bakpulver , salt, lite honung om man vill, 2dl mjölk/kvarg/yohgurt., 2 msk olja.  blanda allt ihop till en len sockerkakliknande smet men lite tjockare 200grader typ 20 min i en avlång form. mums<3

samt ny hemgjjord tahini.

i nya skor. sjungendes på ny måndagsmusik. harmoni

tände ljus och blev lite trött. en lugn kväll med skrivande och annat meditativt för kropp + knopp. en fin måndag

Tisdag

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

vaknade med kaffe och tidningar i soffan och strax efter 8 gick jag ut i skön kyla. såhär var känslorna kring morgonlöpningen

MJFF morgonmil<3 oerhört tyst o kripsigt återhämtningspass 1 (tänkte spring-sim-spring men va lite trött o kallt ute + lite missad sömn) o när samma runda alltid finns så gatan, lektorsgahenmorfan, 5an i ryd högervarv o sen tillbaka via valla-.. kaffe tidning – ute 8.30 vaknade till slappnade av o njöt så med gårdagens pass är ja nöjd med känslan . ordentlig frukost m hemgjort bananbröd.
– rosa blomma och grön växt med in- lite scary 11-20-18

dagen fortsatte med. uppsatskrivande och serietittande. samt en utflykt på stan för nya glasögon och bokbyte.  innan det var dags för återhämtningspass2 löpning kombinerat med simning. nu va kroppen trött och stel men mjukades upp o gladdes av spinning med pär, prat med både albin o peter.  somnade sen med bananbröd stel igen men tänkte att ordentlig sömn är det bästa för själen. vilket det visade sig vara. jag kunde även va mycket glad på den positiva respons ja fick på första delen av uppsatsen.

onsdag

så håll ditt huvud högt någonting i dig leder dig . varför det förblir en hemlighet

vaknar med en utvilad och lugn känsla . pappa har kokat kaffe dricker det. starkt tillsammans med Corren. att dricka kaffe med papperstidning inger starkt Lisalugn.

stark känsla och kraft från himlen i form av snön. en stark känsla i kropp o knopp en riktigt skön lång morgon på 15km med 8km tillsammans med karin till långa lisa. uppför storgatan hem o fascineras av hur vi kan springa så jämt. lång frukost i soffan. ett perfekt krämigt ägg. tittande på gamla bilder väckte minnen. lite ord på uppsatsen. prat med finaste viktigaste vännerna. morfarsaknad. en ny avokadoplanta.

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

en eftermiddagspromenad i den magiska skog jag har utanför. tankar far. lugnet finns. 30min på yogamattan. sedan känslan av högläge, tända ljus. bok och mys en helg vanlig onsdag. tiden andas tickande lugn lisarytm. hon trivs även om hon önskar att varje fågel utanför var du.

liksom längtade till bonde söker fru kl 8. med en hemgjord falafelrulle till.

det är en unikt fri tid i livet detta. Perspektiv skadefri lycklig -lever mitt liv i enkelhet.

torsdagen behövde äventyrsavbrott. men vaknade lite morgontrött. kaffet är gott och jag har inte brottom till något.

kom ut vid nio, skönt, friskt och rundan gick visst som vanligt med ett litet avbrott till v-rakan. proggresivt en mil med lite löpskolning avslutningsvis

frukost. lugn, tystnad i soffan.

innan simning i Ljungsbro. körde bil. till håkan hellström. sjöng. tänkte på morfar -tårar kom. körde fel. helt morfar ko-ko bäng.

men kom fram inträde för 40 spänn. en fin stor och helt tom bassäng. hoppar i , njuter till fullo i kropp och sinne. detta blir ett oförglömligt träningsminne. simmar sextio längder. 10 bröst 40 crawl som flyter o etsatt sig fast i träningsminnet. 10 bröst.  känslan är inne i mig. bastun. duschen. sen kör ja fel med bilen igen. men når tillsut mitt lilla besök på mysiga bostället på slätten.

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

40 spänn för en liten liten bröd med ost ja fick lägga på själv. lätt besviken men 25 spänn för goda kaffet tystnaden myset och utsikten gav energi.

sen hittade jag faktiskt hem i mörkret. lyssnade på radio i bilen

satte mig i soffan. tyst. skrivande

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

innan jag yogade yin. lagade falafel och avslutade kvällen med att göra ingenting (ladda för fredagen)

 

Fredag 

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

vaknade utvilad strax innan sju. läste Corren, dn till starkt kaffe. ute minus 3. bestämt jag gör det 3+7+1+7+3km före frukost o sen bara vila och mysa innan Linköpings idrottsgala galafredag:)

3,3km ute + 7km i 3.45 + 1km i 4.30 + 7km i 3.45-3.40 + 3,3km ute hem igen.

r fartkänsla o trygghet. för utmaning- före frukost på kaffe. hur gick de?
– nöjd glad efter, hurra va ja faktiskt e bra fysiskt o mentalt.

blomman va fin. studen i soffan i högläget också. ganska pigg o avkopplad. lisakänslan

sen blev jag också fin o gick på Linköpings idrottsgala tillsammans med finaste viktigaste nocout. tack för allt och ni förtjänar alla priser i världen.

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

lördag 

 

längs okända stigar mot oanade mål. vad du lärt dig märker du när du tänker på det efteråt

upp och hoppa tidigt. allihopa tyckte lisa. så tillsammans med första i Linköping klockan åtta var trion ute. lisa för 2km kort löpstreak o sen 1km urskön simning med nocout. i Ljungsbro. efter varm bastu är känslan magnifik. Ute var det helt magiskt fint. stärktes av morfars träd vid kanalen innan vi åt en liten mysig frukost på bostället ja ville visa.

sen ville ja hem för att ha lugn. vilket ja också fick. med vinterstudio. kaffe. högläge. bok korsord och god mat. en lugn kväll med fokus återhämtning. tog en promenad , yogade länge o lyssnade på kalla o tipsar om podden på sr.

 https://sverigesradio.se/avsnitt/1181619

 

söndag 

för sen var det söndag igen. och jag sprang en helt magisk morgondistans. uppe 06.35 kaffe och nya boken totalskada som börjar med självklara orden om skogen. ryser och läser nästan 100 sidor.

morgonmagi ffv. (förefrukost vinterstudio) kaffe o bra bra bok kl 06.30 ute 07.40 från mörker till ljus -3 nyvaken till ren löplyckaeurofi . vilken morgonupplevelse. valla, g.a, campus, tinnerö, slaka, exakt 10km till morfar , lite prat o sen tillbaka via c.g, camus, uni, vallaskogen. gick på känsla. vänja sig vid de kalla krispiga. solen va obeskrivligt vacker först under molnen sen sprack den upp illröd/rosa. ingen vaken bara en polisbil vid slaka, totalt ostörd. #älskalöpning

badar, myspyjamas som matchar soffan, fixar länge med frukostbrickan. ny tahini, tända ljus o vinterstudion kl 11mys. mamma o pappa kommer in . resten av söndagen gör jag saker ja bara känner harmoni av. handlar med papa, bakar, bjuder på mat. tiden gå långsamt.  liba är möjligheternas bröd. skriver, ser sporten yogar och känner rytmen 21-06.30

jag har världens finaste föräldrar som lever med en långdistanslöperska.

Känslan när ja ser orkide 2 blomma är att det är morfar. han sitter bakom mig i den blåa fotöljen och säger att det är dags att vara en sidensvans

ja svarar ja. en alltid leende springandes, kravlös,känslolöpare  och äventyrare. LISA

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta 

102.8km på veckan + 2 simpass + daglig yoga

orkiden vid kökets blåa soffa       orkiden vid vardagsrummets blåa soffa

 

 

Håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta men var aldrig för rädd för att gråta var aldrig för rädd för att visa dig rädd men håll ditt huvud högt 

kan du snubbla över vägen hem så håll ditt huvud högt,

håll ditt huvud högt följ rytmen i ditt eget hjärta