V         

 

Marathonvecka. Börjar känna igen marathonveckankänslorna som endast 25.

Måndag 60min distans f.f uppe 06.35 kaffe och magisk bok utläst, corren. Hela kannan med pappas kaffe. tänkte ute+ band+ute för de va så kallt. men älskar ju vinterlöpning så när ja väl va ute 8.08 va de bara ren och skär njutning. westmansgatan, lektorshagen, morfar där månen va precis hel ovan, rydskogen 5an, gamla linköping, mot universitetet där det var totalmagiskt solsken, westmansgatan igen va totaldränkt i sol, in i vallaskog 14,14 km med lisakänslan (ultravasanvinstenmåndagsrundan)

Att springa i kyla är inte farligt- det handlar bara om en vanesak, omställning fysiskt och mentalt

precis som att hantera att det är min bästa väns 97 års dag idag.

tände ljus. såg serier. skickade mail. skrev. läste. sen tog jag en långpromenad– innan mamma och jag firade dig lite med en soppa o bröd. o en stund hos dig. sen sjöng jag på denna sång veckan lång och somnade.

I put all my songs into a tape
All my words you held inside your hand
And I don’t think you ever even listened to them once
I understand

Waiting around, still halfway hopeful that you’ll show
You said you’d call, of course you won’t, I should’ve known

You’re not here again, I’m not surprised
I hate how long it took to realize
You don’t remember or you just don’t care
Today’s my birthday
And you’re still not there
You’re still not there

Waited around, I should’ve known, you wouldn’t show
And I’m just a fool who spent her birthday all alone

You’re not here again, I’m not surprised
I hate how long it took to realize
You don’t remember or you just don’t care
Today’s my birthday
And you’re still not there
You’re still not there

never asked for anything more than one happy birthday
I never asked for anything more than happy birthday

You’re not here again, I’m not surprised
I hate how long it took to realize
That you don’t remember, do you?
Or you don’t care
Today’s my birthday
And you’re still not there
You’re still not there

You’re still not there
You’re still not there Birthday- Maisie Peters

https://www.fågelsång.se/sidensvans/ Sidensvans (Bombycilla garrulus)

Tisdag 60min distans f.f magisk ute nu minus 10 14.14km idag igen ” ska ja klara smärta-styrka länge snart kan man fan inte tänka negativt o gnälla för lite kyla”

mycket positivt totalt avsslappnat. gick ut 08 efter kaffe o tidningstund. rundan blev ner till stångån, runt den o sen förbi morfar,valla, solens stigning i valla är obeskrivlig- krispiga ljuset. sen in för yoga, dusch o sen frukostbricka till kallurs pod om ”traillöpning”.

lite kul o sällskap måste man ju ha- körde med 2 klockor som gjorde sällskap. gillade inte pipet o displayen visar inte km-snittet. vill ha det+ tid ska försöka ordna.. ja som verkligen inte är tekniknörd.

 

sedan såg jag Bachelor och semester (såklart) sen tog jag tag i uppsatsens resultatdel.  vilket gick riktigt bra.

innan jag tog en riktigt mysig skogspromenad som jag verkligen njöt av till solens nedgång.sedan åt jag sen lunchmat i andra blåa soffan. våffeljärnad macka. sen blev jag trött i hjärnan och behövde slappa.

rastlös igen. en kvällspromenad, yoga o sen en sista hemmakväll.

onsdag 4km uv+6km (3+2+1)+3km nv ff.ute +band+ute start 07.20

ibland får man va lite starkare än egentligen planerat, egentligen för tom o egentligen skitkallt” men fylld av sömn o starkt kaffe var ja så leende stark imorse

sen älskar jag svinkallt-ja började ju springa i vinterland norge 2014. transporten ute skön o avkopplad
bandet de längst till vänster 1km 4.30 sen körde ja 3km 16km/h men ist för vila ville ja köra 6km rakt av. varför stanna när de känns bra o skönt?ökade , avkopplad, tekniskt ok, 2km i 16,2 sen 1km 16,6-17km/h saktade ner o insåg att ja gör sub 40 om ja joggar ner i 4.20-4.10 så gjorde de samtidigt som komiskt nog den där jävla roadtrip hördes i bakgunden nöjd över lisastyrka. o återigen sömn är de viktiga för leende löpning

”in all the good times i found myself longing” ”roadtrip -de vet du, du ska dit” ”mentalt stark -14 är skönt” fokus på de som tror o ger energi nu lisa- de vet du.

 

Galenskapen då? inte rikrigt skött mig med messmöret det är 2 burkar kvar.

annars då överallt ja rört mig har ja sprängt lampor

en i köket i förra veckan, en på mitt rum i måndags o nu sista studen hemma badrummet på övervåningen

pyjamasen

musiken

fåglar

rödbetor o rosa

korsord

hade jag grott färdigt nu?

 

 Fredag  morgonjoggen kl 05.30 var faktiskt magisk trots vind, kyla regn och supertidigt. resa gick bra o ja kom fram o blev upphämtad. Laddad avslappnad o läst böcker. Hotellet va precis helt sig likt välkomnandet va magiskt. Jag behöver  inte extra allt och lyx med mat serverad transfer o XL hotellrum för mig själv. men de e klart ja njuter av det efter all träning o tid ja ägnar åt lisalöpningen

Lördag Fyllde dagen med laddade känslor med en magisk morgonjogg, långfrukost- lyx, gott kaffe, på spåret tittning. förbredelser en lång lång promenad o sol stund med linnea som gjorde mig ännu mer harmonisk o leende. innan racemeet o god sen lunch. en skön gratis-massage-lyxlyx kroppen kunde slappna av för den vanliga kvällspromenaden o sen en god kvällsmat. pepp med musik och sömn tidigt.
Söndag Morgonen gick fint o ja va pigg o harmonisk kl 05, Gick upp satte på musik , flätor i håret. Racekläder. Ett avslappnat leende. En bra frukost adderad extra med rödbetsjuice pappas marathonbulle o tahini. I hörnet inte ensam utan med en superelit som åt kokt potatis bröd o kaffe med massor socker. Sen va ja i tid til bussen också men hann inte tömma den fulla magen så fick knipa lite innan vi va framme under startbron. Innan vi klev av gav Monica oss en andning o visualiseringsövning vilket va helt underbart. satt o rös. Utanför fanns blåa bajamajor utställda när ja presterar brukar ja ju sänka en innan start så de gjorde jag. Högläge o lugn efter . ingen magrasoro. Nervösa elitlöpare Lisa satt i högläge i hörnet. 
Ville vara där med leendet för marathonharmoni. Ja springer springer o når verkligen alltid startlinjen

 

Älska Lisamarathon får med mig ett sb på både mil och mara o målet va ju de ja hade 2.40 typ. Ja trodde inte att ja skulle va i den formen ja faktiskt va i. starten nej kanske inte så man ska göra en lisamara. men nu va de Lisa som sprang till 100 o ja behövde detta för framtiden stolt o nööööjd! Tro att de kan va rätt träningsupplägg om ja har tålamod
Loppet 🙂 såhär

Kort uppvärmning o calling med mera men behöll lugnet . strides på born i soluppgången perfekt temperatur o ja fick stå längst fram på startlinjen precis som jag ville!

1-5km startskottet med pepp från eik a. ja var väldigt glad. sprang avslappnat och hängde på startrusningen. vid 2,5km frågade en kille om pace o då sa ja direkt ”i dont talk. i do my own race” så til 5km fortsatt med cissi o många andra löpare gick de fort. kändes skönt med bra avslappnat steg

5-10km fortsatte med härlig harmoni. o insåg oj, oj vilken fart ja endå kunde ha. o bestämde mig för att ni blev de som de blev o jag fick känna något fint, ja inte anat. men insåg också att de kanske inte håller. eller ska ja bryta o satsa på en annan mara för pb- NEJ lisa springer vidare på känsla o ler. valencia är leende så ja fortsatte milen på 36.10 typ

10-20km johanna gick förbi men brydde mig inte. trivdes med mina solglösögon som behövdes i solen som nu verkligen började värma o steg vackert mellan husen. hamnade mellan olika klungor men hamnade alltid i min rytm o ensam.

21-30km farten höll bra o halvmara passagen va fortsatt i typ pb fart 1.18 typ. benen kändes bra men inte sådär superlätta som i bercelona. fokuserade därför här på den bra känsla ja hade i huvudet o överkroppen när ja sprang. inga krav o sen belv ja superglad när LINNEA hejade o gav mig min enervit. för ja ja hade bommat mina gröna flaskor igen o tagit fel nummer . fick leva på vatten o enervittabletter. men dipade inte. men fick en god smak o ordentlig kick av min enervitdricka starka. de syns också att ja hade lite bättre tempo 25-30km. så nästa mara då jävlar har ja egen lagning.med stark gul enervit. tog också gels vilket ja hade i mitt rosa flipbelt vilket hela jag + mage svarade bra på.

30-42km 30km bra tid även här. siktade mot 35km. där tog ja mentalt ett beslut att stanna för o kunna få ett leende avslut . kanske tog 40 s med dricka kaffe-sportdryck vilket ledde till att ja fick en stark o fin avslutning. tänkte vid 1.40 att bara ja håler typ 4 fart springer ja på 2.40 ballt. o inser va ja kan. igen. heja lisa. undebar publik o stämning o inte lida utan njuta fråmåt. endel svenskar som peppade på både bana o i publik. älskar banan o kände igen mig o minndes känslorna från 2016.

Att nå marathonmållinjen är alltid leende och leende tårar.

Nöjd med att ja kunde o va i form. missnöjd med att om ja bara hade litat på mig så hade ja kunanat springa jämt o så som ja vill o kan med Marathon. men nu massa mer träning o lopplärdom.

va stark o avslappnad hela vägen. behövde inte mycket mantran- varför? jo för ja fick springa med känslan, känslan ja önskat känslan ja ville ha för syftet med loppet.

efter ont under fötterna va de enda. annars va ja mycket pigg hela jag. inser vilken ultra o stark grund träningen gett mig. mötte linnea o va riktigt stolt. nu kan ja känna att lisa ler på maran igen. o den kluriga maran kan ja stabilt runt 2.40 . de e intressant när man kollar miltider gubbar som gör runt 37-38 på milen klarar bara maran typ 2.55 . ja e väl runt 35-36 men gör endå 2.40. detta va ett mycket glädjande avslut på denna marathonresa. älskar Valencia. älskar marathonkänslan endå, som den ger för lisalivet fysisikt mentalt. o fokuserar på bara jag- HURRA!

 

Detta är HURRRA!

http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=22832

Allt var tyst
Obevekligt stilla
För en sekund sen
Svetten rann
Som pärlor ner mot halsen
För en sekund sen
Som fåglar, som fåglar
Vi stiger mot solen
Som fåglar, som fåglar
Vi stiger mot solen, min vän
Nattklubbsgolv
Där inte någon såg dig
För en sekund sen
öppna sår
Som kryper in i själen
Allt är förlåtet
Som fåglar, som fåglar
Vi stiger mot solen
Som fåglar, som fåglar
Vi stiger mot solen, min vän
Som fåglar, som fåglar
Vi stiger mot solen

På måndagen var jag lyckligt lugn med kaffet o croissanten. flygresan tog mig hem denna gång och jag va hemma i egen säng runt 03 på natten.

Temat för veckan efter har varit 1,2,3,4,5,6,7,vilket innebär att ja sprungit måndag 1km o sen ökat med 1 km dagligen kombinerat med promenad o yoga, hemmamassage. lugnt såväl fysiskt och mentalt efter en snabb mara- utveckling o skönt!  hemma i Mälarhöjden. innan en helg i Linköping med glöggkväll.

Jag flyger i Lisalivet. Jag värderar 2018 som mycket flygande. Jag har sprungit 2 Marathon på 2.41 o 2.42 vunnit min 2a ultravasan på banrekord o slagit många andra rekord.

Jag springer igår, idag, imorgon. Det ni, det är Lisalivet

Jag kommer vara många fåglar år 2019 . Det är jag säker på. Drömmer mot nya Lisaleende bara mina mål!:)  en sak kvar detta år- försöka slå Lisarekord – springa längre än någonsin ensam på slätten på nyår! som vilken fågel då?:)