#Lisaultrarekord HURRA. Äventyret blev drömmen som ja haft ett tag. Plan va egentligen på nyårsafton men känslan sa gör ett fösök med start 08 Bestorp och jag är evigt lycklig för att det blev idag 15/12 -2018 ultradrömmen.

(Mål var över 60km som ja satte november ultratrail sörmlandsleden 2017)
Veckan var joggar, seg tung kropp med träningsvärk men mentalt och ja de påverkar fysiskt sååå lugn och noll stress alltså positiva ultrakänslor. Sömnen lyckades ja vrida om- men ngn extra laddning mer än lite extra fredag kväll m mat och vätska hade ja inte gjort uttryckte antingen vaknar ja med influensa eller superpigg. Kl 06 vaknade ja superpigg med lugn äventyrslängtan. Påklädnad och frukost , äggmacka, kvarg, kesso och torkad mango. Sen åkte ja och pappa och pratade i bilen- mysig drack kaffe pappa tog kort o sen började ja kl 08 prick i mitt paradis.

Sträckan va mätt till exakt 60km bestorp borensberg via g-maps.

 

På mig
asics mängdsko smal, slitna tights, ullunderställ , tunn fleece, campleback lila som matchade premiär för min fina (men lite tunga silva lampa) dubbla klockor, ultraarmband, höga sockar med ull, tunna ullvantar o pannband o amrvärmare- som lindrade simträningsvärken bra-tips!

Äventyret. Kände direkt att de skulle gå bra, inte pigga ben men en känsla i helhet som va underbar.
Temperatur mellan -2 o plus 2 regn/snö då och då och lite motvind hela vägen.
Del 1 bestorp till hamra sluss sprang på känsla med lampan tänd, den satt så skönt på huvudet. efter 3km en film i snön o gryningen att ”lilla äventyret va igång” ut på bilvägen o redan 30min sprugna tänte här de blir minst 10x30min till . Magen kraschade ur frullen efter 6km och efter 7 svishade pappa förbi och log. magiskt väder med minus o endel snö. NJÖT! lättsprunget mot hamra sluss så bestämde att ja låter benen rulla å dit fram med ett tempo som låg runt 5.00 (tänkt va att 5.30e ok) men följa känslan va viktigast. Framme mysigt mörker-gryning och stängde av lampan men den fick sitta kvar- den va skön, kände mig dessutom äventyrlig. drack stark kall god enervit lemon och sen fortsattde ja längs vägen mot sturefors.Passerade slottet och fina stångåni vinternatur. njöt av tystnaden. Så lugn och harmonisk i lunkandet. tyst tyst. vitt krispigt.
energi 3dl stark enervit efter 14km

Del2 hamra sluss- stora coop
Efter sturefors va de lika fint längs vägen där och nocoutae1 dök upp- en pigg danielsson som hälsade glatt. Insåg att ja skulle krascha planen för pär kl 11 då klockan inte va mkt och ja närmade mig,bestämde att de va löpning hela vägen till Coop. Passerade netto, lite mer regn i luften, lite människor. Perfekt löpväder,grått regn och disigt. (nej ja menar de, så skönt för mig att springa i de) tänkte på ingenting här, eller typ att de måste ha snöat i natt och att pär kanske ligger och sover .Ja skiter i kaffe o bara springer vidare(a). Men hade fått ett mess och svarade gå ut på vägen. Såg pär och ja hade nått 26 km helt smärtfritt och leende i 5tempo ca. Hade mött nocoutare 2 på haningeleden och en till löpare som hejade glatt.

Del3 stora coop- 35km på cykelvägen mot berg
Klockan va typ 10.20 o 10.30 ca va ja iväg igen. Glad av pär, kramen och kommentaren kör du med lampa? haha jo men då ser de ja möter att ja varit ute lääänge och tänker att hon är stark haha. Kaffet va lika starkt och kolsvart som ja önskat och pär va inte ombytt för att springa- Ja hade endå valt att springa vidare ensam och skickat ut pär på tinnerö(A) sa nej till coolan och fick kaffekick. Via lägerhyddan, nerför mot rött rödljus (A). Via lanemo , sen passerade ja lätt Tornby och blev chokad av skylten där de stod att de bara va 7km till berg. Va rädd för dipp här pga lång tråkig raksträcka men efter 35km tog ja 3dl enervit igen
energi 3dl enervit + kisspaus
(sparade 2 klunkar) fick finaste messet från mamma. Bestämde att de va lätt till berg o chde behövde inte gå så snabbt men ja trippade på och tänkte att maran blir som adinas tid i Stockholm (vilket den också blev 3.35 isch ) fortsatt noll känsla att dippa, inte ens uppför mot berg . De va mysigt att komma dit. Sen börja springa längs kanalen. Totalt knäpptyst – vintermagiskt.

Del 4 berg-stugan
Energi enervit cocobarx2 enervit mumskokkos 1 st + 1 liquid (bommade drickan borde haft med pärs cola i ryggan, eller ngt varmt igen)

Målet blev sen bara springa tills ja hade maran. hit va äventyret verkligen enkelt! kom fram och firade att ja nu sprungit min 14e ultra . Bestämde mig att de här fixar ja ganska lätt och njuter sista biten. Tempot fortsatt runt 5- 5.10 vilket ja kände att de va ok att sänka så sista blev mer 5.20-5.30 tempo, kändes som promenad minus att de började kännas stelt i fötter och höfter (detta beror såklart på tempot-asfalt + att ja inte vilat extra för detta)

 

Jag kände mig riktigt stark och sprang bra idag:) kul inslag med nocout simmarna x3 som såg starka ut. Insåg återigen att klockan verkligen inte va mycket. den va 12.10..och ja närmade mig 45 km. Här började ja känna mig lite kall och lite seg. Tempot saktades ner och nästa mål blev 50km. tog kort, fick fina pepp och såg ju att ja såg helt oberörd ut. Enligt skyltar hade ja bara milen kvar och slappnade av samt njöt. Tog här till att spela mina 3 (!?) låtar ca 8 ggr för att känna ngt annat än tystnaden ja endå njöt av. magiskt fin va de även med kanalen med is och snö. grått och inte en människa. stängde av musiken och sen va de bara nedräkning .Fortsatt avslappnad. Tufft blev de när kanalen va uppgrävd och avstängd. där kom enda dipp ”nu skiter ja i de här” men de blev positivt då ja behövde fokusera på varje steg på stenhård uppgrävd lera- positivt va de även för mina ben som fick ett annat rörelsemönster och km 57-59 kändes lättare än de mellan 53 o 57.

 

Andades kalla luften och tuggade på barerna. Hade här varit optimalt med längre paus med värme, mat och varm dricka om ja hade haft plan på över 6h. skrev till pappa snabbt kom 15 till stugan cho de va också beslutet att ja skulle följa mitt drömäventyr exakt från stuga till stuga. lite folk sista biten, passerade glasbruket och springa skulle ja hela vägen till det pep för distansrekord vilket ja gjorde. sämst snitt blev 5.35 som bäst 4.45 GRYMT snitt i rörelse så bra som 5.14 o ca 1h extra tid då ja stannade (klockan som skulle ta totlatid för äventyret min gamla garmin stendog efter 35km hehe) komiskt nog pep de för 60km mitt på bron i borensberg<3 sen va de bara njuta fram till huset med lycklig äventyrskropp men lite sega höfter och fötter. Ljuset var verkligen magiskt över isen på boren. Ja va framme redan vid tretiden. njöt av vintrig andning vid isen!

 

ultrarekord lycklig! så nöjd över styrkan och den avkopplade totalt nollstressade Lisa.

Bra känsla även efter efter ett bad och en al funghi inbakad pizza.

Börjar få äventyrsrutin nu- detta va verkligen nog de bästa både med logistik, utrustning, mentalt lugn o fysiskt styrka.
får dock se om de blir 1km runstreak imorgon men man får väl ta den i typ lunk/gångtempo efter en sån här underbar äventyrupplevelse:)- det blev en runstreak och jag har kört runstreak sen 0,5 år nu!

 

Suunton funkar sjukt bra- även om den e lite väl glammig och ja klaarde att den pep 62 ggr:D:D motiverane och roligt att se bilden man sprungit:)

Sträcka:
62,2 km
Hastighet:
11,47 km/h
Tempo:
05:14 min/km

Galet bra 🙂

Oj, ett rejält A-B pass, eller B-B i detta fallet! Starkt!

Vacker sprunget, vackert skrivet 
Vi undrade varför du sprang med pannlampa men nu förstår vi
Tack till föräldrar, kaffe-pär och orden från många löpare!