Hej årets första blogginlägg och helg!

Måndag. Nyårslöpet i Linköping och Huddinge blev inte av. Hör och häpna till och med jag kan drabbas av sjuka några dagar.

Det händer alltså inte ofta i mitt Lisaliv. Och aldrig egentligen gjort det. Bara det gör mig lycklig. skadefri. Perspektiv. Dessutom vilken timing att vara sjuk.

Jag hade upplevt allt jag ville 2018. Endå god form från 2.41 samt 62 km i december och riktigt fina njutbara samt givande träningsdagar i Vålådalen. Med löpning och skidor. Ville fortsätta gro i den. Den tillväxten ja byggt upp dagligen i Lisaandetagen sedan senaste avbrottet med borrelian.

Perspektiv. Det var i maj. sedan dess har jag runstreakat. ”presterat” levt Lisalivet Men jag har en dröm-loppinbjudan! som jag vill träna för och uppleva snart. Jag kan vara en fri modig fågel. utmaning

Jag har en tendens att Alltid nå startlinjen. Startlinjen som Lisa vill.

Jag har under mina Löparår varit fri från klassiska skador som stressfraktur, hälsporre, överbelastningar, muskelbristningar

Jag måste också säga tack och att jag blivit stärkt av många, många som skrivit och peppat under året. Tackat för att jag sa att jag hade borrelia ovetenades i 8 veckor. många löpare har aldrig riktigt fått tillbaka kraften, kämpat trots efter medicinering. men insett av mina symptom att det varit borrelia. Det ger mig kraft i att jag varit stark som jobbat mig upp till uthållighet och snabbhet igen. kommer nog alltid leva med det, men aldrig se det som de gjort mig negativt, snarare att det var en mening med det, annars hade jag kanske inte fått behålla skadefria kroppen och det värdefulla i just min lisalöpning , vad jag springer för.

Dessutom har jag kämpat för att ha frihet över jul. inte för att jag kommer åka till sydafrika. det är inte Lisas väg till raketfart, mästerskap, framgång.

Men att ha tiden för sörmlandsleden, östgötaleden, naturen, tystnad, uteupplevelser var det jag skulle ha jullovet till- Lisas typ av träningsläger.

Men lovet är inte färdigt än. inbjudan till ultrapass med nocoutare i januari, spinning hos Lena. För jo vet ni, kandidaten om fåglar o chili är inprincip färdig. idag köpte jag guldiga halsbandet jag ska ha på mig när jag stolt och starkt presenterar arbetet. och lämnar allt jag genomlidigt på SU med noll totlat noll studenthälsa o stöttande i mitt idrottande.

det positiva. snart roliga aktiva kurser och fjäll med gih igen!

Tillbaka till nyårsafton  som inte sa  god morgon löpning. utab varm, frossa, feber, noll kraft. sjuk. många är sjuka nu.

Mina symptom har varit. frossa, feber, lite snor (ej ont i halsen) , noll aprit och massa sömn. någon typ av influensa.

jag har levt på popcorn, salta pinnar!?!? o mosad banan med salt på. te. mineralvatten persika mango.

0,5 runstreak bröts. Lisa var ingen rolig, söt eller tös i  raketfart på nyarsafton.

Acceptera 

och hantera. Nu är det fredag och jag tror att det bara tog mig 4 dagar att klara av detta virus och sjuka.

måndag till torsdag mådde jag verkligen inte bra. sova, svårt att äta. till och med svårt att tänka. gråta. sova. vilja kräkas. skrika ut ilska på sina oskyldiga föräldrar.

ensam jag vill och behöver vara ensam, själv. såväl frisk som sjuk. men nu är jag mot friskare tag och andas ut i min ensamhet i Mälarhöjden. jag har det mysigt. grått och kallt ute.

kreativitet produktivitet står stilla utan löpningen .Men yoga och kravlöshet sätter fart i den!  löpningen är min källa till mitt Lisaliv och Lisaleende. det är perspektiv, lärdom och utvärdering jag inser av denna omgång av fem dagar utan löpningen

Positiva fem dagar

  • Min kropp behövde ett avbrott, efter wow-starkt träningsår. En ”mening med timingen”
  • Yoga rutinen har fått en underbar start för 4e året i rad kör jag Adrinne
  • Vegan för januari (eg behöver jag 1ägg dagligen men är noga med vitaminer/mineraler för dessa 31 dagar jag vill klara av det för hälsa samt miljöpolitiska skäl
  • utvärdering, perspektiv på min utveckling och 4 hållbara år som elitlöpare har nu varit mitt Liv, 25 år nu, hela livet ut.
  • Lugn med ny motivation. Ingen stress. isolera och avstå från sociala medier
  • ordning och reda i garderober, förråd och på mina platser. Avlastar och lätt att ha tid att återhämta när allt startar upp igen med uppsats + tillbaka till gih
  • Jag har också analyserat min träning från 2014-2018 allt sparat på papper med fysiska, mentala och känslor- Lisa helhet under dessa åren. Hemligt. Nyttigt läses med spänning och glädje. 
  • Tid för reflektion och värdesätta det viktiga
  • inspireras av det tysta och enkla. ingenting.

Alla mina träningsplaner , helhetsplaner <3 en bit kvar till asz dock.

Det kunde varit miljarder gånger värre. Det har hänt så mycket hemskt i världen denna period tycker jag. Vilket jag berörts av.

Löparvänner har förlorart närstående. heja, ta med sorgen till positiva krafter i löpstegen

dödsfall, många tragiska olyckor tåg, bil, arbetsplatser

oväder, klimat både här med storm och världen över

fösvinnanden av både äldre, unga och äventyrare

alvarliga skador på idrottare.

jag vill bara springa. Det kommer jag alltid få. Det enda jag vill. Inte för prestation. Prestation blir så guld för att du gör det du älskar och gror-tror på.För jag har ett helhetsarbete jag tror på. Längtan är stor att återigen gro mitt år.

Jag har nått den absoluta eliten. Jag är fortfarande SAMMA LISA som jag var innan eliten, landslaget, mina SM-medaljer och stora rekord.

”kulturen inom idrotten” ”hårda krav på prestation”  ”prestationstänkande” ”lockelsen är pressa sig hårt” ”inte goda redskap”  ”ta till sig forskning och vetenskap mer, flyter på enligt gamla traditioner” ”utbilda idrottsrörelsen” ”resultatfokus så sent som möjligt” ”okunskap”  

tänkvärda ord av Albin Tingsvall

 

Lisa har inte förlorat något genom att vinna! Hon vill bara springa!:)

Ingen stress och jag tycker väldigt mycket om Lisa just nu- följer sitt inre mest att slå pb o vara 1a är inte Lisabäst. Lisalöpning betyder mest.

”våga visa känslor” – det har jag gjort ” ha kunskap” det har jag tagit ansvar för genom att vara min egen tränare samt läst idrottspsykologi ” ”bredda perspektiv och studera samtidigt” det har jag också gjort ”betona glädjen” Lisaleendet

Tack Albin för inspiration

SE DENNA  från nyhetsmorgon om albin tingsvall och hans bok jag nu beställt och längtar att läsa

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11959238

 

Drömmar utanför löpningen 2019 har jag strukturerar och  tipsar jag om nedan- för de är lika viktiga!

Böcker

allt jag förlorade genom att vinna- albin tingsvall

gå förlorad Agnes lidbäck

inte så farligt Roxane Gay

all den luft som omger oss Tom malmqvist

Ett system så magnifikt att det blöder Amanda svensson

Dekius Lack – en löpares väg till galaxen

 

Serier vår tid är nu, Sveriges mästerkock, dirigenten

 

Pyssel nya växter, nya plancher , veckoplanering på vägg, egna ljusstakar, nytt pussel.

Leende- starta parkrun i Linköping , ha kul sista 1,5 året av min utbildning

cafeer, mat, inspiration – cafe Saturnus, tekniska musseet veganlunch fyller på mer och mer när jag hittar. mycket vegetariskt, ekologiskt, hållbart , bra val för löparmagen i återhämtande miljöer

Fortsatt utveckling Yoga dagligen. Yoga är en dröm för Livet, helheten . tipsar om adrianne just nu 30 Days of dedicate gratis på youtube

skrivande- mina bok-skrivdrömmar. ska fortsätta växa i de dokument som finns skapade.

med stöd av Sofia Sivertsdotter här : https://www.sivertsdotter.com/

just nu – ord för dagen 365 texter för styrka och sinnesro

eftertanke 90 dagar med struktur och riktning

Nu ska jag ut på dagens andra promenad. till min röda båt. vid mälarens tysta gråa kravlösa kant. i min nya varma stärkande dunjacka från nocout! sedan ska jag styrkeyoga och bada. se på spåret och fredagsle! trots 0km i mina ben, så viktigt att kunna det! hållbar elitidrott

gå med i nocout.se 100kr för dig utanför Linköping. ”distansmedlem” det gör dig varm i kopp och själ vill jag lova

Lördag när jag vaknar, känner jag efter om jag mår bra då börjar jag träna med lugn och leende igen

ser fram emot ett träningsläger på hemmaplan. enkelhet med vänskapen Linnea. samt följa med i Monica och tinas marathonplaner och övriga jag stöttar med löpningen

God fortsättning!