Lördag kväll till måndag kväll! handlade om Linnea som vän och träningsläger!:)

Häng med bara Lisa och Linnea

Jag hade tillfrisknat och längtade efter träning med leende och förstående sällskap.

Lördag kväll anlände Linnea för första gången hit till Mälarhöjden med skidor i bagaget.

Vi inledde lägret med yoga samt mys, prat och kvällsfika. Somnade gott och hade en plan för söndagen

vår tid är nu!

 

” vilket avsnitt är du på? ja skulle inte se det men fastnat totalt!”

”sista avsnittet säsong 1 ”

”men vahh! ja är exakt på samma”

vilket var! hurra nyvakna på tunnelbanan med skidor. Vi skulle vara först på stadion.

Andra passet på träningslägret blev 20+25km skidor på 400m banan på stadion. Alltså över 100 varv tillsammans. Vi var starka. För vi var lite besvikna att spåren var oprepparerade och mycket mjuka.

Vi fick öva på eventuellt mjuka, sliriga och spår med folk i inför Vasaloppet . Mental och fysisk styrka. Linnea hon kan staka! ja Lisa..hon tar sig framåt i någon slags klassisk, sringande släpande stil.

Men det är härligt, bästa alternativträningen för bål, ben och flås. Hela kroppen får vad den tål.

Sen hoppade vi rakt på en buss och våra skidor fick följa med på äventyr till Odenplan för där brunchade vi. (mahalo) Det smakade fint men miljön var lite stökig tyvärr.

Vi åkte hem, vilade och på eftermiddagen/ tidig kväll gick vi ut på promenad-med smärtfri spring för linnea. Kramades, skrattade och hade kul i mörkret vid mälarens vatten.

gjorde iordning kvällsmaten med sötpotatis och rödbetshummus åt det, såg vår tid är nu.

Kvällsyogade.  Vi somnade genomtränade med ett leende.

Måndagen hade vi samma plan starkt kaffe och sedan släpa på skidor på tunnelbanan för att återigen vara

först på stadion! Med reservplan gym/crosstrainer om spåren skulle vara ännu sämre. Men nu fick vi belöning och pepp i form av att det var nypreppat. från mörker till ljus i några få minus kunde vi vara rätt ensamma och njuta  med fysiskt och mentalt styrka.

vi körde passen rätt långintensivt antingen utan energi innan, eller med lite energi under (jag körde varm juice efter 60min- supergott, en banan till kaffe är också ett alternativ innan)

så ropar linnea när jag avlutar mitt sista varv ” är vi färdiga nu” o då ser en reporter henne och oss..o här pratade vi om det

lyssna gärna minut 70-76 här https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1213933?programid=3891&fbclid=IwAR0WYSW5ndObc8dRfLv_WkWav5AoE0uNaVviI8IOCQbqnHUnKDxVKoNPn58

Musik, kultur och nöje i P4 Stockholm.

”åk många mil” ”bestäm dig och sov mycket”

Sen brunchade vi igen. (sthlm raw) Det var lugnare, nog ännu godare och mysigare.

såg ett avsnitt vår tid är nu, fyllde på med ingefärajuice, jordnötsmör, torkad frukt och kaffe. här var vi nog lite trötta men . spinningen med bästa lena väntade! så vi tog oss dit, hade det superkul och svettigt och fick ett riktigt bra träningsläger med många timmar glädje.

sen gick jag hem över västertorp. en glittrande, gnistrande väg har vi framför oss!!

summerade bra inledande dagar efter sjuka till

träning 4h -94km längdskidåkning 1hlöpning-promenad 1h spinning ca 1h yoga

bra sömn och bra energi!  (jag kör veganuary i januari – inte alls svårt- saknar mest ägg  ”äter 1 ägg om dagen! vilket är viktigt D-vitamin nivåerna)

nötter, avokado, fröer, torkad frukt, knäcke, tahini, mandlar, gröt, olika frö o nötsmör, rotfrukter, linser, bönor, ärtor- att vara vegan är mycket enkelt och energirikt

dock jag vill inte att du som långdistanslöperska är vegan alltid!- det finns korrelation mellan d-vitamin,kalium,kalcium o stressfrakturer, skörhet för långdistanslöperskor så jag är extra noggrann med äggen efter dessa dagar. o man äter alltid allt när man är hungrig! 🙂

 

hemmaläger har många fördelar!

det är enkelt. ekonomiskt och ja, verkligt. att lossas vara super-froffs några dagar , ja kanske positivt för motivationen och avlastande för stress och vardag , mer återhämtning mellan passen men för en idrottare på hög nivå gäller det att vara motiverad och stark fysiskt o mentalt alla dagar. oavsett hur grått , halt och trist det är. jag har lyckats med hemmaläger. bestämma sig för att man återhämtar sig mellan passen endå. såklart lockar 1 månads läger någonstans, men det ska till då jag verkligen behöver nytt sug får att nå till något jag vill uppnå. hittills har jag tillräckligt med verktyg på hemmaplan för att lyckas

 

detta miniläger ger

inspiration och vänskap som föralltid är med i leendet, under skidorna i spinningskorna, i löpsteget, i yogaandningen och den viktiga återhämtningen!:)

Tack Linnea och som du kämpat med din alternativträning i höst och jul- det kommer ge  belöning i din löpframtid!:)