Jag hade satt upp sim-rekord distans i bassäng för 1a januari egentligen. Men på grund av ”lilla”  sjukdomen strök jag det och planerade in det till denna fredag. men så sa känslan redan efter spinningen igår att de vore skönt att köra kort löppass med kort backe sen ett långpass simning på senlunchen..och när uppsatsen blev inskickad 12.30 längtade jag nästan till bassängen. Har lisa bestämt sig..ja då har hon bestämt sig!

Såhär summerade jag mitt nya distansrekord i bassäng som helt enkelt lyder 4550m!  ( jag är lååångsam men leende simmerska med lust att utvecklas och lära mycket mera!)ca 2h simmade ja. HURRA!

Första Lisarekordet 2019! 

Från träningsdagboken : 8/1 -2019

Jag springer och tävlar och tränar inte för tider- jag gör det för lisalivet. Följer jag Lisakänslor slår man rekord lätt! NÖJD som tusan de trodde ja inte skulle va så kul leende skönt stärkande 2h västertorp simhall. 

Tanthoj dit.grått och trist ute efter bra morgonpass . läste om naturens flöde. uppsats inskickad. tystnad o en ny bowlvariant med gröt som bas.

kaffe. allt illrosa med . hoppade i och började dorekt med crawl. fick simma ostört. nu hade ja äntligen suunton med mig (rekordsugen) så den glänste guldigt på armen. likaså sken den illrosa baddräkten. ställde vektygen på kanten kollade på västertorpblommorna. hade 1 jordgubb-äppel god morgon juice med mig samt samma me en skvätt kaffe i fall de skulle bli totalsegt. rosa de me höhö. insåg att ja nog hade bestämt mig för flow . va totalt ostoppbar. va skulle ja annars göra än att slå rekord liksom. (2000-2500m är bassängrekord sen innan ) 2200 ow o 4,2km ow 2 pass på en dag

kom direkt på en plan- hade velat göra detta nyårsdagen men va ju sjuk då.
40 längder är 1km o 10×25 är 250m . kunde också slappna av när suunton visade exakt 25m varje gång från kant till kant

10-bara lisa
10- med dolme
10- med paddlar
10-med allt

(kände här dolme bäst, bara lisa näst bäst, med allt näst sämst, bara paddlar sämst o fortsatte enligt..

1000meter med dolme

10-bara lisa
10-med dolme
10-med paddlar
10-med allt

1000meter med dolme

550 meter bara lisa–tills de va 2h

vad som hände under mina två timmar i bassängen: första kilometern kändes lugn och ja hittade ett tempo ja tänkte skulle hålla. ja simmar ju jääätttteeeee långsamt men endå. lugnt och medtodiskt framåt. skönt att inte tänka alls. bara slappna av. baddräkten satt bra och ja reflekterade som sagt över vad av verktygen som hjälpte mig. första kilometern på runt 25 min. piggare nu och fortsatte 1km med dolme. nu DÖK de i en proffssimmare. så nu vart de på riktigt fart i bassängen än när ja simmade där själv. han körde allt. rygg, fjäril, kickar, sparkar, bröst, vändningar med verktyg i lila brallor men ja va väl inne i mitt flow. 2km ganska lätt och så tog ja belöning och svepte juicen, kom direkt igång igen då ja va pigg. tid runt 50min nu blev de dock mer folk runtomkring. en som simmade en kort sväng puh..sen en stark tjej några snabba vändor och sen en kille i stora blå badbyxor som bröstsimade..lite störande (men han simmade typ lika snabbt som mig..så ja fick väl acceptera de) en gång va alla 4 på samma plats och ”proffsimmaren” väljer att dra en voltvändning. överlevde och va i mitt fokus. blev alltså inte störd. bra! 3000m och ja va nu liksom inne i för varje tag jag tar blir de rekord. njöt slappnade av och verktygen kändes liknande som första vändan .  ja stör mig egenligen bara på paddlarna. blir mål o använda dem. efter lite stök o männiksor då fick ja avsluta helt ensam. härligt!  då var de ju BARA 40 vänder till 4km o jag kände mig väldigt glad o energifylld. insåg att de skulle bli runt 1.45 på 4km om ja gick på känsla .  de blev de. sen tänkte ja, va tusan 15min till så har ja ju 2h o är fortsatt stark och pigg. !

 

hurra så klev ja upp ur bassängen 4550 m simning rikare. inte alls sliten. varken psykiskt eller psykiskt. ENSAM! men suunton hjälpte så man bara kunde simma. va lite kissnödig annars va de bra, samt skav av dolmen. men de läker nog snart. tänkte lite på sara s som gör detta typ dubbelt så långt flera gånger dagligen. styrka ! samt jenny som kör 6km pass o känslan att de kan ja nog faktiskt fixa ..även om de tar lite tid. hur kul som helst. 🙂 simglädje ! o skönt att kroppen o knoppen klarar de mesta i idriottsväg just nu- bra vinterform som vanligt!

 

väl hemma var ja väldigt glad, fortsatt pigg och harmonisk. trots att jag fick cykla tanthoj hem i snöblandat regn.

Jag simmar för att det stärker mig i löpningen, sen är det såklart kul och känna att jag kanske kan börja anta någon längre utmaning i swimrun också..

var hungrig och gjorde god mat väldigt enkelt. fusli, sallad och rödbetshummus som fanns kvar sen lördagsmiddagen. mums!

fortsätter med samma känslan veckan och månden ut. träna och simma är kul!

sen såg ja alla avsnitt vår tid är nu…och börjar redan längta till säsong 3:)