Januarihelg med mamma<3 yoga och 8,8km simning!

Lördag startade dagen med simning. Uppe innan sju, iskallt, vintrigt och härligt ute. Utanför Eriksdalsbadet tio i 08. Med dubbla tunnelbanelinjer dit. idioti kanske? Men långt ifrån ensam. Barnfamiljer, elitsimmare, motionärer, pensionärer och Lisa. Dricker medhavda kaffet och hoppar i en av 25m banorna. Har lite flyt , en av föreningarnas banor har tagit sovmorgon. Crawl, snabbcrawl,brsötsim och rundsim till höger om mig. kör på känsla. pigg stark känsla jag haft några dagar nu. Harmoni.  passet blir riktigt fint 2650 m. fick byta bana då en trio supersimmare kom och hoppade i annars faktiskt stilla och mysigt. klockan tickar in längderna jag slappnar av och skiftar mellan ”naken” (ingenting alls), dolme, paddlar o ”allt” paddlar+dolme. i min illrosa baddräkt som skiner starkast.

bastar.klär mig fint och sminkar över att man ser lite roligt ut efter man simmat i 70min.

sen möter jag mammi. promenaden. kramen. pratigt. sedan hamnar vi på det oerhört mysiga, och goda bokcafeet. latten dekorerad med hjärta. pappa läser bok för sonen brevid. det är lördag , vi och allt känns bara väldigt fint.

sedan fortsätter vi med promenaden. det är krispigt. Stockholm är magiskt vackert och vi får ha det för oss. kylan skrämmer de andra. så vi promenerar till galeri kontrast. i rask takt. utställningen gör oss både berörda och kultur-glada.

sedan shoppar vi. har en riktig mamma dotter lördag. bokhandelns dofter. hurra!

promenerar mera. pratar mera. vi. vi på söders höjder. ett besök hos släktingar i den stora fina kyrkan. innan an andningspaus att minnas på fogelstroms terrass och kanske Lisas framtida arbetsplats ” hit sprang jag alla mina första stockholms-långpass mamma, upp för backen sen hem igen , stockholms höjder och vatten blev alltid runt 25-30km”

sen åt vi oss varma och mätta. mammas premiär på hermans. vi fick till och med platserna närmast hermans glasfönster mot vattnet. vart trötta och läste dn och kupe.

lördagen tog aldrig slut och våra ben ”går vi” ”ja det är fint dit” så vi gick ytterligare kilometer till dansens hus.

en föreställning som var helt otrolig. ! se den och läs om den här https://dansenshus.se/event/epifonima-cirkuscirkor/?gclid=Cj0KCQiA-JXiBRCpARIsAGqF8wViPrUOkte_-CE2l4DikCDSM-yq5K-TfFddjAGix8xFdv7kq-6w_vQaAi2DEALw_wcB

berörda. leende . mor och dotter. tog bi tb:n hem. där det var rätt oroligt med stora poliser i full mundering. hem kom vi, yogade , andades och somnade.

söndag yogamorgon 42min för mig själv och mamma fick kaffe i bersåkoppen. en mysig frukost med favorit chia- rågbrödet pappa stöttat med från Köpenhamn.

ännu mer tid tillsammans. kulturella, minsann. promenader i iskalla Södermalm. pratade, diskuterade innan en lång härlig stund på nationalmuseeum.

härlig var salladen med avokado, och toasten med ost och grönt.

doften och stunden på mammas axel. kom fram till att maten hade smakat bra och varierat. vilken vintrig storstad vi fått uppleva. kultur och lite belöningar med shopping.

kramas, en puss på kinden sedan säger du att du ska kolla lite på sallys och ta tåget. jag säger att jag ska på efm simning och försöka slå tidigare rekordet.

timmar, med min bor att för alltid minnas!

familj, och en helhet, för hålbar elitidrott och en Lisacirkel med återhämtning, iliv, omgivningar, löpning-träning rimmar.

känslan behöver vara len som nya sidentights ibland. och dofta som bara nya böker kan. tack mamma<3

jag kan simma. rikigt långsamt men också riktigt långt och uthålligt.

för min löpkropp är det riktigt fördelaktigt. inte sliten. mjuk och stark, skadefri. variation. mental uthållighet.

såhär skriver jag om

nya simrekordet

En marathondurarion i 50m bassäng en vanlig söndagseftermiddag 💪😍”Inspireras men aldrig kopiera eller härma rakt av då blir lisa irriterad” lisa leende starkast när hon gör de hon kan vill galenskap. Jenny har stöttat. Passbeksrivningar av nocoutare inspirerat men följa det egna känslan. En ja seriös elitinbjudan till hela ö till ö.. Mor o dotter kram o helg frukost,vinterpromenader,museeum, god lunch mkt folk dock men inget rubbade tanken på rekordet. Känslan va lugn avslappnad o ja lämnar inte bassängen förrän rekordet e nytt. En cola zero o sen in på badet.totalt kaos! barn o skor överallt. På med grejerna andas.sen va 25m bassängen tävlingar i.så de blev premiär i 50an. Lugnt dock bra .simmade 50m men klockan visade 25 babblade m en kvinna nybörjare crawl.simma 50 till.nehe kollade inställning o ja man kunde ändra poolsimnning till 50m gjorde de o sen la ja upp de enligt :

500m naken
500m dolme
500m paddlar
500m allt

500m naken
500m dolme
500m paddlar
500m allt
”Bra fart” men för o va ja! 70min på första 2500ca
Bra flyt intw alls ansträngd skön lugn känsla
3000m lätt tänkte ev cola vid 90min men va fortsatt pigg

500m naken
500m dolme
500m paddlar
500m allt

Efter 4000m cola belöning gott!

500m naken
500m dolme
500m paddlar
500m allt

va hände under 2h 37min då?
crawl o snabbcrawl va till höger om mig. förening till vänster om mig. ja hade bana 4 först. de va en ”alltihopa bana” 2 japanskor o 1 svensk tjej , japanskorna simmade inte bra crawl ja kände mig grym. va rädd att 50m skulle va långt men de kändes inte alls de, utan skönt o 20vändor x6 120tot skulle bli lättare än 240. skön temp i bassängen, de mörknade ute. mössan kliade lite, glasögonen immade lite, badräkten satt bra. simmade första 1km riktigt bra o de flöt på så till 2km o som sagt 2,5km strax över timmen. kollade typ ner i kaklet o sen räknade ja 10or..o de kändes riktigt bra med alla ombyten. fick flyt i de 10st naken 10 st dolme. 10st paddel. 10 st allt. paddel kändes bättre idag. kul! ba flytläge-långsam men uthållig. de kom lite nytt folk men 50m blir mer utspritt nu va de ett gäng killar. brevid mig ny föreingsimmare o vid crawl va de ö till ö folk med gröna mössor. fick lite leenden. ingen stress ja skulle inte lämna bassängen förrän rekordet. klockan fick bli sju om de va så. kollade dock inte på den. mössan kliade lite. all annars allt fint. 3000m upp till 4000 riktigt lätt o då firade ja med cola.me bra kick o lite rapar sen pepp o fortsätta mot 6000. nu va de lite olika killar o en äldre man som simmade riktigt starkt. sen en kvinna som inte kunde simma alls. blev ett litet missöde då ja passerade henne en gång, hade paddlar o såg inte mannen som nu plaskade av sig på rygg. pang, rakt mellan benen på han! simmade vidare..höhö.insåg att ja skulle klara 6000m utan att bli trött. men bestämde att ja skulle simma sista 2000m naken 500 dolme 500 o sen sista 1000 naken-bara jag. klockan måste blivit 18 för då ploff ploff ploff snabbsimmarna! ur bana 4 lisa! höhö- Stockholm triathlon hade bokat den. fick dock inga problem sista 1000m i bassängen revid en ung tjej log o simmade fint o ja flöt in 5000, 5500 o sen ja kul de blir nog exakt runt 6000 på min marathontid. avslutade lugnt o harmonikst givk upp o tog en sista slurk cola i bastun! minne:) kändes inte långt eller tråkigt. de e rätt galet om man tänker efter…