TransgrancanLisakan.

kan jag? Lisa? För första gången var jag i situationen god träning, god fysisk och mental form. så redo. utmaning.dröm

men så förkylning, feber, hosta,hosta,hosta. Negativa känslor i skolan dessutom. Sjukdomsoro i familjen.

Acceptera. Lär dig hantera denna situation, också. Jag hade lovat mig själv extra vila inför denna nya marathonutmaning på Gran Canaria. Varit inbjuden länge. Väntat efter upplevelsen länge. Har en Lisahistoria som vore den upplevelsen på g. En Lisaväg. Som fåglarna kvittrar möjlighet till, för Lisa vill.

Tuffare än någonsin kort innan startlinjen. Men jag bestämde mig för att nå den.

Äventyret började på bästa vis när det var bokrelease i staden Helsingborg. Jag hade kommit igång, från ”jag tror jag avlider i lunginflammation typ” med uppaddning med vän måndag kväll och spinning tisdag kväll -spinningen med Lena har varit viktig värmeträning och mental pusselbit för denna utmaning. En extra klass tisdag kväll kändes som en skänk från ovan. sov sov sov sov sov åt åt åt yogade.

 

Så jag satt på tåget till Helsingborg onsdag morgon. Åt en bulle i lund som påstod att formen var god. till och med rosa och jättebra! (man känner sig som en rosa elefant och har inte sprungit på fem dagar) började spontant lyssna på Thåström, va de liksom så att jag omedvetet skulle behöva ”slicka i mig det sista”, ”blå himmel ska komma”

Nya staden Helsingborg. Vackert! och det supertrevliga vlkomnandet och sällskapet. 1h progressivt, njutbart, pratigt backigt så mycket bättre än så kunde det inte bli. Löpkänslan va endå ganska stabil. Fick sen lyxa i bad och bastu med vy innan det var en magisk release av simons bok en liten bok om löpning som jag medverkar med en krönika i. Beställ på snabbmagi.se

Hann inte spendera så mycket tid där, vilket jag annars önskat. För mitt äventyr skulle bli av. Kul, givande utmanande så for vidare till Köpenhamn till Madrid och en flygplatsnatt på golv. Men jag klarar allt så jag sov starkt. Golvet var i alla fall inte kallt:)

Innan jag hade en bra sista resa till Las palmas och sedan en lokalbuss till Maspalomas där jag möttes av en trevlig airbnb värd. En ny upplevelse med ett fint rum. Jag kände mig lycklig och äventyrlig. Det var mycket somrigt. Och ibland önskar jag att jag inte använde mobilen som spegel efter äventyrstimmar på språng.. (A)

Jag sprang ur allt resande till den stora mässan. keps. hetta. wow vilken stad. Har varit där som barn. Minnena av fåglarna, fisktröjan och flätor i håret. Familjen på stranden.

Fick min nummerlapp med smått overklighetskänsla. Innan jag handlade på den lokala marknaden .Vilade och köpte en riktigt lokal och god falafel, småhandlade på lidl. kändes som hemma, funderar på att flytta tillbaka i framtiden och bara va och träna.Musiken duknade jag visauliserade, drömde och somnade.

 

Målet var startlinjen även om jag kände mig fortsatt försvagad och hostig. Alarmet ringde 04.30 TJOHO. nu kan du!

Det var bara jag i mina drömmar. Min väska väl packad. taxi till mässan där jag låg i mörkret och laddade. bussen upp i bergen på serpentinvägar samtidigt som ljuset steg. jag somnde till och med om i bussen, ett tecken på att jag inte var helt hundra. kom ut, magisk natur. Sket i ett iskallt toaletthål och var redo. Satt och frös med vackra spanjorer innan starten kl 09.

Trots att allt tagit emot.Inför ett Marathon är god positiv energi a och o. Nådde jag och upplevde mitt mål. Det var en häftig startlinje att stå på.

Någonstans är jag lycklig att jag inte riktigt visste helt vad som väntade..då hade jag nog aldrig vågt genomföra det.Men direkt från svenska storstaden, vintern och vanliga livet i skolan..så skulle jag vinna över spanska, heta, wow-,tekniska berg, stigar och sluttningar.

Men transgrancanlisakan. blev sant! Lisa kunde!

här är min racerapport om det jag upplevde.

”Transgrancan marathondrömmen som genomfördes.En dröm o ch mardröm nu en föralltid märkt dröm.43km 2500ner 1000 upp förkyld och hostig hela spaniens trailelit och lisa..vågar !!! Hon startar och hon går såklart i mål. Vill du ha en upplevelse om livet spring på gran canaria.i hetta i bergen med rullsten grus o ch kaktusar överallt.fan farligt serpentiner och stup. Men ändå häftigt härligt.mellan 26-38km va de Steeeeeeeeeeen steeeeeen stor jävlig sten. Att ja överlevde och endå kom 11 totalt dam hurra! ” så bra!. Tänker mig 30min bättre det tog mig 4h25min . Fall 1 efter 14km skönt!sten ger blod mysigt! (här efter en stigande med hög höjd start där ja hängde med bra i damtäten) fall 2 hade en tjej och en kille framför pang.sten o torrt dammmgrus o 40grader solljus ännu skönare!!! Sen då den värsta och den som förstörde sluttiden för mig …den värsta värsta värsta branten ..ja ”sög” nerför så tappade fler och fler damer..sur..men också rädd modig så sjukt svårt . ja klarade de inte helt så föll och rullade ner för en stenig och grusig brant och landande ”mjukt” i taggbusken. Bästa var alla taggar på ryggan samt taggbollar i håret jag rensade efter! 25km stationen .ja har inget val än att fullfölja.  trots blodet som rann och varenda löpare runt okring hade ropat ”ambulancia, ambulancia” kände mig bara blodig och värdelös.  men jag är en så envis och stark tös. Fick en stigning o bita i istället för smärtan. Alla gick i hettan även Lisa. Sen nerför igen. Serpentiner grus utmanande. Innan stenstensten.ensam i en öken. Här va de hett men skulle ja fokusera negativt på det med-nej aldrig. kissade på mig och hasade mig frmåt mestadels gåendes. följde energiplanen med enervit , en räddning. inte fan ger ja upp .Trodde ja skulle va oceaner efter.de va ja inte.11a .och välrdens bästa Lisa.

De finns ingenting jag inte kan springa. Drömmål genomfört. Utveckling styrka leende – helt klart !

(gick upp 04.30 buss, häftigt där ja även tryckte bröd hummus o juice sket i ett hål i marken överlevde kall morgonkyla o sprang. Mkt utrustning pengar, pass, lampor*2, vatten 1,5l energi, förstärkningsjacka”)

jag var besviken äver målinjen.inte ofta jag är det. kände mig värdelös att jag sprang så ”lite”. sliten i benens framsidor.men sen började jag inse bedriften. såg mina sår. försökte backa tillbaka från start till mål. fick fint stöd av elov, jocke och johan. tog en taxi hemåt. skrubbade mina sår. log.

ännu ett lisamarathon. ett stort mål. en dröm. Lisa kunde.

jag såg på spåret på kvällen och täcket klistrade under natten fast på de svidande såren. en mysig upplevelse.

jag sov ut på morgonen , duschade, packade min lilla väska och drack kaffe. tackade värdarna. och myste i den heta sommarsolen på det lokala bageriet, några skivor ost skivade i disken samt god grönt te. tog bilder och andades tillsammans med fåglarna

smärtgränsen framflyttad.

lisa visar återigen vilken stark.fysisk och mentalt löperska hon är. Jag känner att jag kan allt.

det här var det mest utmanande jag fått uppleva. rädsla, smärta. men också stor äventyrslycka.

det var sommarhetta och jag forstatte strosa. hörde skidor på radiosporten och mötte norskar som jag gratulerade till ”vm gull”

bussen i god tid till flygplatsen där jag mest lät tankarna flyta, avslappnat.

kom hem mitt i natten och skrev till mig själv” kl 01.51 snart hemma igen efter 5h flygresa buss i tunnelbana. Lyssnar på en ny version av shoreline. Kära par runtomkring, nattpizzaos och nyförälskade pussar. Lisa sitter ensam men hon har en gul  påse från ”trans gran Canaria”. Fylld med Lisarikedom. Ny styrka i mina lår, ser fram emot renande nattbadet för tår och hår. Tänka sig allt går”

 

ja vet ni.allt går. Lisa ser på livet så!

lyckotår. efter en söndag med tentaplugg, promenad, yoga, omplåstring och varma bad.

nästa vecka.

ultravasan 45! på skidor! alltså halvasan

och en tenta på onsdag..

men allt går..och ja min vänstra sida av kroppen behöver också bli blå- är det mitt mål med starten av vasaloppstrippeln 45 på tisdag?:) laddar om med stora mål mat, behandling av blodiga tår och sår och så mycket sömn som bara går.