Direkt efter Valencia Marathon och min lyckade satsning mot marathonleende på asfalt igen och en lång period med stöd av riktig marathoncoach (för att känna om ja vill mot pb på Marathon nu eller senare i livet-de kräver sin livsstil)

Ledde till bra känsla runt 2.40. Jag var riktigt löplycklig efter Valencia. Hade en leende jul med familjen.

Bröt ömsesidigt med coachen. För ingenting är omöjligt för Lisa. ”Jag ska försöka göra en dubbel VM dröm, har någon gjort det?” Sedan våren 2017 då det gick en kort ultratrail har tanken funnits. Våren 2017 då ja hade min hittills livs löpform och verkligen raketflög sprang jag 30km tekniskt, backigt grymt bra tävling samtidigt som ultratrailen skulle gå några veckor senare. Men ja skulle då till riktiga friidrotts VM på Marathon i London. Bara de var jo en helt osannolik historia hur lisa ring klarade Vm kvalgränsen, utan tränare , så ung och med kort löpbakgrund.

Det blev ingen ultratrail då, inte ens nära .Jag uppfyllde Londondrömmen. Jag lyckades genomföra riktiga VM i London. Livet har verkligen sprungit på. Jag lever för löpningen. Men också skola, livet ja det finns verkligen som ett helt vanligt liv också.

Heltidstudier. Inga krusiduller eller lyx. springa är ju det enklaste och det är bara att göra det. Du blir bra på det du gör är en sann enkel sanning.

Så, ja bestämde mig direkt för att helt enkelt bara göra det. Våga. jag visste att ultratrailen för 2019 var kort 44km- men jo, också 2200hm i terräng , höjd tekniskt, sten, knixigt ja riktigt utmanande. Men jag tänkte att det inte var omöjligt direkt.

Tog kontakt med landslagsledningen som sa ”transgrancanaria ser vi som ett kval”

Förberedelse. Fysiskt och mentalt 100%Lisa men också inneburit

Vardagen har varit just vanlig. Slit. inte enkelt. För lite tid för transgrancanarialiknande löpmiljöer. Dessutom sjuk. aldrig tidigare haft två avbrott tätt med influensa samt klassisk superhosta-förkylning.

Formen god. rutiner. god hälsa. positivitet. yoga. sömn. OCH

Ingenting är omöjligt. transgrancanarialisakan blev transgrancanarialisakunde!

Efter transgrancanaria var jag missnöjd.. Jag hade verkligen fullföljt med blod, lärdom. smärta och rikedom. Hade ont. Inte så mycket psykiskt, mer än att ja va hård o sa att ja va sååååå dålig. Känslan va de- jag hade god form, men påverkan av sjukdom och desstum det tuffaste lopp jag någonsin upplevt. Men i världseliten kom jag endå 11, mindre än timmen efter. Den här bilden ger mig massor med positiv styrka. Jag sprang över halva kanarieöarna!

Ultra handlar om en mental-fysisk helhet. Jag vet att det är det dem ser. Det dem sett, dessutom i mina 3 grymma ultravasor 45. De ser en potential och ett gediget arbete med ett Ultraleende. En helhetsindivid som vill !#villdusåkandukandusåvilldu

Fått lite perspektiv och landat lite nu. Drömmen om ”det omöjliga” och en VMdubbel.

Allt ledde till min drömuttagning.

Ni kan läsa om den här: http://www.friidrott.se/elit/uttag/Ultralopning-19.aspx

Och hur är då tankar kring framtid?

Lisa Lisa Lisa. Lisa tog mig hit igen. Inte ändra dig. Men kanske va lite snäll och ta mer tid till det som nu ritas i mitten av cirkeln. För jag

Inledde med att strukturera tankar, känna friheten, inse och finna lugnet i naturen igen. Återhämtningsvaret i kroppen. 2 h trail hos alla fåglar i gömmaren. ”den svenska skatan, hurra!”

 

 

En  till bra inledning var absolut vasaloppspinning. Såhä skrev jag om den. Nu är också riktiga vasaloppet 90km genomfört helt aktivt- hurra!

Vasaloppspinning actic Hägersten med Lena🌟 Följde plan klev aldrig av trampade varje stavtag!💪💪💪rekord rekord rekord. Premiären av hela vasaloppet genomförd
Mentalt innan ha med kransarna för att dela styrka och inspirera. Sovit gott vaknade pigg lycklig pepp kl 06. Cykel dit gott kaffe fin stämning och perfekt cykel till vänster långt framme vid gardinerna. Regn, grått ute. Tippade tiden 4.14 Tidigt bestämde jag mig för en trappa 40-30-20-10-5 sen vända den 10-20-30-40 5min stående tyngre backe. Blev alltså 8st
60min f.f sen libabröd med tahini och  banan i från påsen på cykeln.
Fortsatte med backarna och alla klev av i smågan. Lisa hade bestämt sig för 2h innan kliva av. Drack vatten. Svettades som en gris men de kändes väldigt fint. 30km smärtfritt sen efter 2h frågade jag om någon annan galning skulle sitta hela tiden. Men alla hade redan klivit av. Smärta klarar ja. Den fanns redan. Så ja kör. Till mål utan att bryta. Folk förstod. O sen föreslog ja att alla skulle hänga på min plan med backarna när ja nu skulle vända den. Fick med mig hela salen! Vi varvade sändningen med musik.
Energin tog slut så ja vad killen framför om kaffe vatten och blåbärssoppa. Drack bra och efter 3h en bar. Oerhört inspirerad av banan. Lenas ord. Alla får svackor. Hantera dem samt kom ur de. Kände mig så stärkt av gruppen i backarna. Vi skrattade samt svettades. Kaffet va oerhört viktigt och blåbärssoppa är alltid de bästa! 60km o tanken 2/3 började knse att sluttiden skulle bli sååå lång men inte 5h i alla fall. Ja kan allt. Lite smådippar men vätska och blåbärssoppa. Hälde även vatten över huvudet. Varierade positionen på händerna. Rullade axlarna. Pratade lite. Andades stönade. Bara 20km kvar o såååå inspirerad av o se Britta ensam köra på. Prwcis som ja fick detta vinstår. Fortsatte sprida inspiration o idéer o efter eldris blev de då 10s spurt varje jämn minut alltså 2min sen 10s vinnande spurt hela vägen till mål. Alla hakade på ja ropade ut det är ok o spy! Alla va sååå starka. De va så häftigt. 4h 40min. Vi hade dessutom 1km långa spurter innan varje depå. De va med kul. Verkligen en dag att minnas för livet. Första riktiga vasaloppet aktivt blev på spinning cykel i en hotellkällare på actic hägersten.  Detta ger verkligen bevis på min fysiska o mentala utveckling sen aug2018. Så lycklig över de. Ingenting är omöjligt. Med Lisaleende sin väg. Häftiga och rätt människor i cirkeln. Såklart en plan efter firande med Frida som ja utan henne hade ja inte åkt till transgrancanaria . På samma plats satt jag med christin genomförkyld och det kändes till och med omöjligt  innan transgrancanaria, resor halvasan samt tenta. Cirkeln sluten- Lisa gjorde det!

Fortsättning träningsmässigt. Kanske intressant. Som vanligt papper, penna gärna rosa. reflektion. dagligen.känslor

Fysiskt – en god form och grund finns. Fokus blir utveckling tekniskt. Varannan veka fokus Lisauppupp varannan Lisanerner. Varannan helg långt pass 3-4h trail-skog varannan back to back pass 2+2h duration.

  • 2 veckor 17-30 mars kommer ge en god berg-fjällgrund då jag kommer gå på fjälltur med skolan (ingen löpning men endå fysiskt fördelaktigt för Portugal)
  • positivt att va helt off från verkligheten 2 veckor.. UTE . frisk luft! fokus på det enda viktiga behoven i livet. men också utmanande. brukar va mycket bra för lisakänslan! skogsmullelisa<3 äventyrslisa<3
  • efter det fokus på löpning men också inslag av ett äventyr till HVAR och Kroatien swimrun jag kommer utvecklas av fysiskt och mentalt.
  • maj- lite förberedande lopp , förhoppningsvis mot trailrunnings trailtour 2019 (4 lopp krävs) ..”träna det du vill bli bra på..springa traillopp..klokt!”
  •  fokusdagar då jag är uteuteute, sover ute, friska luften. kopplar bort medier.lever i lisalivet . ev dagar i paradiset o andra platser ja formtoppat på tidigare.
  • yoga dagligen- sömn 21-06 – spinning med lena samt simma. crosstrainer för bättre löpkänsla samt extra fokus på benstyrka samt core.
  • våga mod nerför! sten. tekniskt. värmeträning. energiintag
  • se möjligheter i din vardag, varenda vacker trappa här hemma, varenda vacker stig, upp-ner. Lek va fri i din utveckling, kommer ge mycket!

Mentalt- Redan nu mentala planer. Bilder, musik. Visualisering. En Lisacirkel till loppet. En ny Lisacirkel där. Fylls i med riktigt Lisaleende med bara det som är viktigt i varje del

Livet i helhet- skolan heltid. försöka vara rlig och prata med dem . se möjligheter till ev läger. Familj med besök i Östersund och linköping

Tar med tankar från skid-VM – frida karlsson- mentalt har hon en plan som gör henne oslagbara fysiskt. hon är den frida hon är- vilket gör att hon bara kör och har roligt och inte reflekterar för mycket över prestation..

Tar med tankar från friidrotts EM- vilket många av dem gör här..vilket lett till ev för mycket träning innan för vissa..men de som lyckas bäst har mer saker i helhet  som studier eller en mycket rutinerad tränare (tänker här på Melker s samt y.tregaro o montlers pb-hopp)

Inspirerad 1 motionsklubben senaste avsnitt med basket och sen även intervju med markus torgeby 30min in. Förebild. ”leva närmare sina basbehov”. ”hålla huvudet kallt är nog sannt även fysiologiskt. ute!” ” vill du något klarar du det” ”hitta sin riktning i en tid som en stressad- UT I SKOGEN”  tänkte så mycket på att min pappa alltid rastade mig utomhus  sent på kvällarna i vag när ja var liten,

Inspirerad2  även från senaste podcasten med framgångspodden med extra fokus på orden av Kjell Enhager  kroppen är inte en maskin, det är också psykologi. Acceptans!

Nu ska jag ut och springa i rusk och regn! Lisa ler mot VM i ultratrail. En stor chans, möjlighet att utvecklas som Lisa i helhet. #LeendeultratrailVMLisaget

 

(morgonjoggen va magisk, fri, fin, kall, fokus upp upp ”mästarbacken”- Lisa) de syns va?

 

Följ gärna med mig på ännu en stigande Lisaresa- Med acceptans och leende tack!<3