Påsk. Påsk firas med ägg, godis, familjen. Påskliljor. Det är religiöst högtidligt, någonting som för mig inte är så viktigt.

Lisa firar med löpning. Påskpass. Hemmaläger. Vilket läger i ordningen är det? Stockholm Marathon år 2015 målet att nå sub 3. Jag var nyfrälst i löpningen och skulle också kläcka nöten ultra under den sommaren. Jag har kollat mina minnen samt första instagrambilder. Allt i paradiset. Tillsammans med familjen kom vi fram till att ja, det är 4e påsklägret på raken. Lika dant, samma inställning. 2015 blev det succé, jag klarade sub3 med 2.57 , gjorde mina 50km i bra fart i juli.

Sedan dess kan vi ju säga att högtid för lisalivet – Ja det står löpningen för.

Så. Varför förändra påskfirandet med något annat. Jag hade en Lisaplan för hemmaläger i påsk . Återigen! Supporterföräldrar är ni med och friska?

Känslan, fysiskt och pysykiskt motiverad. Göra något annat? Framtiden? Formen? Lusten, drivet, skadefri?

Lisa fungerar på sitt vis. Hon är fri. Hon vill. För hon springer dit hon vill mot det hon vill!

Stockholm Marathon ,ja det klappar hjärtat för. Det finns alltid kvar. Men nu gjorde jag ett av mina livs modigaste val. Jag ska springa VM i ultratrail. 44km med 2000 Höjdmeter.

Här finns ett val. Träna utan krav, men träna för att utvecklas och bli bra, ja bli ännu mer bra för det du redan har. Vara riktigt mentalt och fysiskt vältränad. Jag vet att jag kan klara min livs största utmaning i Portugal. heja!

Jag har en egen träningplan jag följer. Leendet och kroppen svarar bra!

så bra så att jag redan innan påsk kunde ”bocka av”

-en rekordvecka i mängd med 190km

.samt 52km äventyr på roslagsleden samt nytt längdrekord runt rängen på 70km med snitt 5.30

jag fick nämligen både fredag och måndag ”ledigt” (inga lektioner på plats) från mina heltidstudier på GIH i Stockholm, samt att jag har läget under kontroll och inte försöker vara en allt för duktig student också. Jag följer helheten med återhämtning, min omgivning, mina sociala bitar och det ger tillbaka energi i löpningen- det jag vill känna energi i.

Så, att inte springa för mycket under påsken, men såklart följa det kroppen och knoppen ville under påsken!för kroppen och knoppen vill verkligen sin löpning. ja, jag behöver älska min löpning vilket inte är helt självklart för eliten.

jag har också bredden att älska både asfalt och traillöpning. det ger min kropp och sinne variationen och det mentala och fysiska drivet som behövs.

#älskakogen #älskaäventyr #älskalöpbandochsnabbasfalt

jag behöver också alltid min löpning och ja- jag är väldigt rädd om den. Helheten håller och jag har inga skadekänningar.

4e påsklägret hade inte superhöga förväntningar jag hade ju redan med mig mycket fin löpning sedan veckan innan-utan avslappnat på uppleva och springa med en bra känsla:)

 

Här får ni följa med i mitt påsk-träningsläger:) 15e till 22a april med 10 stycken påskpass enligt tradition från onsdag till måndag dessutom ingår det påskmat samt påskböcker

 

måndag Morgon ute i vallaskogen med lite promenad. kropp känns fin efter mina 70km! Va lite vaken och törstig i natt annars bra känsla överlag.

Eftermiddagen simning 1600m  leende och glädje med gemenskap . Ljungsbro .blev inspirerad o fokuserad o körde 400uv 8*50 m paddel 8*50 med dolme o avsim. Tog även tid för o ge till Jenny på 50m. Lite snabbare m dolme. Kul att de kändes så bra. Stort energiintag under dagen, hungrig efter ultran. 

tisdag Uppe 05 resa och sedan kötta skola men bra sömn 21-05 och jag klarade dagen. Bra pass löpning trots viss opepp och fel skor 5.00,4.50,4.40,4.30,4.20,4.10,4.00,3.50,3.40,3,30 ökning varje km. Bra Lisakänsla o lyssnade på elitpodden. sol ute men känslan kör bra progressivt i källaren + löpstyrka 15min.

onsdag morgon- magisk morgonjogg ff strandstigen .soligt o helt tyst kropp harmonisk 8km inför halvmaralopp 

 

skola och sedan tågresa till Örebro för halvmarathon kl 18. påskpass 1!

 

Långt fartpass efter 70km med ja försök kuta milen..möjligt ? Ja! SÅ GLAD över kroppens svar!  leende löpningen o steget. körde enligt min plan o kutade det jag ville som var 10km runt 36 sen tog jag som planerat 30-60 s paus .dels för o stämma av samt ta en enervit liquid. Andades och var nöjd  men va endå pepp på o förska få 1.20.  Tappade lite då ja sprang helt ensam typ andra varvet o såg att ja hade marginal o vinna. Riktigt roligt o fin kväll i örebro. 1.21 inget o skryta med kanske-men ja skiter i tider o tänker känsla. Jag är snabb och ja e uthållig. HURRA! härligt med så mkt trevliga löpare samt massor med fina nocoutPBn.

överaskning med påskägg i sängen, hemma

 

torsdag  

påskpass 2 ”bästa starten på påsklovet längre återhämtningsdistans fyiskt o mentalt. pappa gjorde kaffe o ja e i leende påskfom. 1h vallaskog o tinnerö. i magisk sol. bok, sol, storfrulle o ligga ute i solen #påskpass2

Påskpass 3  Pigga ben. Älska löpning o kunde hämta paket hos karin så flög ner i solen o sen förbi morfar<3 för att mentalt önska glad påsk. fina påskliljor. nöjd kropp

påskmat 1 -pappas gula gryta med hela ägg och färska räkor.

fredag

påskpass 4 morgon 2525m crawl ff påskpass4 stark som kom upp pepp trots supervaken o ville simma redan 04 men somnade om lite som tur var😊
Leende simlisa i ljungsbro.vilken magisk magisk morgon.va helt ensam där kl 08.pepp på o klara pass 2
Gjorde de superbra utan cola. O trevligt med lite sällskap o prat m ngra andra som dök upp senare.kul kul pass. O ljuvligt med en frulle i sol som återhämtning o belöning
.Kul m fenor.varmt o gött o va ensam. Dröm! Session 2 TOTAL 2500- från jennyqueen<3 

Eftermiddag Påskpas 5 Paradistrail. De är så magiskt.bara lisa i naturen .sjön runt +till långsjön.fokus lisa till trail vm.bra pass.trots varmt o trött . Bad med mamma efter o bastu💞

lördag 

Påskpass 6 Påskäventyr blev Åtvidaberg falerum!inspirerad av överum falerum som sprungits av lite nocout trailare Leende tillslut i falerum. Med tanke på starten. maginatur styrka o leende på led alltid . Va lite stel o seg imorse vilket inte är så konstigt kanske men sen blev ja illamående i bilen o magen total, total rasade .15min.. Om inte mer smärta i skogen. Ja blev tömd o ledsen. Men kroppen sinnet kom igång. Håll endå tempo trots att ja kände mig tung. Varmt tuff trail. Sommarpåsk! Vaknade efter 5km tror ja. Magiska hjortar, naturens avkoppling. Lisas ensamhet tystnad och styrka. Paus med vatten/juice efter 11km. Fina stigar. Sen en wow kyrka innan ja sprang fel. Upp på en utsiktsplats istället för leden. Yrade fel men vyn va magisk samt 20 hjortar i flock. Extra höjdmeter. En gubbe! Som visade mig rätt. Sen va ja framme o de va väldigt vackert i slutet. Mammi o pappi på parkeringen i falerum🦋💞 22km vilket hade blivit längre utan magkrångel.

 

Påskmat 2 påskmat ute i paradiset<3

söndag påskpass 7 morgon Magi magi magi magi i mitt paradis en kropp som fick leka 10km ff Långsjön o förbi
Piggt o bra över de tekniska Kul att kroppen svarar! Sömn o natur o tystnad de viktiga en mil till ikväll o ja gör en riktig ”Queen vecka” 

 

 

 

kväll påskpass 8  Tema påskpass fortsätter vara niiiice och jag väldigt stark! Fika i mjölby och vila sen 1900 efter ombyte smidigt😎i bilen på e4an. Från morfar så bjöd vallaskogen på magic via tinnerö o där jagade ja ett nocout linne mellan km 5-6 ”best motivation” va de andreas montro?sen va ja hemma o andades in i nyutslagna rosa blommor.

Veckan efter förra 190km vecklan blev 120km med 2 pass bra simning. fin känsla när en sån vecka känns ganska lätt. På kvällen öppnades påskägget!:) mandelägg , mörk choklad och marsipan och jag somnade mycket skönt.

påskmat3 påskgodis!

 

måndag 

påskpass 9 Morgon – Morgonmagi. Ja är ju stark nu hua motiverad avslappnad kravlös älskar min löpning. Sen bjöd verkligen tinnerö på magic blev ut via vallaskogen  och sedan runda hela rosenkällasjön f.f . Gott med frulle efter påskgul. Nästan så man saknar sina mosade , stressade tunnelbanefrukostar!, vilka lyxdagar. Och såklart lycklig för att Adina blir 30<3

påskmat 4 goda frukostar i lugn och ro

Eftermiddag – 15koppar kaffe-ute prick 15.00 jag klarar det. såklart,tyst soligt och helt obeskrivligt vackert i min skog. tekniskt, hur trötta benen än är så känns dem lätta, fria och pigga över stock och sten. harmoni! 14,4km 4 varv i vallaskogen med specifik teknikträning på mtb-banan. inga bilder o knäpptyst. kroppen och sinnet är fullt av stolthet , när jag kryper ner i badet och klockan bara är 17. 30km för adina på hennes 30åriga födelsedag.

10påskpass<3 ett tidigare läger har jag snittat 27km om dagen. det landar på något liknande denna gång.

påskläger check. high five till mor o far som precis kommit hem, skickar ut dem för o njuta i vallaskogen. intar badet, högläget och energiintaget.

påskmat 5 cola, salta pinnar, salta tacochips, saltgurka (HAHA) salt..

Påskböcker sara lidman, löparens väg till galaxen samt en roman om kärlek o vänskap

musik tallest man on earth nya, annars tystnad o fågelkvitter. ingen serie eller tv

så ikväll tar jag semester med just norska ungdomsserien säsong 2 semester på tv4play o den som spar han har..störst av allt – som alla säger ska vara så bra- kvar.

 

 

Det var allt från mitt påskläger 2019. Siktar såklart in mitt på ett 5e i framtiden!

Tack till familjen, vädret och bra böcker . Glad påsk!

Hoppas flera har haft magisk påsklöpning och ser möjligheterna i bra hemmaläger.

och framöver? Att alltid springa vidare på lisas leende väg. Jag ska springa på mitt första landslagsläger den 1a-6e maj. Det känns wow ! och samtidigt välförtjänt. Portugal för att reka och förbereda oss för trail VM- banan. Precis det jag behöver för att utvecklas. Uthållighet och fart finns men jag vet och vill att det finns mycket att utvecklas och hitta känsla i det tekniska uppför, nerför. Så tillsammans med de andra uttagna i ultralandslaget blir det leende löpning i de portugisiska bergen i början av maj:)

Innan det tillbaka till Stockholm för diverse skolexaminationer:) Träna samt träffa fina vänner.

i sommar måste jag dessutom cykla lite! tack bästa vasaloppet för denna artikel

http://www.vasaloppet.se/nyheter/halla-dar-lisa-ring/

Sen var det en mycket fin artikel med Johan steene i dagens DN- det motiverade att ge sig ut på påskpass 10 minsann! läs den genom att söka johan steene på DN-sport

Leende springande påskpuss /Lisa