Att springa Marathon. Att springa Lisamarathon.

De gick inte att motstå. Vild modig lycklig var mina ord!

Lisa springer på Lisakänslan. Leendet i Lisalivet.

De va sig för likt. Allting!

Lisa har en kropp och ett psyke som är unikt.

Lisa ångrar ingenting.

Unikt- sprang som en quuen!

Det var lyckligt. Roligt, det var starkt.

Det var Lisa.

Sm 4a total 6a! Lisas bästa stockholmmarathon 2.43.03

Linnnea 2.59.00! Adina Pb sub 3.30!

Det var vi. #baralisalinneamara annars hade jag aldrig svarat så bra fysiskt o mentalt

Jag försökte föreställa mig att vara linnea. fåren, alla pb från 5-21km. allt var som lisavåren då ja upplevde sub3an för första gången i regnet .nu var det känslorna att linnea hade det.

men jag var för snabb för en sub3. 16.50 på måndagen vårruset, höll farten även i Finspång på onsdagen..o ja på lördagen Marathon. fredagsmorgonen var dröm med jogg o handling sen egentid och skrivande hemma innan mässa med vänskap.

vår uppladdning hade varit en dröm med god middag och mycket sömn. en morgon vid vatten.

en ny mental o fysisk plan skapades . från att bara vara hare.och där på lördagen kl 11.55 stod vi båda på startlinjen. christin längs banan, farmor , adina bakom

en skylt för att få linnea att springa sin sub 3 dröm.

Såhär sprang Lisa Stockholm Marathon 2018

mental plan

 • pb fart 3.40 öva på den
 • springa med de bästa, i tät och öva på klunga
 • le, le,le, le 100% lisa. marathonlycka.
 • ett avslappnat mentalt fokus

lärdomar

 • klunga
 • energi
 • mentala bitar
 • lära sig o öva banan inför kommande Sm satsningar

fysisk plan

 • springa med i tätens fart så länge det håller
 • öva marathonsteg samt teknik
 • bryta vid 10, 21, bryta vid 30.
 • fortsätta om lusten och kraften finns för det

 

1-10km

uppvärmningen tillsammans med linnea några varv på stadion

massor emd energi, prat och minnen med de andra tjejerna i sm omlädningsrummet

starten var underbar med musiken samt de inspirerade löparna på startlinjen.

linnea stod brevid mig.

kände direkt att jag hade dagen samt pigga ben.

konstigt o svänga höger mot Odenplan men det gjorde jag tillsammans med hanna,mikaela och johanna.

en superhärlig start o jag var mycket glad. farten kändes hanterbar och jag var ensam om att inte springa i nike vaprofly. Lisa älskar sina asics i det turkosa.

men bevisligen flög jag.

känslan fanns lisa var stark snabb och avslappnad

5km passerades efter en liten knuff. först i hela Stockholm Marathon för en stund. tid runt17-18min

fortsatte mot milpasseringen där jag gjorde revolten vid stadshuset. o ryckte igen. något måste ja ju göra för att utmana dem som ska va lite bättre än mig milen passerades på runt 37 min. fokuserade dock inte alls på klockan utan bara att hantera farten o springa med. vilket jag bevisligen gjorde. de va såå roligt med 4 svenska brudar i tät. fattar ni hur himla bra vi är!

10-21km

fortsatte i det höga tempot. tappade lite men bet mig fast och insåg att jag var nära pb på halvmarathon. hade i alla fall kunnat. spring på under 1.16 om ja hade maxat. wow känns det

enervit Thomas stod vid 19km o ropade att ja såg stark ut. o sen hade jag ett fokus som var min  bästa massör som stod med en bjällra. blev så himla glad av det o kände takten. riktigt kul med nya banan

va väldigt avslappnad , tänkte inte så mycket . men att banan var ny väckte nyfikenhet. men oj vad den var jobbig! knixig och ja många många partier går uppför. en fördel för mig som är stark i backar såklart.

22-30km 

men det var ju nu mot söder det började med de värsta motlutet.  dessutom var vinden bitande och så kom det en så tråkig tunnel

o nu till planen som jag inte hade. ensamheten. men swisch flög det förbi en japanska .fint turkost! som ja sa till take them gogoggo! o som hon gjorde det, hon slutade 2a.

jag tyckte det var leende känsla. jag älskade Marathon. var så stark. publikens rop började dock sina. då inser man verkligen hur längde man är ute och springer. om publiken tröttnar. ett Marathon är långt. o man ska springa det helst i samma tempo.

jag tappade.men ska de bli 2.35 måste ja hålla detta tempo från start till mål. o sååå länge utan att ja inte planerat för det nu- ja faktiskt höll mig mot 2.35! ja hade de nästan i 35km denna gång.

o de var helt helt löp-tomt.

musik utanför fotografiska o ord från en tränare jag blev så himla rörd av. ” du är sååå himla bra lisa, hanna e där nära framför” o ja , utan tränare som cyklar eller langar eller är med o stöttar med pass. lisa tränar sig själv o dessutom genomför loppen själv. men lagningen där ja fått in mina enervit-blandningen funkade utmärkt,mkt tacksamt av de ungdomar som langade längs banan!

backen uppför söder söder o ett delmål blev att gå vid 30km passagen

 

30-42km 

så ja gick 20s uppför värsta backen på söder. men jag hade inte gett upp, de gör inte lisa. ensamt ensamt o sen Västerbron som ja faktiskt älskar.

vinden älskar jag inte. men accepterade på bästa sätt.

o de e häftigt, här ser ja sm-bonset enbart 800m framför. hanna svänger mot stadshuset när jag har bra fart efter Västerbron.

ja inser att de e svårt att orka öka  tyvärr.

tydligen har hon hört ”lisa ring  e ganska nära bakom”  då hade hon bestämt sig att bita ihop för bonset, kom ja förbi skulle hon bryta.

dessutom dog klockan. kollade efter skyltar. publiken hade typ tröttnat. men så hör jag någon vråla högt ”spring för linnea” o då kom leende o krafter o perspektiv tillbaka, ja tänkte som hon kommer kämpa för under 3h..här kan inte ja chilla för länge.

men ja får en belöning, men sinande fart o lunk passerar jag endå ca 3-5killar samt en japanska. kommer alltså top 6, lika högt som i Barcelona 2017 då ja också var 6a. stolt!

vill inte göra en mussse o tappa en position utanför stadion o kollar bakåt- lite oranget i kort linne- måste va en tjej. så ja, kroppen kan o vill till o med spurten på stadion.

målgången. lycklig o känslan leende!

de känns så överraskande att de faktiskt dessutom blev bästa Stockholm maathon tiden i historien med tanke på ja..helt spontana anmälan samt hur loppet urartade sig.

Marathon, lisa älskar det

o framförallt..linnea gjorde sub 3 med nytt klubbrekord för uppsala!

de blev en superrolig kväll med bad o pizzabud. en uns känsla av overklighet!

tack för alla grattis!:D och fina ord till mig o linnea hur vi arbetat oss fysiskt o mentalt till succe:D

 

Att flyga som Lisa🐦

Att spontant, fast starkt fokuserat prestera något ofattbart marathonbra som Lisas egna star🌟

Sedan skrev jag denna dikt och blev glad över allt grattis, kroppens sköna svar att den mår bra. En overklig dröm som faktiskt är en sanning.

Att återhämta som Lisa🙏badade massor på söndagen o fokus på lugn, tystnad yoga o sömnen. finischerfrukost med linnea. samt se bra serier o tvätta. blomma av mina föräldrar

måndagen skola men mental träning o nya mentala strategier mot portugal med senaste boken tough love av johannes hansen

Att fira som Lisa med magiska veganska Queens💚 hermans favorit för att fira adina, Christins ( + fridas nya jobb) magiska vi.

 

Att ha avslutat termin
8/10 som heltid dåligt bemött kvinnlig student♀️ – har klarat det..bäst, trots diverse hets o press jag inte ser som acceptabelt.

 

Jag reser kl 04 onsdag morgon från Mälarhöjden, flyget anländer i lisaabon förmiddagen onsdagen. lopppet startar kl 9 på lördag. kl 10 svensk tid

all info finns här om det:

http://trilhos.abutres.net/en

”the Epic race!”

NU!

Att springa som leende Lisa på VM i ultratrail

Att stå på startlinjen att springa Lisalivets största utmaning och göra allt Lisa kan för att klara äventyret