Aldrig trodde jag

Lisa.

Two runaways som alltid varit 100

Som aldrig sprungit 100km.

Aldrig trodde jag att jag skulle gå

Att tänka aldrig är fel sätt att tänka på. Drömmen Lisa såg att springa i  ledning från start till mållinje i 100km fullföljdes!

SM GULD 100km Lisa Ring 6e juli år 2019

Tiden 7.58!!!

2017 sm guld 10km löpning

2017 sm silver marathon

2019 sm guld 100km! ultra sm

Är det jag?

En fin första atikel här:

Nästa artikel är från fina anders och min förening Nocout.se

Läs gärna här:

https://nocout.se/2019/07/09/grattis-guld-lisa-2/?fbclid=IwAR1kkA_b0cQz2R9XJugoCLDRN2nIDKBlEcrgu66dI56rZ_Z_QbgQtf1EDqU

Nu till mina egna ord!

Historien om Lisas Sm 100km GULD

Allt började söndagen den 9e juni då Kerstin Rosenqvist sa till mig i Portugal bara timmar efter mitt andra VM ” Lisa jag vill se dig på SM 100km” ”du gör 8.10”

Jag insprincip skrek ”NEJ aldrig. Sen insåg ja snittet 4.50/km Sa ALDRIG”

Aldrig, aldrig, aldrig, never, never, nej
Aldrig, aldrig, 
Aldrig, aldrig, aldrig, never, never, nej

Då sa Kerstin, ”bestäm dig, du kan. Spring bara som Lisa , du kan” Så log hon massor.

Jag svarade ”okej, jag åker dit och springer tre varv och lär mig lite, jag är ju bara 26 år…kan ju ta rygg på Frida..sen sluta efter ja max 5 varv.”

”Lisa….sluta, bestäm dig, DU KAN ” sa Kerstin igen.

”okej, okej, jag springer 100km i 4.50 tempo så länge som möjligt”

”Ja, nu sa du de du skulle,gör ditt lopp, bra!” nu va Kerstin nöjd..

En puss på pannan
Kom ihåg att du är bra

28 dagar…..spontant springa 100km?..Lisa är Lisa..

Sen kom nästa tecken på att jag skulle. De va liksom pang ok. Läskigt. Det blir en riktig Lisahistoria i Ljungskile. Då jag efter Parkrun i Vallaskogen lördag morgon springer in i Magnus och Christina.

Christina säger att hon verkligen inte har lust att springa idag, tungt och segt..och ”vi som ska köra 90an i år..måste ju springa mycket”..åh ska ni, ja kör 45km för fjärde gången underbart!..ja o vi tänkte springa 50km innan de hade du säkert tipsat om oss..mm, ja så har vi stuga där ultra-sm går..så vi kör 50km där…. NEJ, va? nu mååste ja..ultralandslaget peppar mig för debut på 100km….

Träningen hade känts ok, jag har springlov och kan sova,träna, äta..liksom hela tiden så. Sen hade jag kanske tänkt helt LOV med tanke på min springande vår..#HOKAN100k printades in i huvudet och jag började till och med trivas i skorna. Men alltså Marathon, ultratrail och sen längre än någonsin sm 1ookm #ingentingäromöjligt med leende samt musiklistan SM100ke skapades , bums. bli redo på nu 20 dagar.

Nästa steg var att springa 40km och mina första ultraintervaller ensam i paradiset. Torsdag den 27e juni (inför Marathon brukar ja springa sista långa med kvalite 10 dagar innan) taktiken var nu att ” springa en hel dag” fysiskt o mentalt. vilket jag ju skulle göra på sm100 , så jag sprang kl 08, 12, 16 och 20. Däremellan var jag ensam, vilade, åt och arbetade fram ett papper som de stod ”plan sm 100” på.

 

Det blev ett Marathon med vila emellan. Lisaleende känsla. Men jag var ganska trött. Fast lycklig och tänkte positivt trots att ja bara hade sprungit 42km av 100km med vila, mat och sömn-pauser. på pappret stod det tandborste, aryan ,libabröd o salt banan, cola, sportdryck och mental-fysisk-energiplan . det roliga är att tandborste, aryan, libabröd o salt banan inte alls var med på sm 100km sen…..

istället kom sent sent(fredag, timmarna innan loppet) fåglar till elov, samt lära känna. utforska banan varv 1-5 ,varv 5-20 skriver du en springande historia.  liquid-snickers mums, kaffe .så typiskt lisa, följa känslan. alla dessa tillägg kom att bli avgörande..inte en tandborste eller aryan…

Sen var helgen med dem, mina finaste vänner. Jag kunde sova som en gris. Vakna av deras skratt på verandan Jag kunde höra våra skratt när vi var gamla.

Springa kändes skit. Rytmen var verkligen inte Lisa 21-06, 22-07 men men lyckan och leendet . kravlöst och starkt. Simmandes avkopplat i mörkaste vatten.

Jag kunde höra barnen springa där i trappen

Atlas tassade och hoppade i trappen. Mina vänner ekade orden 100, 100 Lisa du kan!

Vi är trötta och vi är glada singlar, så fina . Magitid i paradis tillsammans . Det blev ensamt på måndagen när vi skiljdes från varann Fan va fina

att springa 100km är nog som att föda barn Jävla ungar, men de är våra  Ska de inte sova snart?

Sista veckan.Hade jag svårt att sova (vilket annars är min styrka). Jag var tjurig och disträ. Men löpningen på måndagen var bra i paradiset 6km med adina sen intervaller klassiska formtestet med 5x 1000 med kort 1min vila runt 3.25 snitt enkelt o bästa steget sedan urladdningarna med Marathon och ultratrailloppet. Körde även lite styrka. Booosta!

tisdagen tog jag korta joggen och var riktigt grinig och trött under dagen. men jag ville delta och simma bra på swimrun km. Tog silvret med 5min snabbare tid än året. stoltast.starkast. ”innan brons o silver på swimrunkm..guld till helgen? ”var lika grinig mot familjen, köpte MAXhamburgare inte ens de hjälpte. Började med rödbetsjuicen och sov så jävla dåligt igen…

onsdagen kretsade kring orden i boken, roligt jobb och löpvila  men en magisk cykeltur samt även fin morgonsimning. ”orden i boken. det viktiga i ultra. debut på en varvbana- det kommer vara ditt huvud lisa”. Jag läste orden om och om igen, gjorde collage och här nu i efterhand, här bestämde jag mig verkligen. Färgade maten rosa till och med. Samt som en av låtarna sjöng så plockade jag även fram sidenband att ha i håret.

Löpningen med ”susen”, susanne startade torsdagen. Jag susade i 4.30 i motvind före frukost (bra formtecken) sen sprang jag 10km med susanne och klockan visade det enda som jag ville känna.

1,1,1,1,1 etta etta etta etta etta

pappa bakade ”100bullar”.Han har bara fått baka marathonbullar, ultrabullar och vm bullar. Nu nybakta. pappa stannade hemma för detta och lisa bara skriker JAG VILL VARA ENSAM BORT!

Tack pappa<3 dina 100bullar var godast, vackrast och tog oss till min tredje sm medalj tillsammans. Sedan fortsatte dagen med fysisk och mental laddning med Albin. Tack! Rastlös men tiden gick.

Förståelsen från familjen. Ja va stundtals hemsk eller manisk? men Lisa vill ha det på sitt leende sätt. Hon skulle ju visa sig vara bäst!

Böckerna sa de till mig igen. Dikterna av kvinnorna. bestämt mig.  Vad stoppar då mig? byggde pussel, yogade, foamrollade och badade torsdag kväll..vad stoppar nu Lisa? det stod till och med ett rådjur i trädgården 100,100,100. åt popcornen. ultramössan konstant på huvudet.

Är poeter vid teatern magen? van vid den. benen, ja kanske? tröttheten, mycket rimligt..

nu fick jag till och med den leende sömnen!sov riktigt goda timmar mellan torsdagen och fredagen.

fredagen startades med sista tidiga joggen i fina morgonsolen med kaffe och tidning samt kvittret i vallaskogen.

fick skjutsen och åt frukosten i högläge med boken. kl 9 på bussen.  bussen va billig inte i tid. orimligt fint sprang jag med påsar och skit i tofflor och hann precis precis med min anslutning till ljungsskile. svettig men, i Ljungskile möttes vi. det var fint vid vattnet. gott och avslappnat vid fikat. jag laddade med bröd. ni med sallad. sen föreslog jag attköpa belöning. ”då klarar man det” sen vilade vi och jag kollade banan för första gången..

va..det blir SM guld för banan ser ju ut som vasahästen. men känslan i mig va trött, seg och varm. o knäpp, nej det är en häst och jag springer 20 varv här istället för 90km vasaloppet- ja knäpp lisa!? fick fina låtar av vänner.

Tillsammans tog vi badet strax efter fem. Stora skrattet . Lisa mössa med åhnej.. klänning o ”wow den grabben” och hämtade nummerlappen. skämtet? ja, vi skulle springa på denna parkering vid detta tältet 20 ggr….

”lisa du fixar det med leendet”..så skrev jag ner lite mer på planen..och framförallt när Magnus kom på att banankartongen skulle vara en del av den, kunde hela huset slappna av och inse på söndag ” då har vi tillsammans sprungit 200km”. vi fyllde vår banankartong med energin vi behövde. cola, enervit, barer,nötter, saltkaret, extra skorna, lakrits, salta kex o pinnar.

jag var lugn och kunde äta en leende , mysig middag ute tillsammans med Magnus och Christina i min äventyrsmössa. ultra, alltid äventyr!

sista orden som lästes var dikten ”triumfen”. Sängen va ljuvlig. Nu kunde inte ens 100km vara omöjligt längre.

Vad fruktar jag? Jag är en del utav oändligheten.
Jag är en del av alltets stora kraft,
en ensam värld inom miljoner världar,
en första gradens stjärna lik som slocknar sist.
Triumf att leva, triumf att andas, triumf att finnas till!
Triumf att känna tiden iskall rinna genom sina ådror
och höra nattens tysta flodoch stå på berget under solen.
Jag går på sol, jag står på sol, jag vet av ingenting annat än sol.

Tid – förvandlerska, tid – förstörerska, tid – förtrollerska,
kommer du med nya ränker, tusen lister för att bjuda mig en tillvaro
som ett litet frö, som en ringlad orm, som en klippa mitt i havet?
Tid – du mörderska – vik ifrån mig!
Solen fyller upp mitt bröst med ljuvlig honung upp till randen
och hon säger: en gång slockna alla stjärnor, men de lysa alltid utan skräck.

Lördag morgon vaknade jag lika trött och tung. Eller om man ser det leende och positivt. avslappnad och kolhydratladdad. åt frukost kl 07 , sänkte toaletten o sen åkte vi. ”ingen stress” ankom 10min innan starten ! haha ! sist, stora överraskningen av Trollhättan-peter , fullt fokus och fram med vår banankartong. PÅ MARKEN i HÖRNET. i REGNET. men lugnet när elov hade sitt mitt emot.

nu springer vi 100km. ingen uppvärmning, frida var pratig.christina kissade som killarna.

team nocout! mot 200km PANG!

Loppet

varv 1-5

De kör rally Lisa sprang iväg som en bil som körde rally. Snabb är det hon kan. Inte tveka.Alltid följa leende känslan. Som inte spökades ner med sällskap med spoko..orden var ” du gör en så spännande start” haha tack, det har känts flås o tungt i 4.50 o nu 100km i det, va gör ja här” heja lisa, heja dig sebbe! sen såg ja klockan o ropade ” du jag har nog dagen, hurra igen.. första km passerades på under 4.20 ..smart när du ska springa 99till, nej det fanns ingen negativ tanke. Jag sprang. Och lärde känna mitt varv.

först asfalt vid vatten och fåglarna mot laxbutiken. sen en tvärvändning vid konan. sen motvinden tillbaka där du mötte de andra löparna.

sen en vänstersväng innan den fruktade backen. ja det var en riktig jävla backe. sen pep 3km. nerför o fint i grönt skogsparti, över en bro sen in på en massa grus bland hus..svängar o lite uppför innan långt långt nerför backe på asfalt. där fanns det istället musslor. fin resturang.en högersväng o sen srang du på en böjande grusstig längs vattnet innan parkeringen o varvning.

Lisa är snabb! Men banan! den är allt annat än snabb. men ingenting är omöjligt. det är lika för alla

lisa är stark i backarna och på stig. och på asfalt #hokan100k

första varvet under 22min. shiiiiiit. 2 min för fort…men inget neg! istället pepp av att jag gjorde som bestämt.

GICK i varje varvning. vatten o energi intogs varje varvning. vatten och enervittablett första varvet.

sen kom det regn….ja fint sommarregn..men sen (när alla satt o drack 11kaffe inomhus och varma) FY TUSAN. SPÖREGN. HÄLLEREGN. KALLT. VIND.

jocke susade fram på 50km. som han sprang. sen va de elov, linus, sebbe och lisa.

christina peppade gladast av alla. Magnus lugn, film och leende. vi hade roligt!

fåglarna kvittrade. benen splattrade starkast. det var inte varmt. skönt, då är jag stark.

frida och ”duktiga6hmedmusik” tillsammans, starka och peppade varandra.

lisa sprang ensam nästan hela loppet förutom spök-starten. men alla andra varv efter varv omringade henne.

jag insåg min fart , milen passerades i riktigt bra under 45min . och följde min plan att gå och ta energi. sebbe han kissade typ varv 3. sen kissade jag i hörn. massor. skönt FY TUSAN. SPÖREGN. HÄLLEREGN. KALLT. VIND….fokuserade på halvmaran och nu hade jag börjat lära känna banan och planen o fortsättningen var!

Marathon o asfaltslöperka första biten fram till backen. i den var jag

bergsget o stark i backen. sen traillisa vid stigen och det lugnande, vackra vattnet.

först kunde du äta lax. sen  äta musslor. men jag fokuserade på det jag faktiskt kunde äta. så vid varje varv intog jag något. sen tog jag också med mig energi ut på varje varv i handen ”energi på ävnetyr” som var snickers och liquids och enervitabletter samt en bananbar som var äcklig(annars min favorit-konstigt)

och viktigast av allt ge elov fåglar

entita-e , lom-l , o-orre, v-vaktel..sen fick han även hela efternamnet..för då skulle de räcka till nästan alla varven

torneklint o annika besökte enbart ett av varven. sen önskade även dem värmen. de kom  hundar ivägen. bilar också

MEN LISA VAR SÅ STRONG. sen sa magen totalt fjong. mitt första bajs. bara acceptera.

intressant, i huvudet var det väldigt tomt, positivt och harmoniskt. Jag sprang bara. det är sant.

låtarna och orden fanns inne i huvudet o kom fam som mantran när de behövdes.

linus var det mest fokuserade, undrar vad han tänkte. elov var snabb och leende och åt den där jääävvvla gelen (de va en hög efter dig i botten av backen?) jocke för snabb. frida inspirerande med sin skada och styrka. Magnus , vi tillsammans vilket team. minnet när vi flög som fåglar ner i backen var obeskrivligt. christina vann 50! peppade och var spralligast hela tiden. de andra kvinnorna, han i linnet och melto som alltid sa lisa och något positivt. killen i illrosa.

ingen glömd. vi sprang alla varv tillsammans. utan er hade jag aldrig, aldrig fortsatt.

vi liksom längtade efter att se varandra.

varv 5-10

Vad vet de här om riktig svärta?
Om att leva så man nästan brinner upp?
Mitt i natten Ska vi inte sova nu?

marathonlöparen som låg 3a herr ville hem o sova redan efter 8 varv. jag med. jag är ju marathonlöperska eller. han nöjde sig med 8 varv o ja sa till sebbe att han nu va på pallen o att de va nu han skulle bli starrkare då han i vanliga fall springer 160km. jag, jag sa till mig själv o även skrek till frida att jag tagit sm guld 50km på 3.45. o ja va sååååå sååå nöjd över allt- helheten i löpningen de första 50km. jag klarade ju det här med lånnga lånnnga mååånga varv varv varv.

men va händer nu= dör lisaleendet nu eller välter träden av vinden och regnet? Dör dramatiskt. Min morbror fick ett träd i huv’et

VAR FAN VA PUBLIKEN! men christinas släktingar skrek. jag hörde ring of fire och laleh. fick energin tillbaka innan alla som sprang 50 typ försvann

en tomhet uppstod. jag kände mig bara KALL.

varv 10-15

energin var i mig. hade ätit det godaste men nu skulle de verkligen va belöning varje gång efter backen. de va så kallt, tempot så högt. huvudet måste va glatt. så jag stoppade i mig något cirka var 12e minut. i varvning samt efter varje gång backen.

60km..kissar på mig. får den där korta korta stunden av värme i alla fall på benen. överallt var de annars kallt. skriker på johan att nu fan måste du börja stötta. damfighten bakom går strarkt.

lisa med hon har inte tappat tempot trots allt men ändrade snabbt taktiken vid 10e varvning.

startade om klockan helt. första 3.45-50km. nu fokuserar du på 6h (2.15till) samt att klara andra 50km under 4.15.

Om jag blundar kan jag se det

nej du får INTE se guldet än! och jag MÅSTE ge fåglarna till elov. de gånger jag glömde va han på mig med ögonen, han insåg att de va jobbigt då och försökte pigga upp mig.

6h resultat räknades heller inte överhuvud taget. jag bleeev så besviken men bestämde direkt att jag ska tävla mot mig själv. resultatet blev 77,7 km ett av de bästa i sverige någonsin i dessa hemska förhållanden.

sen va de ja som va hemsk. jag frös o ville inte mer. hemsk utbrott. skriker!! allt på christina som vunnit 50km o kommit ut för o stötta mig. NEJ jag vill inte ha macka , varför finns de inte någon läkare VA FAAAAN. jag går och tempot får vara 4.50-5.00 vilket det alltid är när jag springer.

ilskan vänder med det varma kaffet och för att jag har de starkaste benen i världen. löpsteget håller

kaffe, kaffe kaffe . 77,7 km JA! sen adinas marathontid å 3.30..den ska ja kunna efter min första på 3.15..fokus fokus.. JAG KUNDE.  liguids, socker, kaffe..men tydligen ingen sportdryck och så plötsligt BLODBLÅSOR stora som i helvete! smärtan är extrem. bryter ja eller haltar ja nu? nej. LISA HOPPAR. hoppar o stampar på sin vänstra fot till den där superstora blåsan är borta(spräckt) ja de svider. skaven i röven med. bajs ser ja också. men jag är stark. energin är tillbaka igen. så himla märkligt.

men nu kunde ingenting stoppa mig. det sa jag till o med till mig själv då jag hoppade sönder första av totalt 4 blodblåseincidenter. ja skiter i skobytet. firanr inte distansrekorde 80km. nu handlar de om fokuset 20km. räknar inte ner varven. energi. Magnus christina. längat efter dem.

varv 15-20

varje gång vid konan trippade Lisa. Varje gång i backen i 15 varv+1 varv sprang Lisa. för hon bestämde att hon kunde det. som hon gjorde det.

Värsta divan sprang om ultra frida. och jag inser att jag också håller avståndet till tvåan. coola trean med fina runda glasögonen. puh.

vad handlar sommarpratet om idag? tänk en varm kopp te inne i det huset där de luktar brasa..? följer adina, va gör christin o frida.vart är mamma o pappa, hur va parkrun? är Magnus i mål under 6h? följer susanne? morfar, är du med någonstans?

Aldrig trodde jag
Aldrig trodde jag att vi två skulle hamna här
Two runaways som alltid varit 100

snart 100km. håll ihop det! pepp pepp

du ser stabil ut skrek peter

Linneas ord ”maskin” ekade maskin-maskin. tänkte på hur hon frös på vasaloppet. tänkte på ironwoman emma. theres cancer.

lisa du får och älskar din löpning. MEN JÄVLA REGN JAG HATAR DIG

elov går i mål. linus också .lisa vill också.

sur på spoko sebbe som säger att ja MÅSTE du gör VÄRLDSTIDEN.

benen säger att ja måste.för dom kan. armarna o fötterna har jag redan amputerat för länge sedan.

Marathon 1 3.15 o sen Marathon 2 ja precis under 3.30. ja kunde o sååå lite till

speakern ropar sista milen på 64 minuter så gör du under 8h. jag skriker till christina JAG SKITER I TIDEN MEN JAG SKA KLARA DET. hon svarar JA DU KLARAR DET

jag ÄLSKAR VARMT KAFFE.

Lisa du tar guldet. de brister sista 35 m då jag får flaggan från en främling. jag skriker och vrålar äntligen.

Dör dramatiskt NEJ men

Vad är tiden?  unikt under 8h i min debut 12 minuter snabbare än va je ens skulle försöka på ..
En annan linje MÅLLINJEN!

Lisa vet av ingenting annat än REGN. Men GULDTRIUMFEN. Aldrig någonsin något mer att frukta. Lisa hon kunde 100km ultra!

Efter firande. Firande ni får bilder från det.

klarade dopingkontrollen. tån mår verkligen inget vidare.

tonfisken o räkorna med salladen var bland det godaste. tack Magnus och christina för livets guld-upplevelse , glädje, 200km, galenskap, fåglar och förståelse.

tack alla löpare, hälle if. alla som gratulerat samt familjen.

Aldrig trodde jag, aldrig trodde jag att vi två kunde sluta
Aldrig trodde jag att jag skulle gå Aldrig, aldrig.

           

Våran dotter, ni håller handen Hon är liten

Raderna i kursiv stil är från låten 100 av Ana Diaz.

Hela min mentala  låtlista (tack alla som gav mig låtar) finns här för den intresserade

 

Lisalöpningen

Åh, för evigt ska jag alltid älska dig
För att jag vill det
ska jag alltid älska dig