”Lisa springer sitt, det som är viktigt i Split”

Rubriken skrevs 28e februari. Sedan har Lisalivet inte haft tid eller haft skrivdriv.

Perspektiv- Rubriken säger allt om Lisalöpning

1- Att löpningen är min.

2- Att löpningen är det som är viktigast i mitt liv.

 

Rubriken säger ju allt,även fast jag då inte visste vad som var ” komma skall” . Lite läskigt. För nu när ”Corona” har tagit över allt.

Så lycklig. Så innerligt tacksam. Jag sa till en fin löpvän att snart så ”Run from Corona” då hans lopp blev inställt, ett av de första jag fick känslomässiga tankar och relation till.

Jag hade bestämt mig för mitt stora vårmål 2020. 8 februari. Detta i relation till mina studier, livet och praktiken

Bislett 50km och att slå banrekordet. Ultravasan45(natur) och Bislett50km(källartortyr) De rekorden de ska va Lisas.

Som reserv fall jag skulle få panik i källaren hade jag fått en inbjudan till Split Marathon den 23e februari (första gången de arrangerade Marathon) Kroatien, hav och vackert en dröm. Lyxhotell och Marathon bara för mig själv.

Det är också en dröm att vinna eller nå pallen på Marathon utanför Sverige.

Lyckan över ett litet mini pb på 3000m inne som inledde ”säsongen” 2020

Lyckan att jag genomförde det som behövdes för att vinna Bislett – alltså en ny fokuserad grundträning från november, över jul till loppet den 8 februari. Oerhört mycket inomhus samt mental träning genomfördes. Jag är så lycklig för 7 s och styrkan från en dålig dag till att växa starkare ju mer jag sprang varv efter varv. Helt ovetandes om tempo mm.

Lyckan att jag genomförde Split som ett leende äventyr och hade styrkan mentalt och fysiskt att springa in på pallen med en ”typ sub 3a”

 

 

Ekonomiskt tuff tid för oss som elit? Ja absolut. Jag springer aldrig för pengar. Det är lyckan och mitt inre driv som leder leendet. Men att få möjlighet att få betalt för allt arbete man genomför ger en trygghet och ökar möjligheter. Så tacksamheten att jag faktiskt fick bra prispengar på Bislett och i Sptlit inger också ett lugn. Alla mina smålopp och småsummor som jag brukar springa in en vår, blir nu svårt.

Nästa stora dröm var min debut på 6h 18e april (efter påsklov)- inställt

Jag Sebbe och Petra fick heller inte springa witheover 100km nu den 22a mars i danmark  ( för ja, jag är inte Vm klar på 100km trots klarad gräns, de vill se mera – o blir de ens ett Vm100km nu med Corona?)

Det som är stora drömmen nu är utö swimrun i maj- anmälda och motiverade att träna (Debut med fransmannen Pierre)

Jag har verkligen planerat rätt, fast det är mycket slumpen. Känner tacksamheten och lugnet. Som jag även la ut på mina medier om tävling

det är nu den riktiga löparen kommer fram- löparen som älskar att springa alltid. Med det inre drivet och leendet.

”Det finns en tävling i livet, tävlingen med sig själv”

Tisdag 17e mars. Jag sitter med trötta ben, lite magproblem och dricker starkt kaffe. Mina båda coachlöp blev inställda. Likaså skolans seminarium.

Veckan som inleddes igår med tidig måndagsmorgon och resande. Crosstrainer samt yoga.

Benen har fått sina vanliga lugna,morgon kilometer här hemma denna tisdag . Yoga en stund, en lång brunch.

Beslutet blir sedan att åka tåget tillbaka till Linköping för återhämtande löpning nummer 2, yogastund 2 och lugn o ro.

Onsdag ev tröskel, torsdag kanske simning, sedan får äventyrsleendet äventyra en massa i paradis eller på ötsgötaled igen.

Förra veckan sprang Lisa 200km söndag till söndag. Det skulle vara en 15mil ”tillbaka till rutin vecka” som visst blev ännu mer leende och stark.

Veckan innan det hade jag haft helt löpvila och ägnat mig åt bland annat att cykla hela vasaloppet på trainer för andra gången, cykla mer trainer, simma och känna utveckling, crosstrainer samt mycket yoga för återhämtning.

 

 

Yoga som jag nu genomför dagligen tillsammans med Pace up och Lisas leende vårutmaning. Ni registrerar era pass och jag peppar.

På Lisasleendecoaching på instagram finns all info! gratis och vinster delas ut. Framförallt vinner du en leende känsla för kropp och sinne av yogan.

Det är också extremt utmanande att vara coach men. Jag gör mitt bästa för dem och de stärker mig med sin fina inställning.

Läs bara orden som exempel

”Övertygad om att du klarar dina mål oavsett! 💪 Om inte annat har du mitt och många andras stöd för ditt synsätt och sätt att ta dig an löpningen”

 

”Vilken vecka! Vilken stark känsla! Jag blir bättre för VARJE dag som går👑 känslan efter en fantastisk träningsvecka då jag varken känt stress eller smärta är otroligt skön. I em väntar bastu och havsbad som återhämtning o och belöning. Vilken vecka vi genomfört! ✨🌟

Och ja inte en Kipchoge får ju springa London Marathon!

I mars följer vi planen och genomför leende träningstävlingar på de lopp som blivit inställda, i april får vi ev revidera för att hitta nya möjligheter och utmaningar!

En annan Lisa Beskow skriver bra ord här på marathon.se

https://www.marathon.se/lopningen/traning/bibehall-motivationen-nar-loppen-stalls?fbclid=IwAR1YBSPes5BEitt_UqRxMTOs-KN9AorVoDGqg4IU-YO8lu64SplxlG92tA4

Mina ord hoppas jag också inspirerar!

Framöver ser jag leendet för Lisalöpning fortsätta skina såhär:

Nästa stora dröm jag ler, övar, tränar och kämpar för är att bemästra en duration på över 10h (tidigare erfarenhet 100km-7.58h)

Träna mycket, öva sömn, återhämtning , mental träning och träningsupplägg- finns det tid för

Använda naturen som din stora leende inspirationskälla

jag ”betar av” östgötaleden samt sörmlandsleden. Perfekt att vara utomhus och äventyra

I söndags sprang jag med per och jonas från Älgsjön till Rejmyre ett magiskt äventyr, med många meter av vår 200mil långa östgötaled.

I huvudet finns mera äventyrliga drömmar.

Hitta nya smålopp.

Tävla mot dig själv på träning kanske med nya pass, eller slå rekord i längsta distans, lära dig nya saker tex som ja nu lärt mig voltvändning.

Om simhallarna är öppna har jag alla möjligheter att få tid att utvecklas ännu mera i min simning för ötillö

Lära dig yoga eller testa massa nya styrkeövningar hemma

Jag vill ockå testa mitt första ultra backyard

och för er som inte testat ultraintervaller gör det nu på lördag med paceonearth

A till B äventyr, ja bestäm dig. starta där, ta dig dit med dina ben!

baka , pyssla och läs fina intresanta böcker.

I nuläget vet jag inte vad som sker med mina studier, som jag planerat att avluta efter 5 år heltid på Gih nu i juni. situationen är samma för alla och jag hoppas såklart praktiken från 27e mars till 4e juni genomförs. Acceptans, ett steg i taget.

skriv, reflektera och uppskatta det enkla i livet.

Jag avslutar inlägget med mina finaste minnen från Split:)

Och orden jag nynnat på och anser är viktigast i denna situation

Oh I do believe
In all the things you say
What comes is better than what came before
And you’d better come come, come come to me
Better come come, come come to me
Better run, run run, run run to me
Better come
Oh I do believe
In all the things you say
What comes is better that what came before
Så vänner, familj , världen- kämpa på, spring på, sluta inte springa!- det är den leende anledningen till att allt kommer bli bättre än innan:)
(text från I Found a Reason – Cat Power)