Jag har haft tre längre seriösa kärleksrelationer.

Nu har jag haft tre borreliainfektioner.

Kärlek biter sig fast. Värme och rött!

Fästingar biter sig fast. Svart och allt känns dött!

Men Lisa har återuppstått och allt som finns i livet är en stark tröst och ger alltid ny törst!

Jag har tre familjemedlemmar. 3 SM- medaljer på olika distanser.
Drömt att ja haft 3 kransar men har 2 och 4 pallplatser hittills.2 världsrekord. 2 Fkt.

TACKSAMHET.

Sen har jag tappat räkning på allt löpningen gett Lisalivet ❤ Det viktigaste är leendet, glädjen och att kunna springa.

Mer Tacksamhet för att jag kan det!

Borrelia är nu uppe i 3. Med det liv jag lever har ja insett att jag kan räkna med och mentalt vara förberedd för fler…

April 2018 va första infektionen utbrott i slutet av maj.
Andra nu i sommar och då började jag käka tidigt då såret på vänster sida revbenen va vidrigt och rött.

Nu fick ja ett bett på höger ben i mitten av september.
Utbrott exakt som 2018. Förstått att ja eventuellt åkt dit igen…men mentalt och fysiskt försökt ignorera det då ja haft ett lugn och ett flow. Men blev däckad nu i måndags och insåg att det är borrelian igen då covid-testet jag genomförde i torsdags dessutom visa de negativt🙏

Jag har nog även varit  lite förkyld ev haft en släng av vanliga influensan och såklart borrelians alla knasiga saker den får för sig i kroppen..

Pappa uttrycker. ” Det är precis som efter göteborgsvarvet o första gången”

Än har ja inte dött.
Närmast döden va ja när jag blev för tidigt född och alvarligt sjuk.

Eller när jag fastnade i ett staket. Ska inte skriva det helt detaljrikt. Mer än att Adina skrek och jag kastade mig iväg till en läkare efter att både ha åkt buss. Sovit och skrivit en 4h tenta…
Det gick inte att sy. Och ja skulle undvika löpning. Sprang dagen efter! Upplevde att höger lår bara dallrande lite och fick ingen infektion eller blodförgiftning  på de 10 veckor de tog för hålen att läka..

Det som biter sig fast på riktigt i mitt liv är alltså fästingar.

#tindertidsförtriv fick mig att gapskratta men kärleken vill inte bita tag i mig igen.

”Allt är okej” men mänsklig värme snälla kom närmre igen.

Mycket inspiration och positiva tankar kommer från alla tolkningar i så mycket bättre just nu. När ja faktiskt har tid och lust och för första gången inga studier på helgerna o så en riktig tv efter 6 år utan.

På söndag morgon lyssnar jag på Linda Skugge i maratonpodden istället. Linda Skugge verkar cool. Precis som Linda  också alltid springer- oavsett vad!

” Jag kommer alltid välja löpning före sex, löpning är min kärlek”

Jag vill ha min stora kärlek till löpningen men riktig mänsklig värme. Då är kärleken en helhet!❤♀️🏃‍♀️

Jag har ett leende liv i rörelse och ett avbrott gör mig oftast nyförälskad i löpningen.

Den bästa av förälskelse?

Jag hänger inte kvar i staketet. Och kommer klara av borrelian igen!

Jag har både skrattat gråtit. Upplevt massor med smärta denna vecka.

Men tänkt på just tacksamhet. Acceptans och att livet är lika långt som en ultra kan upplevas.

Aldrig stressa.

Men alltid leende leende framåt.

Så Lisa hon har gått! Efter 4 dagar då ja verkligen inte kom upp eller framåt! Allt var dött. Min fars stöd var en stor tröst. Badkaret gav kärlek och värme.

Torsdag – 2.5km promenad i vallaskogen. Försöka börja gå igen med extrem smärta i leder samt svullnader. Trötthet. Mentalt ledsen.

Fredag-  ” Ge mig andning, frihet o naturens kraft” Åtvidaberg- Månebo med förlängning till Briteborg ca 18km 300hm Vandring på östgötaleden. Regn.lerigt.magiskt o smärtsamt. Men välbehövligt  och en varm brasa som belöning.

Lördag- vandring på östgötaleden historien ” En god morgon vid en god gård med extra ro vid sjö fram och tillbaka ” skapades under Godegård runt +svansen som fanns längs med årsjön  ca 18.5km och 300hm .  Kväll 3km i magiskt kvällsljus i Vallaskogen och Gamla Linköping ( där östgötaleden faktiskt också går)

Söndag-  vandring på östgötaleden ” Gå en blågrå morgon och  frusen tå i vilken ” skapades . Ca 9km , 200hm. Och ett starkt kalldopp efter.

Driver med mig själv att jag ska till Vm i vandring nu. Totalt blev det ca 52km och 660hm

Pencellinet slår tyvärr magen helt bakut och kroppen kämpar fortfarande med med smärta och svullnad.

Har ätit 11 av 30 nu. Heja heja! O har pencillinparty som jag kallar det morgon lunch och kväll!

I huvudet  har jag intalat mig själv att fästingarna gett mig Borrelian x3 för att skydda mig från annat ”fult” inom elitlöpning så som allvarliga skador som leder till operationer och månader eller år av avbrott.  Även om fästingarna gett mig evig smärta och svärta.

Att skriva i tystnad med benen i högläge i en ful pyjamas  är lika skönt som att sätta ett steg framför det andra trots en kropp fylld av borrelia o stark pencillin. Som Lisa Skugge även sa ” jag skriver som att ingen skulle läsa det” . Så tänker Lisa med, frihet och kreativitet.  Viktig återhämtning och reflektion.

Jag har en dröm kvar för 2020.
Långt. Längre än någonsin faktiskt. Alternativt att östgötaleden blir klar av de leder som finns idag på ca 140 mil. Insåg idag att ja börjar få separationsångest!!🤦‍♀️😎😅 Tur de håller på att utöka den o knyta ihop allt tillslut. Och som sagt aldrig stressa även om jag är målinriktad och driven att bli klar. Här är kartan : www.maps.ostgotaleden.se

För nu är bara följande kvar:

Torrö ca 20km

Licknevarp ut mot kusten ca 15km enkel väg ( ev måste den springas fram o tillbaka)

Gryts Skärgård över 30km

Rundslinga vid ”vargropen” fallingebergsjön ca 7km o lite kvar vid tryserum ca 3km

Nu ska ja sova gott. Imorgon tillbaka på världens mest leende jobb. vi ska hålla ut för covid fram till jul! Men jag kommer klara en covid också om det skulle ske! Tänker på alla er som drabbats o kämpar med det 💪❤Jag kommer lyssna på kroppen även denna pencellinkur men jag tror jag kan börja med löpning snart igen. För det är lika lätt som att gå.
Att genomföra leende Lisalöpning alltså!
Ett steg framför det andra!
Livet springer alltid vidare.

Ta hand om er❤ mer bilder från vandringarna finns på min instagram lisaspring93