Spårrapport vecka 2

Helt plötsligt blev dagarna ljusare och även lite längre när snön äntligen kom. Härliga lättvallade minusgrader till helgen utlovas. Längdåkning med svenskar i Tour de Ski, massa svenska pallplatser i skidskytte och nu på lördag kör långloppscupen i gång.

Vad mer kan vi önska oss. Jo, varm choklad, doft från nyskalad apelsin och härliga spår att åka i. Var hittar vi just dom? Här ska ni få löpande info och inspiration om var ni kan åka i Linköping med omnejd.

Den här veckan tittar vi lite närmare på Kimstad skidcenter och Åtvidabergs golfbana. All information om spår från fredag kväll.

Starten vid Kimstad skidcenter

Kimstad har nu fått ihop ca 700m spår med möjlighet till att få ihop 1km under helgen. Spåret börjar med en uppförsbacke som sen i dagsläget fortsätter på platten utmed dammen för att återgå ned för backen till starten där vändpunkten ligger. Enkelspår med möjlighet till skejt i mitten.

Dagavgift 70kr som betalas med Swish 1235571427. Info finns vid starten. Försök att undvika åka på lördag 09:30-12:00 då det är barn och ungdomsträning.

Åtvidabergs golfklubb

Åtvidabergs golfbana har det snöat desto mer så här finns två spårade slingor med natursnö på 1,5km och 7km. Härliga relativt platta slingor om man vill åka lite längre. Bilden från golfbanan är tagen på fredagen.

För den som vill uppdatera sig själv, gå in på skidspar.se och sök på anläggning.

Vreta skidcenter kommer troligtvis få ihop 300-350m till på fredagen och mer snö produceras till helgen. Ingen mer info om Olstorp fredag kväll.

Sya skidstadion har inget uppdaterat på fredagen men hade på torsdagen 4,5km natursnö på järnvägsängen och stora slingan i skogen.

Åbysäcken i Hackefors producerar snö för fullt och hoppas på att öppna en slinga till helgen.

 

 

 

2021-01-17T14:31:59+01:00 januari 15th, 2021|