Stolt, stoltare stoltast. Att vara en leende idtottskvinna. Ska skriva mera exakt om dettta! Dusch o sömn o 60k i benen❤
Så bulldog fight night 9. Får förfrågan av en Linus sådär 2 veckor innan. ” Galan vill ha en som springer så länge fightnighten pågår ” hade läst om mig, cool o inspirerande.
Svarade med, wow tack, när är det? Fick svaret sent en fredag kväll. Göteborg. Visst redan den 19e.
Hotell, resa och timlön skulle leende löperskan kunna få.
Men vadå?! När jag tog reda på vad Bulldog fight night va. Men vadå, ja denna chans man bara får ? Och bestämde att det skulle visst gå.
Fick ett lugnande samtal sent inpå. ”Noll krav på prestation ” Men också ” ja alltså de kan pågå allt från 3 timmar till 3 på morgonen”
Kommer till galan, efter en dag jag enbart låg i sängen. Drack vatten, kunde faktiskt sova. Inspirerad och lugnad av skidåkarna , då de va mänskliga o varenda en av favoriterna ramlade. En av fighterna dvs Elin h jag sett på nyhetsmorgon va invigd men kastade in handuken pga sjukdom. Då jag börjat följa eventet lite på sån där sociala media..

 

Fick en kaffe to go av hotellet. Efter jag rest mig upp ur sängen 14.10 klätt på mig o inte fixat mig särskilt mkt på sådär en kvart. Gör jag detta gör jag det Lisasant. Men kunde inte äta något mer än den stabil hotellfrukosten runt niotiden. Nervös samt en plan då magras en sen kväll inför flera tusen kanske inte kändes som det jag ville ge detta event. Anlände efter en faktiskt fin tur med spårvagn o buss över stormvindarna i stan. Hittade sista biten ut till Bananpiren. Gick in perosnalingången enligt info och var där pliktligt strax efter 16. Med tron om att jah skulle börja min löpning runt 16.30. Hittade tillslut denna ansvarige Henrik. Fick se bandet. Dumpade mina grejer. Hög musik. Mörker. Dunka dunka. Kissade under en trappa utomhus. Klockan var plötsligt 17 o överallt var bara en massa gubbar o så stod jag där. Plötsligt har bandet ingen el o jag tänker, nu åker jag hem. Löser det o finner sladden som åkt ut från sin inkoppling ,inte för sista gången. Bandet är placerat kant I kant med ena ringhörnan. Lovar att följa hjärtat om det känns obehag med box, slag o riktig blodsmak. Kaffet börjar ta slut men med mina meditationer i veckan har jag rätt andning. Stolthet bara över det. Så 17.28, frågar jag ” ska jag börja springa?” Får snabbt svar – ”ja! ” De där brudarna som skulle ta hand om mig var helt försvunna. Så ja, de va Lisa och bandet och hon gjorde de hoj skulle – hon sprang. De va bara en liten detalj… Som jag fick reda på efter första matchen! Jag presenteras- enbart med meriter, såklart mer testosteron o prestation kunde de ju inte va. Men de känns faktiskt bra. Hörde ens någon va man sa eller vet man vad treadmill, 100k and world rekord running är? Så detaljen.. hela eventet skulle få gissa o betta på distansen jag skulle springa.. fina vinster utlovades. jahopp ja! Paniken nu? Nej! Fan va jag är grym. Dock bestämde jag att följa leende plan o ha en bra löpdag. Grundfokus. Match 2 är i ringen vid mig- tjejer. Ena tjejen kollar mig rakt in i ögonen. Jag ler fokuserat tillbaka. Wow. Känslan, jag klarar även detta! Så kommer en tjej som heter Maja. Hon brukar springa 4k i skatås. Men de känns som hon förstår ” jag ska peppa dig till ett marathon. Jag förklarar att jag bara joggar på.

 

O de går faktiskt ok. Jag närmar mig första milen o då händer något.. det är alltså folk som springer framför o bakom..hon som gör den största ansträngningen för kvällen. O exakt på 10.00km o 50.00minuter trampar en av dessa män ( som jag förstod va domare) på sladden. Nattsvart o allt försvinner. Blir besviken, såklart. Fy fan vad respektlöst. Kastar mig ner på knä. Maja är med förbannad men vi löser det tillsammans. Börjar om o dricker cola först efter 2 mil smooth jogging!
Pratar lite med Maja, fattar inte att jag tycker det är roligt. Jag som älskar total tystnad o skogen.

Men jag älskar min kropp o knopp ikväll. Snacka om att jag gör min grej. Henrik säger att du får gå så mkt du vill. Men har Lisa tänkt tanken så.. ” Jag joggar till marahon” så firar det med att gå. Att dessutom sent en fredag natt ge ett marahon till detta måste ju anses ok. De som fightas kör ju typ 15 min som längst har jag märkt. De blir en kängre paus efter typ sådär sex matcher. Någon på knock, några runt tio femton minuter. jag tänker att jag eventuellt dippar av det pausen. Men colans effekt funkar fint. Håller i. Trots att hela eventet tar paus. Mer och mer uppmärksammas jag av publiken. Folk frågar vem jag är, om min löpning. Hur de distansen. Jag har passerat 25 o tänker att jag har 40k dagsdos. Cola o redbull. Sen brum brum då kändismatchen ska bli av. I min ringhörna..De börjar..De slåss såklart absolut närmast mig. ”Minuites of fame” minuter av livets mest märkliga fame?! Jag ler och jag springer what else? Han som anses va kontroversiell vinner och mitt i allt flyger en riktig fjäril. Jag är udda fågeln. Hittar flowet. Dricker lite cola om jag är tröttoch luffsar på skönt i runt fem tempo.

 

Folk får numera gå bakom och jag är uppbackad av 4 blonda tjejer. Vissa matcher har varit helt galna och folk har skrikit massor bevid mig. Bestämde mig för att omvandla skriken som pepp till mig själv. Så stolt hur jag hanterade det på ett så klokt sätt. 35km check. Maja har fått veta att de är mindre än en mil kvar. Hon är så imponerad. Börjar räkna ner lite, lite dock på benen. Inget magras, inget kissnödig heller. Så. Jävla. Bra! Har dock lite skav på ryggen. Sånt som härdar. Ganska varmt mörkt o mkt ljud. Sista stegen lyckas jag insupa stämningen. Exakt efter 42.2 km sänker jag o börjar gå. Av en chokladen bar och väl gammalt medsläpat gott o blandat njuter jag. Frågar om antal matcher kvar, får inget svar. Bestämmer att till 45 så luffs-går jag. Maja vill sitta ner o se matchen ett tag. Så de e bara jag ett tag. Mår bra. Klockan är sent, brukar sova denna tid. Framförallt med tidig morgonköpning strax efter 06. Men, redbull , intresserade och imponerade folk i publiken håller mig vaken. Så plötsligt, efter ca 45km så får jag beskedet, att de va sista matchen. Den avslutades i andra ringen o jag var inte i det leende ultrastinmet. Arrangören Henrik kommer fram och säger Innerliga fina ord och tackar verkligen för sättet jag gjorde detta på. Ger honom infon om att det blev 45.5 k. Smått svårt o förstå. Hejdå till Maja, alla tjejer o så kasta sig ut i blåsten igen. I shorts! När jag kliver på säger en ung kille ” åh du va tjejen Som sprang, så wow! Hur fick du denna chans ? Jo jag vågade slå världsrekord 2020 på löpband, o så måste man våga säga jag till helt galna saker ibland . Då svarade han ” Nu har du inspirerat mig till att vara modig” . Klockan är nu 05.50 och jag ska jogga igen. De där med o sova ingick inte riktigt i planen. Somnade 01, vaknade helt klarvaken 03. Såg idol o grannrummet hade party. Men vad är bättre än tidig morgonlöoning dagen efter 60km ? Superwoman. En bastu på det och sen en ultralång hotellfrukost.

En grymt bra , rolig och häftig grundträningsvecka med några fortsatta dagar i Göteborg.

 

Vild, modig lycklig och faktiskt lite fight-night star! 👊💫🏃‍♀️💃♀️💞