Sedan klubbens begynnelse har vi haft diverse marathonresor. Vi har sprungit i Paris, Köpenhamn och Barcelona. De senaste åren har vi letat och funnit lopp med andra distanser än bara den klassiska 42 kilometersvarianten. Vilket har tagit oss till Hamburg och nu senast Riga.

Blir det någon löparresa i år undrar du kanske? Och kommer det finnas någon mer distans än marathon? Svaret på de frågorna är dubbel-ja. I slutet på september sätter vi på oss en buss och rullar västra Tyskland och landets fjärde största stad, Köln! Här erbjuds möjligheten att springa marathon, halvmaraton samt stafett i samband med Generali Köln Marathon. Med andra ord kommer det finnas en distans för alla.

Om loppet

Som redan nämnt så erbjuder Generali Köln Marathon följande tre distanser.

 • Marathon – 42 195 meter från start till mål och inte överdrivet många höjdmeter att tala om. Om vi räknat rätt så är det färre än ex. Göteborgsvarvet. Här finns det alltså goda möjligheter till att få en bra tid och/eller en behaglig resa (om nu en mara kan vara behaglig).
 • Halvmaraton – Du springer samma bana som för maran men med några genvägar för att nå halva distansen vid målgång. Även denna sträcka saknar höjdmeter att skryta över.
 • Stafett – Du kanske tänker delad glädje är dubbel glädje. Dra då ihop ett gäng klubbkompisar och spring maran som stafett. Ett lag innehåller fyra löpare och du springer en fjärdedel av den totala distansen. Precis lagom.

Resplan (preliminär) 

 • Fredag den 29 september
  – Avresa från Linköping under eftermiddagen.
 • Lördag den 30 september
  – Beräknad ankomst till Köln under förmiddagen. Vid ankomst raka vägen för att hämta nummerlappar och påbörja uppladdning.
 • Söndag den 1 oktober
  – Tävlingsdag som rundas av tillsammans med ”after run”.
 • Måndag den 2 oktober
  – Tillbaka resa till Linköping och Sverige under förmiddagen. Hemma på tätorten på slätten kring midnatt.

Resledare för denna tripp är Anna Ahlbeck, Anna Dahl Olvenius samt Bengt Wallin.

Kostnad

Priset är inte helt ristat i sten utan det påverkas beroende på hur många vi blir. Blir vi fullt antal, det vill säga 48 stycken, så blir det billigare än om vi fler färre. Se därför till att locka med så många du kan. Familjemedlemmar och andra nära och kära är självklart välkomna att följa med på resan.

Preliminärt pris för 30 deltagare (minimum antal): 5200 kronor per person.

Preliminärt pris för 48 deltagare: 3800 kronor per person.

Anmälan ska ske senast 31 mars. Den totala betalning sker efter att anmälan stängt då vi vet exakt hur många vi blir. Anmälan görs till reseledare Anna Dahl Olenius på Olvenius@hotmail.com. Avvakta anmälan till loppet tills du fått en bekräftelse av anna. 

Vad ingår i priset? Bussresa i Turistbuss, färjorna mellan Helsingborg – Helsingör samt Rödby – Puttgarten. Såklart både på dit- och hemvägen. Övernattning i dubbelrum samt, sist men inte minst, den avslutande after run-buffén (exkl. dryck).  

OBS! Anmälan och kostnaden till loppet ingår inte ovan utan den står du själv för!

Dessa resor brukar vara otroligt minnesvärda så har du inte varit med om en så är det dags att du hänger på.