Backträning

Datum: juli 19, 2021 Tid: 18:30 – 19:30 Plats: Vidingsjö motionscentrum eller Skarpanbacken

Välkommen till tredje upplagan av NocOut.se beep hill challenge! Det vill säga beep-test i backe. Något som vi senast genomförde sommaren 2018.

Beep-test är ett klassiskt konditionstest som går ut på att springa fram och tillbaka mellan två punkter som är 20 meter från varandra. Att testet kallas som det gör beror på att det under testet spelas upp ett pip-ljud som innebär att löparen ska ha nått fram till den aktuella punkten för att få fortsätta springa. Under testets gång minskar tiden mellan pipen kontinuerligt vilket gör att deltagaren måste springa snabbare och snabbare för att nå fram i tid. Testet är vanligtvis uppdelat i 21 nivåer med samma tid mellan pipen.

Beep-test är framför allt vanligt i bollsporter och militära sammanhang. Av förklarliga skäl sker det även i regel på platt mark. Det tar dock inte vi hänsyn till utan tänker köra det i Skarpanbacken! Varannan intervall kommer gå uppför och varannan utför. 

Testet fortsätter till att det enbart återstår en person. Maximalt tar det drygt 20 minuter. Resterande tid av passet läggs på uppvärmning samt uppförs- och nedförslöpning.

Vi samlas vid Vidingsjö motionscentrum klockan 18.30 och värmer sedan upp genom att jogga drygt 2 km på mestadels stigar bort till Skarpanbacken.

Det går även bra att ansluta uppvärmd och klar direkt vid Skarpanbacken klockan 18.45.

Ansvarig ledare: Per Åhlin

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2021-07-15T12:34:05+02:00 april 30th, 2021|