Backträning

Datum: juni 17, 2019 Tid: 19:00 – 20:00 Plats: Åbysäcken, Hackefors

Denna gång kör vi på det moderna tänket med återanvändning. Därför blir det ett pass som numera nästan kan anses som en klassiker på Motlutsmåndag. Ett effektivt pass som ger stora utrymmen till att forma träningen till att passa in för just dig. Om man varit med på passet tidigare år så är det även kul att jämföra med sig själv. Hur många varv hinner jag på 10 min denna gång?

Vi samlas vid klubbstugan i Åbysäcken (motionsspåret i Hackefors) kl 19:00. Därefter lugn uppvärmningsjogg någon kilometer bort. Vi kommer sedan att köra 3 set i 2 olika typer av backar. Vi börjar med kort backe (ca 100 m på asfalt). Man kör så många varv som man hinner på 10 min. Gasa uppför och jogga nedför. Därefter några minuter återhämtning, sedan kör vi  ett kuperat varv som är knappt 500 m lång (både med- och motlut på stig). Man springer så många varv man hinner på 15 min (30-60 s vila mellan varje varv). Sedan avslutar vi med 5 min kort backe igen (samma backe som vi började med). Samma sak här, så många som man hinner på 5 min. Till sist jogg tillbaka till klubbstugan igen.

Som många kanske vet, så är det två stora löparprofiler (Terese Alven 37 år @teresealven och Anders Larra Larsson 50 år @larra69) som denna vecka tragiskt, och alldeles för tidigt, gått bort i cancer. Runt om i Sverige anordnas kampanjer som #springförterese #bästalarra #milenskain för att samla in pengar till Cancerfonden. Detta vill även vi uppmärksamma och på måndag kommer vi springa för Terese och för Larra och för #fuckcancer

Passupplägget på motlutsmåndag den 17 juni går i stort ut på att springa så många varv som möjligt på tid. Så mitt sätt att springa för Terese och Larra blir att lägga 10:- per varv jag springer (jag räknar med att jag kommer hinna någonstans runt 20 varv totalt). Skulle vara roligt och fint om fler vill hänga på och skänka en liten slant per varv som ni springer.

Givetvis är detta HELT FRIVILLIGT och absolut inget krav på att skänka pengar bara för att man kommer och springer! Efter passet kan man swisha till mig och jag skänker sedan en klumpsumma till Cancerfonden under insamlingen Spring för Terese. https://www.cancerfonden.se/insamlingar/spring-for-terese Jag kommer då skänka pengar under namnet NocOut-Motlutsmåndag

Eller så swishar man själv, direkt till Cancerfonden. Då swishar man ”BESEGRA 31250 ditt namn” till 90 1951 4. Skriver du ditt namn så syns det på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: ”BESEGRA 31250 Anna Andersson”

Ansvarig ledare: Susanne Bornmar

 

Nyheter

Läs mer här

På gång

Läs mer här

Klubbstuga

Läs mer här

2019-06-15T09:06:46+02:00 juni 2nd, 2019|